Un soldat american si-a ucis 5 colegi in Irak. Un american a impuscat mortal 5 soldati la un centru de consiliere de la o baza militara luni, intr-un atac ce atrage atentia asupra stresului prin care trec soldatii in timpul celor 6 ani de razboi, scrie AP. Potrivit unei scurte declaratii a armatei americane, atacatorul a fost retinut imediat dupa focurile de arma trase la baza americana Camp Liberty din periferia vestica a Bagdadului, langa aeroportul international al orasului. Presedintele Barack Obama si-a exprimat socul si parerea de rau fata de cele intamplate, relateaza AP.

Sute de studii despre teoria evolutiei darwiniste pot fi gresite. Recent, un grup de cercetatori americani si japonezi au pus sub semnul intrebarii o parte din metodele statistice de detectie a evolutiei naturale (darwiniste). Astfel, ei au studiat gradul de predictie corect al acestor metode si au aratat ca acesta este foarte redus, aproape nul. In acest fel ei concluzioneaza ca sute de studii asupra evolutiei darwiniste, care folosesc aceste metode, sunt probabil gresite. Codonii sunt unitatile codului genetic. Fiecare codon se compune din trei nucleotide. O nucleotida contine un zahar, o grupare fosfat si o baza azotata. Cum ADN si ARN au fiecare in compozitie 4 tipuri de baze azotate, fiecare poate avea 4 tipuri de nucleotide (dupa baza azotata din compozitia lor). Astfel, cum intr-un codon sunt 3 nucleotide care pot fi de 4 feluri, apar 64 combinatii adica 64 tipuri de codoni. Fiecare codon codifica un aminoacid. Apoi, citirea secventei codonilor in procesul de "traducere" a informatiei genetice duce la formarea unei proteine legand aminoacizi conform secventei codonilor. Insa cel mai adesea un aminoacid este codificat de mai multi codoni (mai ales cei similari din punct de vedere al secventei bazelor azotate) astfel incat frecvent schimband o nucleotida din codon, se citeste exact acelasi aminoacid. Astfel, numeroase mutatii nu au nici un efect, afirma Stiinta.info.

Cel putin 360.000 de locuitori au fugit in ultimele zece zile din cauza luptelor dintre armata pakistaneza si talibani in regiunea Swat, din nord vestul tarii, a anuntat luni Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati. Circa 360.000 de persoane au fost inregistrate in tabere si constituie o parte din noul exod care provine din districtele Swat, Buner si Lower Dir" incepand din 2 mai, a precizat purtatorul de cuvant in Pakistan al Comisariatului Ariane Rummery, care este raspunzatoare de o parte dintre acesti refugiati. Talibanii, care au legaturi cu reteaua al-Qaida, au acaparat in urma cu doi ani valea Swat, o regiune altadata turistica a tarii, si armata nu a reusit sa-i disperseze pe termen lung. La jumatatea lunii februarie, Islamabadul a semnat un acord de pace in virtutea caruia talibanii au acceptat un armistitiu in schimbul infiintarii, la Swat si in alte sase districte, a unor tribunale islamice, relateaza AFP.

Deficitul economiei americane din acest an ar putea fi de patru ori mai mare decat cel din 2008. Potrivit oficialilor de la Casa Alba, deficitul se va adanci, in principal din cauza cheltuielilor angajate in favoarea institutiilor financiare de pe Wall Street, dar si pentru sustinerea sistemului de sanatate si a celui de invatamant. Astfel, deficitul ar putea atinge 1.840 de miliarde de dolari pana la incheierea anului fiscal. Expertii sustin ca administratia Obama se va vedea nevoita sa imprumute 46% din fondurile de care are nevoie pentru implementarea politicilor, scrie AP.

Autoritatile au refuzat sa aprobe unui avion de recunoastere a Marinei militare americane sa survoleze New York-ul la mica altitudine pentru a nu repeta emotii localnicilor. US Navy ceruse autorizatie ca unul dintre avioanele sale de recunoastere P3 sa survoleze luni la 10h30 fluviul Hudson la New York, la 914 m altitudine, dar responsabili de inalt nivel ai Aviatiei federale americane (FAA) au refuzat sa aprobe demersul, explica un comunicat emis de FAA. In urma cu doua saptamani, survolarea Manhattan-ului o jumatate de ora de un Boeing prezidential, escortat de doua avioane de vanatoare, la joasa altitudine starnise panica localnicilor traumatizati de amintirea atentatelor din 11 septembrie 2001. Zborul - destinat unei campanii publicitare - a suscitat mania primarului New York-ului, Michael Bloomberg, si pe aceea a presedintelui american Barack Obama, iar responsabilul operatiunii - Louis Caldera - a trebuit sa demisioneze din postul de director al biroului militar al Casei Albe, informeaza Reuters.