Un cercetator roman a gasit leacul gripei porcine. Stie cum sa vindece maladia care a rapus sute de oameni in intreaga lume. Ion Brad, un profesor universitar in varsta de 81 de ani, inca lucreaza la Institutul de Cercetare pentru Materiale Macromoleculare si Membrane, din Bucuresti, si sustine ca a gasit leacul gripei porcine. De 56 de ani studiaza catina alba. O considera un fel de medicament menit sa vindece boli grave, de la cancer la SIDA, arsuri si, mai nou, gripa porcina, scrie Romania libera.

Improprietarit de mafiile tiganesti cu un teren inexistent. Un pensionar din Cluj s-a vazut prins in mijlocul unei operatiuni imobiliare halucinante in care a fost vehiculat numele unui lider al Partidei Romilor. Modelul mafiilor imobiliare care actioneaza in Bucuresti a fost preluat de membrii lumii interlope clujene. Acestia imbraca uniforme de politisti pentru a-si ameninta victimele prin „descinderi” care au loc ziua si noaptea. A patit-o Pap Erno, din Cluj, in varsta de 65 de ani, care s-a trezit peste noapte proprietarul unui teren foarte valoros, dar ireal, apoi, la presiunea interlopilor, a fost obligat sa-l vanda rapid. Asa a ajuns in atentia politiei, fiind cercetat pentru inselaciune, scrie EvZ.

ANI cerceteaza guvernul, conducerea ANI, cercetata de DNA. In timp ce membrii Guvernului Boc intra, unul cate unul, in vizorul ANI, sefii Agentiei intra si ei in atentia DNA. Conducerea ANI - directorul Catalin Macovei si secretarul general Horia Georgescu – este verificata de DNA. Dosarul a fost constituit in urma unei reclamatii facute de doi fosti angajati ai ANI. Procurorii anticoruptie verifica modul in care institutia a inchiriat un apartament in Bucuresti in schimbul sumei de 8.000 de euro. Apartamentul inchiriat ar fi apartinut unui apropiat al directorului ANI, Catalin Macovei. Agentia ar fi platit suma intreaga, insa doar jumatate ar fi ajuns la proprietar, scrie Gandul.

Securistul lui Basescu si-a urcat fiica pe listele PDL. Moda fiicelor aspirante la un fotoliu de eurodeputat a prins bine in Partidul Democrat-Liberal. Oana Antonescu, fiica lui Marin Antonescu, ex-consul la Bruxelles si posesor de certificat de politie politica de la CNSAS, se regaseste pe locul 10, considerat eligibil, pe lista PDL pentru alegerile din 7 iunie. Anonima pe plan politic, dar cu un CV impresionant, Oana Antonescu ii datoreaza ascensiunea in partid tatalui si relatiei acestuia cu presedintele Traian Basescu. Marin Antonescu, devenit intre timp vicepresedinte al Consiliului Judetean Dambovita si al organizatiei judetene a PDL, a declarat pentru Cotidianul ca pozitionarea fiicei sale pe lista partidului a fost „matematica pura”, dar nu neaga faptul ca numele de familie a ajutat-o sa ajunga aici.

"Marin Ceausescu nu s-a sinucis". Un membru al echipei internationale care a cautat in 1990 presupusele conturi secrete ale dictatorilor sustine ca Marin Ceausescu, fratele fostului lider comunist, nu s-a sinucis, asa cum se credea pana acum. Pentru prima oara in ultimii 20 de ani, acest dosar, considerat clasat, ia o turnura cu totul noua si scoate la iveala dubii serioase, care pun sub semnul intrebarii verdictul de sinucidere prin spanzurare, dat de anchetatorii austrieci, scrie Romania libera.

Aventurile lui Felix, cariera unui informator. Verisoara turnata de Voiculescu sustine ca a plecat din tara cu pasaport legal.Turnatoriile lui Dan Voiculescu au mai facut victime. Paraschiva Silaghi, verisoara lui Dan Voiculescu, sustine ca informatorul Felix a dat pe mana Securitatii un om nevinovat. Familia Silaghi este convinsa ca vizita inopinata a lui Dan Voiculescu in Germania, din anul 1974, s-a lasat si cu alte nenorociri. „Cine este persoana despre care Dan Voiculescu spune ca a fost depistata ca ne-a ajutat sa plecam din Romania? Insist pe chestia asta: in acest dosar mai exista inca o victima, pe care domnul Voiculescu a dat-o la Securitate. Din anul 1980, Dan Voiculescu a raportat cazul ca fiind incheiat. Pe cel pe care l-a gasit, unde e? Cine este cel care ne-a ajutat? Poate sa fie unul dat dupa regula politiei – l-am prins pe primul si e vinovat, iar dosarul e incheiat“, spun cei doi soti Silaghi, potrivit Adevarul.

Moldova, o „planeta” nefericita? Un studiu realizat la nivel mondial plaseaza Republica Moldova printre cele mai triste locuri de pe mapamond. Basarabenii considera insa ca este o exagerare. La mai bine de o luna de la protestele din Republica Moldova, inabusite cu forta de catre autoritatile de la Chisinau, unii intelectuali de peste Prut se intreaba daca nu cumva tocmai au fost aruncati inapoi in timp cativa ani. Ei sustin ca acum, la Chisinau, pluteste o atmosfera de deznadejde. Si o tristete care pare a aduce aminte de o carte de calatorii scrisa de un jurnalist american, Eric Weiner, „The Geography of Bliss”, scrie EvZ.

Impresiile unui ciclist britanic in Romania: “Cand am intrat in tara am avut impresia ca ar fi trebuit sa dau ceasul inapoi cu o suta de ani”. Fabrici comuniste parasite, romani cu pasiune pentru inghetata, ursi care cutreiera satele, chiolhanuri campenesti, hoti marunti care se plang ca tara nu mai e atat de religioasa cum era pe vremuri din cauza materialismului. Acestea sunt o parte din surprizele care l-au intampinat in Romania pe un ciclist britanic plecat in aprilie intr-o peripetie pe doua roti din Marea Britanie pana in India, scrie Cotidianul.

"Armata si Iliescu au salvat Securitatea". Romania risca sa fie sanctionata deoarece Ministerul Afacerilor Externe nu a trimis la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) probele masacrului care a avut loc in decembrie 1989, sustin revolutionarii de la Asociatia "21 Decembrie 1989". Ministerul, prin agentul guvernamental Razvan Horatiu Radu, afirma ca a trimis prin posta anexele cu probele din dosar, fapt contrazis de CEDO printr-o adresa oficiala. MAE trebuia sa trimita Curtii Europene a Drepturilor Omului, prin agentul guvernamental Razvan Horatiu Radu, observatiile sale si copiile integrale ale dosarelor 97/P/1996 si 158/P1990 (dosarele Revolutiei) pana la termenul-limita de 26 februarie 2009, sustin revolutionarii, potrivit Romania libera.