Explozia din Iran, soldata cu victime. Potrivit unor informatii de ultima ora parvenite din Iran, explozia unei bombe, semnalata in orasul Zahedan, din sud-estul tarii, s-a soldat cu moartea a cel putin 15 oameni si cu aproximativ 50 de raniti. Explozia s-a declansat intr-o moschee, unde lumea se adunase pentru a omagia o fiica a profetului Islamului. Moscheea a fost partial distrusa in urma exploziei. Pentru moment, nu se cunosc si alte detalii legate de incident, scrie CNN.

Bancher cu 52 de prieteni pe Facebook. Un fost bancher de la Goldman Sachs, Alexander Tamas, care s-a alaturat investitorului rus Digital Sky Technologies cu doar noua luni in urma, ca primul sau partener londonez, l-a facut rapid pe seful operatiunilor Facebook, Sheryl Sandberg, prieten pe pagina sa de pe situl de retele sociale. Barbatul brunet, inalt, de 31 de ani, a devenit imaginea unei investitii de 200 de milioane de dolari in Facebook din partea DST, fond sustinut de investitori regionali bogati, inclusiv de oligarhul Aliser Usmanov. Dl. Tamas este in comisia multitudinii de investitii ale DST, cum ar fi mail.ru, petrecandu-si cea mai mare parte a primelor luni "consolidandu-si" pozitia portofoliului - si invatand rusa. Nascut in Romania, el a fost educat in Germania si a devenit cetatean german. Dupa ce a terminat Universitatea Catolica din Eichstaett, el a obtinut masteratul in afaceri, finante si contabilitate, de la Universitatea Goethe din Frankfurt. El s-a mutat la Londra in urma cu opt ani si a devenit membru fondator al companiei de consultanta pentru fuziuni si achizitii in sectorul tehnologic Arma Partners. De acolo a trecut la Goldman Sachs, unde a lucrat in banca de investitii ca si co-director de acoperire de internet si software in regiunea europeana. Introducerea in Facebook a fost prin Goldman, DST fiind adesea citata in presa rusa. Alexander Tamas urmeaza sa isi faca mai mult de 52 de prieteni pe Facebook, cati are acum, scrie Financial Times.

Bangladesh si India se lupta cu efectele ciclonului Aila. Zeci de mii de persoane din Bangladesh si India se lupta inca sa supravietuiasca dupa ce ciclonul Aila a lovit violent aceasta regiune. Multi dintre locuitorii zonelor afectate au ramas fara alimente si medicamente. Echipele de salvare au recuperat peste 200 de cadavre, in principal din zona de delta din Bangladesh si din estul statului indian Bengal, dar autoritatile afirma ca este posibil ca numarul victimelor sa fie cu mult mai mare, scrie BBC.

Trei cazuri de gripa AH1N1 in Australia. Australia a ordonat unui vas de croaziera sa isi scurteze calatoria, dupa ce trei membri ai echipajului au fost diagnosticati cu gripa AH1N1. Un purtator de cuvant al navei de croaziera, care transporta peste 2.000 de turisti, a precizat ca toti cei trei membri ai echipajului au fost retinuti in carantina si au primit tratament antiviral. Autoritatile australiene au anuntat ca toti pasagerii si echipajul vor fi examinati medical in momentul in care nava va sosi sambata in portul Brisbane, scrie BBC.

General Motors a ajuns la intelegere cu detinatorii de obligatiuni GM. Compania americana General Motors, pana de curand cel mai mare producator de automobile din lume, a ajuns la o intelegere cu detinatorii de obligatiuni GM, in efortul disperat de a salva compania de la faliment. Nu se cunosc inca detaliile acordului dintre GM si detinatorii de obligatiuni. In urma acestor informatii, tranzactiile cu actiuni GM au fost oprite la bursele financiare, ultimul pret fiind de 1,30 dolari per actiune. Proprietarii de obligatiuni sunt suparati, pentru ca nu vor obtine decat o mica parte din valoarea pachetului de actiuni. Guvernul american, care a infuzat miliarde de dolari in GM, va obtine circa 70% din pachet, in timp ce detinatorii de obligatiuni nu vor obtine decat 10%, noteaza CNN.

Un OZN a salvat Terra de la disparitie. Nu este scenariul unui film SF de la Hollywood ci pura realitate, sustine dr. Yuri Labvin, presedintele Fundatiei Tunguska. Acesta a afirmat ca misterioasa explozie din 1908, care a avut loc in Tunguska, s-a produs datorita unei nave spatiale extraterestre care s-a ciocnit intentionat cu un meteorit urias pentru a salva Pamantul de la pieire. Rezultatul impactului a fost ceea ce azi denumim fenomenul Tunguska, o intamplare care nu a putut fi explicata pe deplin nici pana in ziua de astazi. La 30 iunie 1908, o explozie uriasa, cu o forta estimata la 15 megatone, a culcat la pamant peste 80 de milioane de copaci si a pustiit o suprafata de aproximativ 160 de kilometri patrati. Cercetarile ulterioare au demonstrat un fapt socant, acela ca nu a existat niciun crater care sa sustina teoria impactului cu un meteorit. Cei mai multi oameni de stiinta au sustinut ca fenomenul a fost produs de explozia unui corp celest chiar inainte de prabusirea acestuia pe suprafata terestra, ipoteza care a ramas singura explicatie plauzibila a incidentului. La fata locului, cercetatorii rusi au identificat mai multe cristale minuscule, prezenta acestora neputand fi explicata pana astazi, noteaza Descopera.

Gripa porcina la un colegiu din Marea Britanie. Unul dintre cele mai cunoscute colegii din Marea Britanie, Eton, se va inchide timp de o saptamana din cauza unui caz de gripa porcina. Un purtator de cuvant a anuntat ca un elev, in varsta de 13 ani, a fost depistat ca purtator al virusului AH1N1, iar decizia de inchidere a colegiului a fost luata la recomandarea Ministerului britanic al Sanatatii. Printre absolventii colegiului se numara cei doi printi ai Coroanei britanice, William si Harry, precum si mai multi fosti premieri, noteaza BBC.