Seful Partidului national-bolsevic, Eduard Limonov, si alte 30 de persoane au fost retinute de politia din Moscova deorece au participat la o manifestatie neautorizata impotriva premierului rus, Vladimir Putin si a politicilor sale economice. Potrivit martorilor oculari sute de manifestanti au afisat pancarte prin care cereau demisia lui Putin. Scriitorul si liderul politic Eduard Limonov a fost ridicat de politie la putin timp de la sosirea acestuia in Piata Triumfalnaia, centrul de desfasurare al manifestatiei, informeaza Reuters.

Ultima supravietuitoare de pe Titanic, Millvina Dean, a murit duminica, la varsta de 97 de ani, intr-un camin de batrani din Southampton (Anglia), a anuntat Charles Haas presedintele Titanic International Society. Acesta a precizat ca Millvina Dean suferea in ultima vreme de pneumonie. Millvina Dean a fost si cel mai tanar pasager de pe transatlanticul Titanic. Acesta avea putin peste noua saptamani in momentul imbarcarii pe vas, alaturi de parintii ei care intentionau sa emigreze in Kansas, scrie AP.

5.000 de persoane au defilat duminica la Hong Kong pentru a comemora a 20-a aniversare a represiunii sangeroase a miscarilor din piata Tiananmen in noaptea de 3 spre 4 iunie 1989. Initial comemorarea fusese stabilita pentru ziua de joi 4 iunie, data la care a avut loc interventia armatei chineze, pentru a evacua piata Tiananmen, unde studentii desfasurau o greva a foamei. Potrivit unui raport al autoritatilor de la Beijing, 241 de persoane au murit, dintre care 36 de studenti. Autoritatile chineze nu au publicat niciodata bilantul victimelor calificand miscarea drept o rebeliune contra-revolutionara, scrie AP.

Cuba a acceptat sa reia negocierile cu Statele Unite in privinta imigratiei si a circulatiei coletelor postale intre cele doua tari, a declarat duminica un responsabil al departamentului de Stat al Americii. SUA si Cuba desfasurau de mai mult timp negocieri pe acesta tema insa acestea au fost suspendate in 2003. In aprilie 2009, Departamentul de Stat a anuntat ca reprezentanti americani si cubanezi au inceput discutii de pregatire pentru relansarea dialogului intre cele doua tari. De asemenea, presedintele Barack Obama a ordonat ridicarea restrictiilor privind calatoriille si transferurile de bani efectuate de cubanezii cu cetatenie americana spre tara lor de origine, scrie AP.

Avocatul lui Silvio Berlusconi a recunoscut ca primul ministru a solicitat parchetului sa interzica publicarea unor fotografii facute cu prilejul unei petreceri private la vila acestuia, la care a participat si Noemi Letizia. Relatia intre seful guvernului italian, in varsta de 72 de ani si Noemi Letizia de 18 ani constituie motivul pentru care sotia lui Berlusconi a anuntat ca vrea sa divorteze de acesta. Prezent la Bari cu prilejul unei reuniuni electorale, Il Cavaliere a profitat de moment pentru a denunta exploatarea mediatica a acestui scandal. "Nimeni nu poate accepta ca din afara casei sale, un fotograf privat sa faca fotografii in interiorul ei. Cliseele contravin oricarui drept la viata privata. Acest drept la viata privata si la confidentialitate sunt libertati fundamentale", a declarat Silvio Berlusconi, citat de AP.