Chinezii ne vand droguri pentru slabit Un produs destinat scaderii in greutate va fi retras din magazine pentru ca produce dependenta. Dupa atentionarile provenite de la laboratorul de productie din Belgia, potrivit carora „SuperSlim”, un supliment nutritiv destinat scaderii rapide in greutate, contine un derivat al amfetaminei care nu poate fi destinat comercializarii libere, Directia de Sanatate Publica (DSP) a Municipiului Bucuresti a decis retragerea de pe piata a produsului.Potrivit DSP, in Capitala sunt deja in vanzare 2.000 de cutii de „SuperSlim”, care provin de la patru distribuitori, iar depozitele n-au putut fi verificate inca. In tara, autoritatile au aproximat ca sunt cateva zeci de mii de cutii in farmacii si in magazinele naturiste. Prezentate ca fiind 100% naturale, pilulele „SuperSlim” dau reactii adverse, spun specialistii. Acestia consemneaza ca printre cele mai periculoase sunt dependenta, halucinatiile, insomniile, starile euforice si palpitatiile. In prezentarea portofoliului de suplimente, compania importatoare declara ca pastilele pentru slabit au, in prezent, peste 5.000 de clienti in Romania, scrie EvZ.

Un om de afaceri din Alba-Iulia ii acuza pe mecanicii service-ului Autoworld, din Cluj-Napoca, ca au uitat sa-i fixeze motorul de sasiul masinii. Mecanicii de la reprezentanta Volkswagen din Cluj-Napoca sunt acuzati de un om de afaceri din Alba-Iulia ca nu au strans suru burile care fixeaza motorul de caroseria masinii. Mircea Latiu a cumparat un autoturism VW Passat, iar la sfarsitul anului trecut a venit de la Alba-Iulia la reprezentanta din Cluj- Napoca pentru a schimba dis tri butia. „Am platit 2.600 de lei. La inceputul lunii mai am fost, din nou, la service-ul din Cluj-Napoca pentru ca auzeam o bataie suspecta in fata. Dupa o verificare pe rampa, mecanicii nu au constatat nimic suspect. Mi-au recomandat sa schimb un amortizor. Am platit 20 de lei”, spune Latiu. Cu actele de constatare in buzunar, care indica faptul ca masina nu are nimic, Mircea Latiu s-a intors la Alba-Iulia. Motorul mai avea un surub din trei Din cauza batailor care se auzeau tot mai tare dinspre motor, omul de afaceri a mers la un alt service, de data aceasta din Alba- Iulia, unde mecanicii au descoperit faptul ca motorul mai era prins de caroserie doar cu un surub, din trei. Latiu ii acuza pe mecanicii de la Autoworld din Cluj-Napoca, reprezentanta VW, ca in momentul in care au schimbat distributia nu au strans suficient de tare cele trei suruburi. Afirmatiile lui Mircea Latiu sunt intarite de facturile si adresele trimise la reprezentanta din Cluj-Napoca, scrie EvZ.

Sapte artere din Capitala, inchise pentru lucrari Administratia Strazilor a demarat, sambata, lucrari pe strazile Anghel Saligny si Salviei din sectorul 5, unde traficul va fi restrictionat, total sau partial, pana in luna decembrie. De maine, vor fi demarate lucrari si pe strazile Bachus, Freamatului, Humulesti (sector 5) si Baldovin Parcalabul (sector 1), circulatia pe aceste artere fiind restrictionata pe o banda sau total, pe o perioada cuprinsa intre 45 de zile si cinci luni. Incepand de joi, 11 iunie, Administratia Strazilor va incepe lucrarile si pe strada Maltopol din sectorul 1, unde traficul va fi restrictionat timp de 45 de zile, scrie Romania Libera.

Gripa porcina, mai puternica in toamna Oficiali ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii si epidemiologi romani anticipeaza ca un val de cazuri de gripa porcina in forma mai severa sa aiba loc in toamna. "Se pare ca acest virus si-a schimbat sezonalitatea si se transmite la cald, astfel ca in urmatoarea perioada avem in vedere cel mai neplacut scenariu. Virusul gripal poate, in general, sa-si dezvolte virulenta prin transmitere de la om la om, astfel ca, daca rezista pana in toamna, ne-am putea confrunta cu forme mai severe de boala", a spus directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, prof. dr. Adrian Streinu Cercel. Totusi, specialistii linistesc populatia spunand ca persoanele care au fost infectate cu virusul A/H1N1 si s-au vindecat nu mai sunt expuse riscului de a contracta boala timp de aproximativ un an si nici nu ar mai avea nevoie de vaccin impotriva noii gripe, in cazul in care s-ar declansa o pandemie in toamna, afirma Romania Libera.

Fosti presedinti de cluburi de fotbal din Bulgaria, doi bulgari – acuzati de fraude de zeci de milioane de dolari – vor scapa cinci ani de justitie, daca obtin la urne imunitatea europeana. Letonia exporta cele mai multe paradoxuri in PE: un fost prim-secretar al Partidului Comunist va ajunge la Strasbourg, ca si rivalul sau istoric – liderul miscarii de independenta letone. Excentrici, „rebeli” prin ideile inedite pe care le sustin, conservatori sau, pur si simplu, interesati sa ajunga in Parlamentul European – vazut ca solutie de „avarie” – acestia sunt o parte dintre candidatii pe care cetatenii din cele 27 de state ale UE urmau, ieri, sa-i „lanseze” spre Strasbourg. Cei 33 de eurodeputati romani nu se vor putea lauda cu cele mai ciudate aparitii, fiind devansati de departe de colegi din alte tari cu „istorii” inedite. Astfel, „lista ciudatilor” poate fi deschisa de mostenitorul Casei regale din Italia, printul Emanuele Filiberto di Savoia – print de Venetia si Piemont, care pana in anul 2002 a avut interdictie de a intra pe teritoriul propriului stat. Renegat atatia ani, el a candidat pentru un loc in forul legislativ european sub sigla partidului centrist italian al Democrat-Crestinilor (DC). Un alt exemplu este cel oferit de José Saramago, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura. Nu se stie daca portughezii l-au exportat la Strasbourg pe acest „comunist hormonal” de 86 de ani, asa cum obisnuieste sa de autocaracterizeze Saramago, dar sondajele aratau ca aceasta candidatura va ramane mai degraba de natura simbolica, relateaza Gandul.

Tun imobiliar. Gratie judecatoarei lui Constanda, Parcul Tineretului va fi burdusit cu vile de lux Peste doua hectare din Parcul Tineretului, sector 4, vor fi inlocuite cu vile de lux. Aceasta operatiune, pentru care primaria lui Cristian Popescu Piedone a dat unda verde, reprezinta un caz la indigo cu cel din Parcul Bordei. Aceeasi judecatoare, Camelia Spranceana, fosta sotie a interlopului craiovean Samir Spranceana, a pus-o in posesie pe o anume Marioara Micsunescu cu o suprafata de 20.100 m.p. de teren chiar in inima Parcului Tineretului. Femeia, un prosper om de afaceri bucurestean, a cumparat de la mai multe persoane care sustineau ca au mostenit parcele in incinta acestui parc, drepturile litigioase. Curtea de Apel Bucuresti, prin semnatura judecatoarei Spranceana, a improprietarit-o, in 2007, pe Marioara Micsunescu cu aceste suprafete. Anul trecut, Primaria Capitalei s-a vazut nevoita sa accepte un schimb de terenuri, ca si in cazul Constanda, cu aceasta femeie de afaceri. Terenurile care i-au fost atribuite, in urma acestui schimb, Marioarei Micsunescu se afla acum la marginea Parcului Tineretului, gata sa primeasca pe ele vile de lux, scrie Gardianul.

Adio promotii! Nemirschi pune cruce programelor buy-back la aparatura casnica Ministerul Mediului a transmis o scrisoare comerciantilor, in urma cu doua saptamani, prin care le-a recomandat acestora sa nu mai foloseasca banii din taxa verde pentru reduceri. „Speram ca pana la sfarsitul acestei luni sa reusim stoparea acestor asa-zise discounturi. Nu exista program buy-back pentru produsele electrice si electronice. Ce reducere concreta inseamna acest buy-back? Acest program este o inventie a industriei de retail. Nici nu s-a luat in discutie la Ministerul Mediului stimularea asa-zisului program buy-back”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta. Acesta a explicat ca Ministerul Mediului ar putea modifica legislatia „pentru a sanctiona retailerii care utilizeaza banii din taxa verde ca sa acorde reduceri substantiale”. „Statul si-a degrevat atributiile privind colectarea deseurilor electrice si electronice. Exista puncte autorizate de colectare si tratare a deseurilor electronice. Contributiile obtinute din taxa verde trebuie sa ajunga la centrele de colectare si tratare a deseurilor. Retailerii ar putea fi amendati daca nu folosesc banii din taxa verde pentru colectarea deseurilor. Asteptam sa vedem ce se va intampla pana la sfarsitul lunii. Deseurile electrice si electronice trebuie depuse la centrale de colectare si tratare. Cel putin o treime din acest sistem de reduceri buy-back este folosita din timbrul verde”, ne-a explicat purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, scrie Gardianul.

Aproximativ cinci procente din telefoanele mobile din Romania, Grecia, Italia și Spania sunt ascultate de catre persoane fizice, potrivit unei firme private de detectivi din Milano. Aceștia au descoperit ca datorita dezvoltarii programelor pentru spionat telefoane mobile, oricine poate transfera soft de ascultare pe orice telefon mobil. Programele de acest fel sunt foarte ieftine și nu necesita cunoștințe speciale pentru a face transferul. Singura parte dificia este aceea cand „spionul” trebuie sa autorizeze transferul de pe telefonul celui pe care doreste sa-l spioneze. Transferul de informații se face numai in cateva minute, iar ultimele programe de acest gen sunt foarte avansate, permițand chiar transformarea telefonului in microfon, chiar daca nu se efectueaza niciun apel. Astfel, „spionul” poate sa asculte convorbiri dintr-o camera aflata in cealalta parte a globului. Mai mult de 200 de companii vand programe de spionat telefoanele mobile, prețurile fiind cuprinse intre 50 și 300 de dolari. Potrivit experților, cele mai multe telefoane mobile spionate au fost compromise de catre soț/soție, iubit/iubita, parinți sau colegi de serviciu. Cei mai mulți angajați spera sa afle afaceri ilegale ale șefilor direcți, pentru a le raporta directorilor companiilor la care lucreaza, sub acoperirea anonimatului. Cei mai vulnerabili in fata acestui tip de spionaj sunt utilizatorii de iPhone, BlackBerry și alte tipuri de smartphone-uri, scrie Curentul.

Victor Becali afla pe 12 iunie daca i se va ridica sechestrul Magistrații Curții de Apel Bucuresti vor judeca, pe 12 iunie, recursul formulat de Victor Becali impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti din 25 mai, prin care s-a respins cererea acestuia de ridicare a sechestrului impus de procurorii DNA in dosarul transferurilor. Tribunalul Bucuresti a respins, pe 26 mai, cererea inaintata de avocatii impresarului Victor Becali, prin care acesta solicita ridicarea sechestrului pus pe averea sa in dosarul transferurilor din fotbal. Sechestrul a fost pus de procurori pe un teren si pe un imobil din Voluntari. Opt oameni de fotbal au fost trimisi, pe 2 octombrie 2008, in judecata, in legatura cu transferurile in strainatate a 12 jucatori, procurorii acuzandu-i pe Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Ioan Becali si Victor Becali de evaziune, scrie Curentul.

Tudor Giurgiu spune ca premierul Emil Boc a cerut masuri urgente la CNC Presedintele Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a declarat ca premierul Emil Boc a cerut ministrului Culturii, Theodor Paleologu, sa ia, pana marti, masuri la Centrul National al Cinematografiei (CNC). Giurgiu a criticat, sambata seara, pe scena Galei de inchidere a TIFF 2009, atitudinea CNC fata de festival, declarandu-se consternat ca in baza unei directive interne subordonatilor le-a fost interzis sa participe la eveniment. In sala erau prezenti premierul Emil Boc si ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Theodor Paleologu. „A fost o solicitare a primului ministru de a-i cere ministrului Culturii sa ia o actiune foarte clara si foarte precisa in sensul lamuririi acestei situatii de la CNC. Eu inteleg asta, fie sa solicite demisia sefului CNC-ului (n.red. – Eugen Serbanescu, presedintele CNC) ori sa incerce sa-l determine sa plece de acolo sub alta forma. A fost o pozitie foarte transanta si foarte clara a domnului Boc si termenul pe care l-a pus a fost foarte clar. Mi se pare ca a considerat o jignire adusa publicului si festivalului, el stiind deja ca au existat niste probleme in cinematografie, dar se pare ca ce s-a intamplat acuma a fost un soi de picatura”, a spus Giurgiu, precizand ca Boc a fost foarte indignat de atitudinea CNC, scrie Cotidianul.