China este criticata pentru planul de cenzurare a informatiilor vulgare de pe internet. China este asaltata de un val de proteste impotriva noilor legi, potrivit carora toate computerele vandute in tara trebuie sa contina un program care sa filtreze pornografia si alte continuturi vulgare de pe internet. Executivii din industria IT, sustinatorii dreptului la libera exprimare, cat si utilizatorii au avut o reactie violenta la planul chinez, care ii obliga pe producatori sa instaleze programul pe milioane de computere pana la data de 1 iulie. Producatorii din SUA au declarat ca va fi imposibil sa indeplineasca cerintele Chinei pana la data stabilita si au cerut guvernului chinez sa reconsidere aceasta directiva, scrie The New York Times.

2 persoane impuscate la Muzeul Holocaustului din DC. Un barbat care avea asupra sa o arma automata a intrat, miercuri, in Muzeul Holocaustului din Washington DC si a deschis focul asupra unui gardian. Potrivit autoritatilor, alti doi gardieni au reactionat prompt si l-au impuscat pe atacator. Atat gardianul, cat si atacatorul au fost transportati la spital in stare grava, insa purtatorul de cuvant al spitalului a refuzat sa dea detalii despre starea celor doi. O a treia persoana a fost ranita in timpul incidentului, insa ranile sunt minore. Atacatorul a fost identificat ca fiind, James W von Brunn, un sustinator al "suprematiei albilor", insa pana la ora actuala nu au fost facute publice mai multe informatii despre acesta, scrie Washington Post.

Gaddafi, sfidator in prima vizita oficiala in Italia. Liderul libian, Muammar Gaddafi, a inceput prima sa vizita oficiala in fosta putere coloniala, Italia, purtand sfidator pe piept fotografia unui erou al rezistentei ucis de ocupantii italieni. Aceasta este prima vizita a lui Gaddafi in Italia de cand a preluat puterea in Libia, in 1969, printr-o lovitura de stat. De asemenea, este printre putinele vizite facute de acesta in Occident de cand au fost ridicate sanctiunile economice impotriva Libiei, care a declarat, in schimb, ca nu va mai sponsoriza terorismul. Italienii spera ca vizita lui Gaddafi sa incheie un capitol sensibil in istoria celor doua tari. Cu toate acestea, liderul libian a surprins cand a aparut purtand pe piept fotografia lui Omar Al-Mukhtar, care era tinut in lanturi de italieni, scrie Reuters.

Consiliul de Securitate al ONU va emite o rezolutie impotriva Coreei de Nord. Membrii permanenti ai Consiliului de Securitate din cadrul ONU, alaturi de Japonia si Coreea de Sud, s-au pus de acord asupra textului unei rezolutii prin care se vor extinde sanctiunile impotriva Coreei de Nord. Aceasta miscare reprezinta o replica la recentul test nuclear al Phenianului. Potrivit reprezentanului american la ONU, acesta rezolutie este foarte dura. Toti cei 15 membri ai Consiliului de Securitate urmeaza sa discute rezolutia, care va fi votata vineri. In textul documentului se reafirma interdictia Nordului de a realiza teste nucleare si se face un apel la adresa Phenianului pentru ca acesta sa renunte la decizia de retragere din tratatul nuclear de non-proliferare. De asemenea, se face un apel la adresa statelor membre ONU sa inspecteze navele nord-coreene suspecte ca ar transporta echipament care are legatura cu armele de distrugere in masa, relateaza BBC.

Ahmadinejad isi acuza adversarii politici ca folosesc tactici hitleriste. Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, si-a acuzat adversarii din cursa electorala ca adopta tactici hitleriste si a declarat ca acestia ar putea face inchisoare pentru ca l-au insultat. Aceste declaratii au fost facute la un miting, in Teheran, in ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale. In aceasta cursa, Ahmadinejad concureaza cu o opozitie puternica, reprezentata de fostul prim-minsitru, moderatul Mirhossein Mousavi. La randul sau, Mousavi, alaturi de ceilalti doi candidati, il acuza pe Ahmadinejad ca a mintit in legatura cu starea economiei, care este afectata de cresterea inflatiei si scaderea veniturilor din industria petroliera, scrie Reuters.