Un bolivian a capatat drept de sedere in Spania, in urma unui incident nefericit. Un imigrant clandestin bolivian, al carui brat a fost taiat in urma unui accident survenit la o brutarie din Spania, a primit permisiunea de a ramane in aceasta tara. Imigrantul, Franns Rilles, muncea ilegal, la brutarie, de doi ani, iar un sindicat a pretins ca proprietarul brutariei a incercat sa ascunda accidentul, aruncand bratul taiat, intr-o ghena, si lasandu-l pe imigrant in apropierea unui spital, noteaza BBC.

Cleric ucis in Pakistan. Un atac sinucigas soldat cu moartea unui proeminent cleric a avut loc intr-o scoala islamica din cel de-al doilea oras ca marime din Pakistan, Lahore. Politia locala a informat ca alte cateva persoane au fost ranite in urma deflagratiei. Clericul, doctor Sarfraz Naeemi, era cunoscut pentru comentariile sale virulente la adresa atacatorilor sinucigasi si a denuntat, totodata, activitatea talibanilor ca fiind anti-islamica, noteaza BBC.

Human Rights Watch avertizeaza asupra situatiei refugiatilor tamili. Organizatia umanitara Human Rights Watch a cerut suspendarea mentinerii in tabere a aproximativ un sfert de milion de refugiati tamili, care se afla in prezent in locatii guvernamentale din nordul statului Sri Lanka. Subliniind ca oricui din aceste tabere cu varsta cuprinsa intre 10 si 60 de ani ii este interzis sa plece, Human Rights Watch precizeaza ca numerosi refugiati au rude apropiate in regiune, la care ar putea sta, daca li s-ar permite sa plece din aceste tabere. Totodata organizatia a anuntat legislatia internationala interzice detentiile arbitrare, precum si restrictiile care nu sunt necesare asupra libertatii de miscare, scrie BBC.

Sute de serpi au invadat un sediu de politie din Sierra Leone. Politistii din lumea intreaga sunt obisnuiti sa lupte pentru propria viata in razboiul lor impotriva criminalitatii. Aceasta expresie si-a gasit insa un nou inteles in cazul politistilor din Sierra Leone. Acestia se tem sa mai mearga la serviciu din cauza sutelor de serpi veninosi care au invadat la propriu birourile politiei. Se estimeaza ca in sediul din orasul Gerihun si-au gasit loc peste 400 de serpi extrem de veninosi, in special cobre si vipere. Angajatii politiei sustin ca nimeni nu a avut curaj sa ii indeparteze si ca se tem sa mai mearga la serviciu din cauza acestei infestari neobisnuite, scrie Descopera.

Sfarsit al televiziunii analogice in Statele Unite. In Statele Unite ziua de vineri va marca sfarsitul televiziunii analogice, in timp ce intreaga tara va trece la televiziunea digitala. Trecerea catre serviciile care asigura televiziunea digitala, in cursul zilei de vineri, a determinat numerosi americani sa isi cumpere in ultimul moment convertoare sau televizoare noi care receptioneaza semnale digitale. Guvernul de la Washington a cheltuit doua miliarde de dolari, oferind cupoane in valoare de 40 de dolari fiecare, pentru a acoperi majoritatea costurilor, desi se estimeaza ca aproximativ doua milioane de americani nu vor avea acces la acest nou serviciu. Spre deosebire de Marea Brianie, unde trecerea de la televiziunea analogica la cea digitala se face progresiv, regiune, dupa regiune, Statele Unite au decis ca trecerea la noul sistem de televiziune sa se faca intr-o singura zi, in intreaga tara, informeaza BBC.

Avertisment asupra situatiei copiilor din Zimbabwe. Organizatia umanitara Salvati Copiii a avertizat ca tot mai multi copii din Zimbabwe recurg la prostitutie pentru a supravietui. Totodata, ea a precizat ca saracia in crestere determina fete zimbabwene, unele in varsta de numai 12 ani, sa faca sex pentru bani. Postul de radio BBC releva ca, potrivit unor informatii, rata somajului in Zimbabwe a ajuns la aproximativ 90%, iar extrem de numerosi locuitori ai acestei tari nu isi pot permite sa plateasca pentru mancare, asistenta medicala sau taxe scolare, scrie BBC.