Nava de croaziera, pusa sub carantina in Venezuela. Venezuela a plasat o nava de croaziera, aflata in voiaj, in carantina, in urma unei epidemii de gripa porcina la bord. Mai mult de 1.200 de persoane vor ramane la bordul navei Ocean Dream, care este ancorata in portul venezuelean al insulei Marguerita. Persoanelor de la bord nu li s-a dat voie sa debarce in timpul escalelor precedente din Barbados si Granada, dupa ce trei membri ai echipajului au fost diagnosticati cu virusul gripei porcine, noteaza BBC.

UE acorda calificativul "satisfacator" Elvetiei. Decizia de a nu restrange libera circulatie a fost bine primita la Bruxelles, unde s-a desfasurat miercuri, 17 iunie, comitetul mixt anual. Infruntarea a fost evitata. Decizia Consiliului Federal de a nu activa "clauza de salvardare" -care ar fi creat restrictii liberei circulatii in Elvetia a muncitorilor proveniti din cele 15 tari membre ale Uniunii Europene inainte de extinderea din 2004- s-a dovedit profitabila pe plan bilateral. Reunit miercuri la Bruxelles, comitetul anual Elvetia-UE s-a focalizat pe reglementarea "pragmatica" a problemelor generate de afluxul de muncitori catre Confederatia Elvetiana si, mai ales, si-a aratat intelegerea asupra deciziei elvetiene de a mentine pana la 1 ianuarie 2012 a cotelor pentru resortisantii din cele 10 tari noi membre, in plus fata de cele prevazute pentru Romania si Bulgaria. "Aceasta decizie de neactivare era foarte importanta pentru UE, a confirmat Mario Gattiker, director adjunct la Oficiul Federal pentru Migratie. Constrangerile ar fi fost interpretate ca un pas inapoi. Interlocutorii nostri n-ar fi acceptat sigur prelungirea masurilor tranzitorii (faimoasele cote)". Un alt expert participant la discutii a confirmat: "Era important sa se arate Uniunii ca Elvetia, in ciuda crizei mondiale si cresterii somajului, nu va reveni asupra libertatilor acordate, ci va respecta datele prevazute in acord", noteazaLe Temps.

India interzice importurile de telefoane mobile fara cod unic de identificare. India a interzis importurile de telefoane mobile care nu au un cod unic international de identificare, din motive de securitate. Decizia survine la un an dupa ce serviciile indiene de informatii au avertizat guvernul ca asemenea dispozitive sunt folosite in atentate teroriste, in India. Potrivit corespondentului BBC in capitala indiana, Delhi, majoritatea telefoanelor ieftine, fara cod de identificare, sunt importate din China si Taiwan. Se estimeaza ca aproximativ 25 de milioane de astfel de telefoane sunt folosite in India, scrie BBC.

Cercetatorii germani au descoperit un nou medicament impotriva anxietatii. Cercetatorii germani cred ca au descoperit un medicament impotriva anxietatii ce contracareaza atacurile de panica fara efectele secundare ale altor tratamente precum cel cu Valium. Medicamentele deja existente functioneaza bine dar au efecte secundare precum somnolenta, ameteala si poate influenta si memoria, iar daca este luat pe o perioada mai lunga de timp poate duce la dependenta. Noul medicament, XBD173, pare sa evite toate aceste efecte secundare. Cercetatorii au publicat detalii despre acest medicament experimental in revista Science de joi impreuna cu rezultatele primei faze de testare clinice, informeaza Reuters.

Epidemie de ciuma in nordul Africii. Organizatia Mondiala a Sanatatii a trimis un expert pentru a cerceta situatia la fata locului, dupa ce Libia a raportat aparitia catorva cazuri de ciuma bubonica. O persoana a murit si alte cateva au fost infectate in orasul Tubruq, nu departe de granita cu Egiptul. Ciuma bubonica - boala care a facut ravagii si in Europa, in Evul Mediu – apare destul de des in Africa subsahariana, precum si in unele tari asiatice, dar in aceasta regiune libiana nu a mai fusese semnalat nici un caz de aproximativ 25 de ani, noteaza Descopera.

Previziuni imbucuratoare pentru economia Chinei. Expertii economici au revizuit cifrele legate de economia chineza, care are perspective de crestere, chiar in pofida recesiunii globale. Banca Mondiala a previzionat acum o sporire cu 7,2% a economiei Chinei, pentru anul 2009. Cu cateva luni in urma previziunile erau de 6,5%. Economistii au comunicat ca pachetul de ajutorare a economiei, care fusese anuntat de Beijing anul trecut, a inceput sa dea roade, iar bancile crediteza cu inca mai multi bani companiile care necesita sprijin, notaza BBC.