Anunt al FAO. Biroul ONU pentru Alimentatie (FAO) afirma ca un miliard de oameni, reprezentand aproximativ o sesime din populatia globului, se confrunta cu foametea. Biroul a subliniat ca este vorba despre o situatie extrem de trista, care se datoreaza in principal actualei crize financiare, la care se adauga si majorarea preturilor la alimente. FAO a avertizat ca actuala criza ameninta serios pacea si stabilitatea in mai multe regiuni din lume, avand in vedere ca oamenii au de ales intre a protesta, a emigra sau a muri de foame, scrie BBC.

Concedieri la o rafinarie franceza din Anglia. Peste 900 de angajati ai unei rafinarii franceze din Anglia au fost concediati, pe fondul unor aprinse dispute care, potrivit liderilor sindicali, s-ar putea transforma intr-o mare criza. Compania petroliera Total i-a concediat pe angajatii rafinariei din Lindsey, Lincolnshire, dupa ce acestia au declansat o greva neoficiala in sprijinul a peste 50 de colegi, care fusesera demisi. In ultimele zile, greva de la Lindsey s-a extins deja si in alte rafinarii si companii energetice din Marea Britanie, noteaza BBC.

Google dezvolta un instrument de traducere a limbii persane. Compania Google a anuntat ca a accelerat dezvoltarea unui instrument de traducere in engleza a limbii persane, cunoscuta si sub denumirea de Farsi, dat fiind interesul major al lumii fata de situatia din Iran. Potrivit unui angajat al Google, compania a lucrat intens in ultimele cateva zile, pentru a imbunatati programul de traducere pe internet a limbii persane, noteaza BBC.

Un barbat a fost readus la viata de 12 ori in urma unui atac de inima. Ian Burston a suferit un atac de inima foarte puternic in timp ce era acasa la prietena lui. Paramedicii au reusit sa il salveze fiind nevoiti sa il resusciteze mai mult de o ora, timp in care inima barbatului a fost "repornita" de nu mai putin de 12 ori. Barry, tatal a doi copii a tinut sa le multumeasca paramedicilor dupa ce s-a recuperat complet. "Reusim deseori sa resuscitam oamenii dar cand ne gandim ca am repornit inima lui Barry de 12 ori putem spune ca este ceva incredibil", a declarat Gareth Williams, unul din paramedici, citat de BBC.

Vrajitoarele se simt inca persecutate de Biserica. O organizatie a vrajitoarelor din Marea Britanie a intrat recent in atentia presei dupa ce Sandra Davis, “marea preoteasa” a grupului, a sustinut ca este persecutata de Biserica Catolica si ca nu i s-a dat voie sa foloseasca una dintre salile in care ar fi trebuit sa organizeze balul anual al vrajitoarelor. Sandra Davis, o bunica in varsta de 61 de ani, spera sa atraga circa 150 de vrajitoare la balul vrajitoarelor ce urma sa aiba loc in luna octombrie. Organizarea era un simpla si prevedea ca participantele sa citeasca vraji din carti de specialitate, sa asculte muzica de profil si sa isi impartaseasca experientele intr-ale vrajilor. Spre suprinderea marii preotese, managerul Diocezei din Shrewsbury, cel care este si proprietarul salii in cauza, le-a interzis categoric vrajitoarelor sa o foloseasca, subliniind faptul ca un grup pagan nu este compatibil cu etica bisericii, noteaza Descopera.

Nicolas Sarkozy dezminte informatiile potrivit carora atentatul de la Karachi ar fi fost "o afacere de stat". Presedintele francez a respins vineri ferm acuzatiile referitoare la sangerosul atentat de la Karachi, Pakistan - soldat cu moartea a 14 persoane, dintre care 11 ingineri francezi - si la implicarea Frantei in conflict. Unul dintre avocatii familiilor victimelor anunta, joi, ca "motivul atentatului pare sa fie legat de oprirea platilor unor comisioane" din partea Frantei catre Pakistan, in cadrul unei vanzari de submarine. Atentatul de la Karachi, care a avut loc la cateva luni dupa atentatele de la 11 septembrie din Statele Unite, a fost atribuit initial organizatiei Al-Qaida. Joi, pista islamista a fost abandonata, iar ancheta s-a orientat mai degraba catre "o afacere de stat", scrie Le Monde.