Basescu paseaza problema Ridzi la Boc. Boc se face ca ploua. Presedintele Traian Basescu a evitat sa isi exprime parerea despre scandalul declansat de cheltuirea a mai bine de jumatate de milion de euro de catre ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi. Seful statului a fost intrebat de Cotidianul.ro, vineri, la Bruxelles, cum comenteaza declaratiile ministrului Tineretului referitoare la cheltuirea celor aproximativ 600.000 de euro. “De ce ma intrebati pe mine? Il aveti aici pe domnul prim-ministru. Dansul va putea raspunde”, a replicat, zambind usor incurcat, seful statului, ridicandu-se de la masa unde a sustinut scurta conferinta de presa, alaturi de prim-ministrul Emil Boc.

Mazare: „Sa scapam de Iuda asta de Basescu”. Social-democratii nu ies de la guvernare, dar, intr-o inregistrare scursa in presa, lanseaza acuzatii dure la adresa democrat-liberalilor. Social-democratii nu pleaca de la guvernare. In zadar vicepresedintele Liviu Dragnea si-a pus in joc tot arsenalul in incercarea de a scoate partidul de la putere. A invitat toti liderii PSD la el acasa, in Teleorman, i-a cazat in propriul hotel si a organizat, in noaptea de joi spre vineri, un chiolhan mobilizator cu lautari. Totul in van insa. „Razboinicii” PSD s-au consumat in declaratii publice belicoase, pentru ca in final sa se „scurga” catre presa o inregistrare a discutiilor purtate in spatele usilor inchise, informeaza Evenimentul Zilei.

Autostrada Bucuresti – Ploiesti se largeste la trei benzi pe sens. In conturile lui Casuneanu, Umbrarescu si Besciu mai intra 50 milioane de euro. Pe baza unei Hotarari de Guvern emise anul trecut de Cabinetul Tariceanu, in conturile "regilor asfaltului" Costel Casuneanu, Dorinel Umbrarescu si Dan Besciu vor intra inca 50 milioane de euro pentru constructia tronsonului Moara Vlasiei – Ploiesti al viitoarei autostrazi Bucuresti-Ploiesti. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va schimba solutia tehnica de la doua la trei benzi pe sens pentru acest tronson, valoarea estimata pentru noile lucrari fiind de 196,85 milioane de lei, fara TVA, anunta Gandul.

Jaf la Otopeni. „Nemuritorul“ a plecat, a venit clientul DNA. Directorul general al Aeroportului Otopeni, Gabriel Tara, a fost demis dupa o „domnie“ de 13 ani. In locul sau a fost numit Sorinel Ciobanu, care este judecat pentru un prejudiciu de patru milioane de euro. Dupa ce ziarul Adevarul a dezvaluit jaful comer­ciantilor, taxi­metristilor si valutistilor de pe Aero­portul Otopeni, noul director spune ca va rezolva situatia in doua luni. „Am decis ca la Aeroportul International Baneasa, in locul directorului general Stefan Mladin sa il pun pe George Mihalcea, care a lucrat la KLM si la Lufthansa si are experienta ampla in domeniu", a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"All inclusive" de Romania, experiment ratat. Turistii care si-au petrecut anul trecut vacanta pe litoralul romanesc in sistem "all-inclusive" s-au plans de serviciile proaste, mancarea mediocra si de jecmaneala sistematica practicata de hotelieri. Pe de alta parte, patronii de hoteluri sunt nemultumiti de incasarile slabe si de faptul ca romanul care a cumparat un astfel de sejur "mananca si bea prea mult". Ca urmare, multi dintre cei care au oferit anul trecut servicii in acest sistem au renuntat la experiment in acest an, scrie Romania Libera.

Pe “Ocean Dream”, cu gripa porcina la bord. MAE confirma ca pe vasul spaniol de croaziera existau si pasageri romani. Nava spaniola de croaziera “Ocean Dream” a acostat in Venezuela pe 17 iunie cu trei persoane contaminate cu gripa porcina la bord. Cei trei bolnavi faceau parte din echipaj. Pe vas se afla aproape 800 de oameni, cu tot cu personal. Au coborat 326 de pasageri venezueleni, la care s-au adaugat 55 de pasageri straini, a anuntat Nancy Perez, adjunctul ministrului sanatatii. Initial, autoritatile sanitare venezuelene au impus zece zile de carantina pentru acest vapor. “Este total fals, vaporul nu este in carantina”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei spaniole Pullmantur, proprietarul pachebotului, transmite Gardianul.

Maternitatea Gheorgheni: cum „legi” trei cezariene intr-o noapte, fara sange pentru transfuzie si cu anestezistul pe drum. In organigrama, maternitatea din Spitalul Municipal Gheorgheni are sase doctori – patru ginecologi si doi neonatologi. In realitate insa, sunt doar doi: medicii primari de obstetrica-ginecologie Gheorghe Marc, seful sectiei, si „secundul” sau, Iuliu Pahota, un pensionar de 73 de ani, care a anuntat deja ca-l mai ajuta doar pana la sfarsitul anului, dupa care „basta, irevocabil”. Pana atunci insa, cei doi fac de toate: spital dimineata si policlinica dupa-amiaza (prin rotatie, o zi unul, o zi celalalt), cabinet particular in jumatatea de zi „libera”, contravizita seara, iar in restul timpului „garda la domiciliu”, scrie Gandul.

„Hotul de la CFR“, arestat in Florida! Fostul director al CFR este acuzat de autoritatile americane ca a incalcat legea imigratiei, urmand sa fie trimis in Romania. Mihai Necolaiciuc (57 de ani) a fost arestat in West Palm Beach, Florida, unde se stabilise de aproape trei ani de zile. Acuzat in Romania de un prejudiciu de aproape 100 de milioane de euro, Mihai Necolaiciuc a disparut fara urma in februarie 2005, dupa ce procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala pe numele sau, potrivit Adevarul.