Noi controverse in cazul Berlusconi. Omul de afaceri italian Giampaolo Tarantini despre care exista informatii ca ar fi recrutat dame de companie pentru petrecerile private ale lui Silvio Berlusconi si-a cerut public scuze primului ministru italian pentru ca ar fi contribuit la deteriorarea imaginii acestuia. Tarantini a respins acuzatiile potrivit carora, tinerele prezente la petrecerile lui Berlusconi ar fi fost remunerate, precizand ca acestea nu au primit decat sumele necesare pentru acoperirea transportului la vila politicianului italian. Declaratiile omului de afaceri italian vin insa in contradictie cu marturiile a trei tinere care sustin ca au fost racolate de Tarantini. Printre acestea se numara si Patrizia D'Addario, o prostituata din Bari care a declarat pentru Corriere della Sera ca ar fi primit 1.000 de euro pentru a participa la una dintre petrecerile lui Silvio Berlusconi, informeaza AP.

Manifestatie pentru laicitate. Cateva mii de persoane au manifestat duminica la Izmir pentru mentinerea laicitatii in Turcia. Potrivit presei turce manifestatia a fost organizata de un grup de organizatii neguvernamentale care revendica mostenirea lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne. Manifestatii similare de protest indreptate impotriva Partidului Dreptatii si al Dezvoltarii care se afla la putere si care promoveaza principiile islamiste au loc periodic inca din 2007. Tensiunile dintre cele doua tabere s-au acutizat dupa ce conducatorii mai multor organizatii au fost trimisi in judecata sub acuzatia de lovitura de stat, informeaza AFP.

Coreea de Nord se pregateste pentru o invazie americana. Phenianul il acuza pe liderul de la Casa Alba, Barack Obama ca pregateste un razboi nuclear impotriva regimului comunist. Afirmatiile Coreei de Nord survin dupa ce presedintele Obama a declarat la inceputul saptamanii trecute ca va face toate eforturile pentru a asigura securitatea statului Sud-Coreean si ca va veghea la aplicarea sanctiunilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU impotriva Coreei de Nord. Potrivit informatiilor transmise de guvernul de la Phenian, Statele Unite ar fi transferat echipamente nucleare in Coreea de Sud si au inceput sa efectueze exercitii militare pentru a invada Coreea de Nord, relateaza AFP.

Atentat sangeros in Irak. 72 de morti, peste 200 de raniti si distrugerea a aproximativ 80 de imobile. Acesta este bilantul celui mai sangeros antentat petrecut in Irak in ultimul an si jumatate. Potrivit anchetatorilor, tragedia a fost provocata de un sofer sinucigas care a detonat o tona de explozibil aflata in camionul pe care il conducea, in centrul orasului Taza din regiunea Kirkuk. Cea mai mare parte a victimelor sunt copii, persoane in varsta sau femei. Atentatul nu a fost revendicat insa a fost atribuit de autoritatile locale gruparii Al-Qaida. Atentatul survine cu putin inainte de debutul planului de retragere al trupelor americane din zona. Acordul de securitate irakiano-american prevede ca pe 30 iunie o parte dintre soldatii americani sa se retraga din orasele irakiene. Violente s-au inregistrat la Bagdad si Mosul unde noua politisti au fost ucisi de persoane ramase neidentificate, noteaza Reuters.

Sef al mafiei retinut in Venezuela. Salvatore Miceli unul dintre capii mafiei siciliene Cosa Nostra fost arestat in cursul noptii de sambata spre duminica in capitala Venezuelei de politisti italieni si de agenti ai Interpolului. Dat in urmarire internationala inca din 2001, Salvatore Miceli ar fi suferit mai multe interventii chirurgicale pentru a-si modifica fizionomia si a scapa astfel de politisti. Potrivit anchetatorilor, Miceli coordona traficul de droguri efectuat prin retelele mafiei calabreaza si columbiana, scrie Reuters.