Fostul prim-ministru din Kosovo, arestat pentru crime de razboi. Potrivit autoritatilor bulgare, Agim Ceku, fost prim ministru in Kosovo acuzat de crime de razboi, a fost capturat, marti, in Bulgaria. Potrivit informatiilor provenite de la Ministerul de Interne bulgar, Ceku a fost retinut imediat dupa ce trecuse granita cu Macedonia, pe baza unui mandat de arestare emis de Interpol la initiativa Serbiei. Potrivit unui procuror bulgar, o curte va decide pana vineri daca Ceku va fi retinut pe o perioada de 40 de zile, timp in care ar putea fi extradat in Serbia, sau daca va fi eliberat. Agim Ceku este acuzat de crimele de razboi comise in 1998-1999, in timpul razboiului din Kosovo, cand era comandantul Armatei de Eliberare din Kosovo, scrie The New York Times.

Cel putin 60 de morti intr-un atentat cu bomba in Bagdad. Cel putin 60 de persoane au fost ucise alte catvea zeci au fost ranite intr-un atentat cu bomba in districtul Sadr City din Bagdad, cu doar o saptamana inainte de retragerea trupelor americane din Irak. De asemenea, acum doua zile, trupele americane s-au retras deja din doua baze de la marginea districtului Sadr City. Oficialii americani si irakieni sunt de parere ca pe masura ce trupele americane se vor retrage din zonele urbane, este foarte posibil ca extremistii sa intensifice atacurile pentru a pune intr-o pozitie defavorabila guvernul Nouri al-Maliki, care a insistat ca Iraqul este pregatit pentru retragerea trupelor, scrie Washington Post.

SUA si Venezuela reiau relatiile diplomatice. Nicolas Maduro, ministrul de Externe din Venezuela a declarat ca tara sa va trimite din nou un ambasador la Washington, la 9 luni dupa ce acesta a fost expulzat in contextul unui conflict diplomatic. In plus, Maduro a declarat ca si SUA isi va repune in functie ambasadorul de la Caracas, stire confirmata si de un oficial american. In luna septembrie a anului trecut a izbucnit un conflit diplomatic, dupa ce Statele Unite au fost acuzate ca ar fi pus la cale un complot impotriva presedintelui Boliviei, Evo Morales. Venezuela a expulzat ambasadorul american in semn de solidaritate cu Bolivia, iar SUA au reactionat, expulzand la randul lor ambasadorul venezuelean, scrie BBC.

Taiwanul va legaliza prostitutia. Autoritatile taiwaneze au inceput procesul de legalizare a prostitutiei, miercuri, cedand in fata presiunilor venite din partea prostituatelor, care au dus o campanie de succes pentru a obtine aceeasi protectie ca si clientii lor. Legislatia va fi elaborata in decurs de 6 luni si va stabili zonele in care aceasta practica va fi permisa. Taiwanul a scos in afara legii prostitutia in urma cu 11 ani, insa numarul persoanelor care o practica este foarte mare, estimandu-se in jur de 600,000 de persoane implicate in aceste activitati, scrie Reuters.

Familia iraniencei Neda a fost obligata sa-si paraseasca locuinta. Autoritatile iraniene au ordonat familiei iraniencei Neda Agha Soltan sa-si paraseasca locuinta, dupa ce imaginile cu moartea tinerei in cadrul protestelor din Teheran au facut inconjurul lumii. In plus, politia nu a incredintat familiei trupul acesteia, iar inmormantarea a fost anulata, trupul ei fiind ingropat fara stirea rudelor. Potrivit vecinilor, guvernul a interzis orice ceremonie de plangere a victimei in moschei. In acelasi timp, guvernul acuza protestatarii de moartea Nedei, portretizand-o ca martira a militiei Basij, scrie The Guardian.

Raportul Mondial privind Drogurile: Marea Britanie are cel mai mare numar de consumatori de cocaina din Europa. Potrivit raportului Natiunilor Unite, Marea Britanie este tara cu cel mai mare numar de consumatori de cocaina din Europa, avand mai mult de 1 milion de consumatori. De asemenea, unul din 20 de elevi britanici au declarat ca au incercat drogul si 3 din 10 au fumat cannabis, scrie The Telegraph.