Miliardar egiptean condamnat la moarte. Un tribunal din Cairo a confirmat sentinta de condamnare la moarte pronuntata impotriva unui miliardar egiptean pentru ca a ordonat asasinarea unei vedete pop libaneze. Hisham Talaat Moustafa a fost gasit vinovat, in luna mai, pentru ca a platit doua milioane de dolari unui fost politist egiptean pentru a o ucide pe Suzanne Tamim, dupa ce aceasta a pus capat relatiei lor secrete, noteaza BBC.

Fluierul care a cantat acum 40.000 de ani. Arheologul german, Nichols Conrad, a descoperit recent cel mai vechi instrument muzical din lume, demonstrand inca o data ca primii oameni nu erau deloc niste brute primitive si insensibile. Un fluier realizat din osul unei pasari si prevazut cu cinci gauri, precum si fragmente din doua flauturi din os de mamut au fost dezgropate dintr-o pestera din apropierea orasului german Ulm. “Fluierele stravechi sunt dovezi evidente cu privire la faptul ca primii oameni moderni din Europa de acum 35.000-40.000 ani aveau deja o traditie muzicala bine definita”, declara profesorul Nicolas Conrad, citat de Descopera.

Barbati acuzati ca poarta haine femeiesti, in Arabia Saudita. Organizatia pentru drepturile omului Human Rights Watch (HRW) a facut apel la Arabia Saudita sa retraga acuzatiile formulate impotriva unor barbati arestati la inceputul lunii pentru ca purtau haine femeiesti. Un cotidian saudit relateaza ca aproximativ 70 de barbati, majoritatea filipinezi, au fost arestati in capitala saudita Riyad in timp ce se aflau la o petrecere organizata pentru a sarbatori Ziua Independentei din Filipine. Politia a efectuat o razie in cladirea unde avea loc petrecerea, dupa ce a observat in fata cladirii un barbat imbracat in haine femeiesti. Un oficial al Ambasadei Filipinelor de la Riyad a declarat ca barbatii vor fi acuzati ca au imitat femeile si au consumat alcool, noteaza BBC.

Indonezia impune restrictii temporare muncitorilor casnici. Indonezia a anuntat ca va impune restrictii temporare muncitorilor casnici care calatoresc in tara vecina, Malaysia, in perioada in care ambele tari vor coopera pentru a ajunge la un acord care priveste o mai buna protectie fata de abuz. Aproximativ 300.000 de indonezieni lucreaza ca angajati casnici in Malaysia. Autoritatile indoneziene afirma ca in fiecare an, sute de menajere sufera abuzuri si tratamente abuzive, scrie BBC.

O companie siderurgica din Marea Britanie va reduce 2.000 de locuri de munca. Potrivit ultimelor informatii, compania siderurgica Corus din Marea Britanie urmeaza sa reduca 2.000 de locuri de munca din cauza scaderii cererii pe piata. Decizia producatorului indian de otel face parte dintr-o serie de masuri de reducere a activitatii firmei, care a redus deja mai multe mii de locuri de munca in otelariile detinute in Marea Britanie, noteaza BBC.

Miliardar american, in instanta. Miliardarul american Allen Stanford a comparut in fata unei instante din Texas, fiind acuzat de frauda. Impotriva inculpatului au fost emise 21 de capete de acuzare, iar el s-a declarat nevinovat. Judecatorii urmeaza sa decida acum daca Sir Allen poate fi eliberat pe cautiune. Acuzarea a cerut ca inculpatul sa ramana in detentie pana la deschiderea procesului, avand in vedere ca el dispune de mijloacele prin care s-ar putea sustrage procesului. Autoritatile din Antigua l-au arestat ulterior pe Leroy King, fost sef al Serviciului Financiar din zona, care este acuzat ca ar fi primit mita din partea lui Allen Stanford ca sa ii acopere presupusa frauda, noteaza BBC.