Subiectele zilei: 700.000 de euro pentru plantat iarba in Bucuresti; Politia Capitalei se salveaza pe messenger; Adrian Paunescu il ataca pe Gabriel Liiceanu; Probele orale de la BAC sustinute in timpul anului; Radu Timofte, trimis in judecata
„Nu mai suntem gabori tampiti!”: Politia Capitalei a descoperit Yahoo Messenger “Nu mai suntem gabori tampiti, baietii de pe mess sunt viitorul!”, a exclamat satisfacut comisarul Christian Ciocan, dupa primele ore petrecute pe mess. “La 8, cand am dat drumul la calculatoare, aveam deja peste o suta de oameni care asteptau sa intre in dialog cu noi, cei de la Politia Capitalei”. Peste 1.000 de persoane au intrat in legatura cu ofiterii Politiei Capitalei, conectati, in premiera, la dgpmb01 - un id de pe Yahoo Messenger, reprezentand oficial institutia. “Am primit numai mesaje de lauda, se mandreste Ciocan. Si, bineinteles, multe solicitari de informatii. Fiind prima zi, am lucrat intre orele 10.30 si 14.30. Pentru ca am avut multe persoane care ne-au contactat, daca se mentine trendul, voi da ID-uri si la alti colegi. Vom avea ID-uri care vor porni de la dgpmb01 si vor continua cu dgpmb02 si mai multe”, scrie Gandul.
Adrian Paunescu il ataca sub centura pe Gabriel Liiceanu: „Licheleanu minte ca un porc si gandeste ca o rata”. Dupa ce filosoful Gabriel Liiceanu l-a acuzat pe Adrian Paunescu, intr-o emisiune a postului Realitatea TV, ca, in anii comunismului, a politizat excesiv cenaclul „Flacara”, obligandu-i pe tineri sa scandeze numele lui Ceausescu si fortandu-i sa ramana in sala, prin incuierea usilor, dupa terminarea spectacolelor, acesta i-a raspuns, intr-un pamflet publicat in Jurnalul National, proferand numeroase jigniri la adresa lui. Paunescu minimalizeaza drastic orice merit al preopinentului sau si incearca sa se disculpe in ceea ce priveste serile de cenaclu, scrie Gandul.
La mai bine de trei saptamani de la vizita premierului Emil Boc si a ministrului transporturilor, Radu Berceanu, pe Centura de nord a Capitalei, lucrarile nu au avansat nici cu un metru. Cei doi promisesera ca lucrarile vor fi gata in acest an. Antreprenorii lucrarilor de modernizare a soselei ameninta ca vor da drumul circulatiei, desi nu au fost dezafectati stalpii de electricitate care se afla in mijlocul sensului de mers dinspre Mogosoaia spre Voluntari. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) solicita 12 milioane de lei pentru a muta stalpii, informeaza Gardianul.
Recenta capturare a lui Mihai Necolaiciuc aduce in discutie un subiect pe care alte evenimente il estompeaza: ce stie Politia despre cei mai cunoscuti urmariti international? Ce sanse sunt sa fie si ei prinsi? Cotidianul a adresat aceste intrebari Politiei Romane. Politia stie ca el este arestat in Siria de doi si jumatate, dar autoritatile acestei tari refuza sa-l extradeze in Romania, din cauza lipsei unui tratat de extradare. Hayssam se afla in inchisoarea politica Tadmor, dupa ce a fost o perioada arestat la domiciliu. Aceste informatii provin de la avocatii lui Hayssam, care au citit instantei, anul trecut, o scrisoare din partea parintilor sirianului. Acestia sustineau ca si-au vizitat fiul in arest, la Damasc, in aprilie 2009. Ambasada Siriei la Bucuresti si Ministerul Afacerilor Externe au declarat la vremea respectiva ca nu au primit nici o notificare despre Hayssam, scrie Cotidianul.
Expertii Ministerului Educatiei lucreaza la o noua metodologie pentru examenul de bacalaureat de anul viitor, care trebuie sa fie gata pana in septembrie. O prima modificare este ca subiectele nu vor mai fi postate pe Internet, asa cum deja a declarat in nenumarate randuri ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Cat despre probele orale, ele „se vor sustine in timpul anului scolar. Doar elevul nu invata in ultima luna sa vorbeasca engleza. La fel vor fi testate si competentele de comunicare la limba romana“, a declarat pentru Cotidianul Ecaterina Andronescu. Ministrul crede ca prin aceasta metoda elevii nu vor mai fi aglomerati in sesiunea de examene. In ceea ce priveste numarul de probe scrise de la bacalaureat, nu se va putea reduce decat prin schimbarea Legii invatamantului, care ar trebui votata in Parlament pana in septembrie, informeaza Cotidianul.
Radu Timofte, fost sef al SRI, a fost trimis ieri in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie deoarece si-ar fi cumparat ilegal si la un pret foarte mic locuinta de serviciu, situata intr-o zona rezidentiala a Capitalei. El este acuzat de instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si de fals in declaratii. Prejudiciul adus statului este de circa 165.000 euro. Potrivit rechizitoriului de trimitere in judecata, "in perioada septembrie 2004-martie 2005, inculpatul Radu Timofte, in calitate de director SRI, l-a determinat pe colonelul Virgil Turcu, seful Directiei Logistica, sa-i inchirieze si ulterior sa-i vanda in regim subventionat locuinta de serviciu, cu nerespectarea prevederilor legale in materie". Determinarea subordonatului sau (a colonelului Virgil Turcu) sa nu respecte legea se constituie in infractiunea de instigare la abuz in serviciu. Pe deasupra, fostul sef al SRI Radu Timofte mai este acuzat si de savarsirea a doua infractiuni de fals in declaratii pe propria raspundere. Mai precis, pentru a-si putea cumpara locuinta, Radu Timofte a intocmit doua declaratii false – dintre care una pe numele sotiei sale – in care a scris ca nu a detinut si nu detine o alta locuinta in proprietate, desi familia Timofte avea pe atunci in proprietate cel putin o alta locuinta, scrie Romania Libera.
Comunitatea gay din Romania a trecut prin transformari radicale. In timpul comunismului, homosexualii constituiau o prada predilecta pentru Securitate. Odata deconspirati de catre agentii puterii represive, multi erau apoi santajati. Dupa 1990, lucrurile s-au schimbat dramatic. Atat de dramatic incat autoritatile democratice au abrogat, pana la urma, celebrul articol 200, care incrimina relatiile dintre persoanele de acelasi sex. Totusi, chiar daca nu mai este atat de tabu, problema homosexualitatii, in Romania, are inca destule variabile de rezolvat. Scoasa de pe lista tulburarilor mentale la inceputul anilor ’70, homosexualitatea isi gaseste tot mai multi sustinatori printre medicii romani, care considera ca este vorba de o variatie normala a expresiei afective si sexuale umane. La randul lor, activistii incearca sa sparga stereotipurile prin prisma carora gay-ii sunt frecvent judecati, in timp ce Biserica trateaza homosexualitatea ca pe o patima care nu trebuie in nici un caz incurajata, scrie Romania Libera.
Comandatul Penitenciarului de Maxima Siguranta de la Gherla este acuzat de proprietarul unei firme din municipiu ca, la inchirierea celor doua spatii comerciale din incinta inchisorii, favorizeaza o societate care i-ar apartine familiei prim-procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Gherla. Din cele doua magazine se aprovizioneaza cu alimente si produse de igiena cei peste 1.000 de detinuti de la Gherla. Potrivit reclamantului, proprietarul firmei care se lupta in instanta pentru contractul castigat la licitatie, afacerea din penitenciar ar aduce un profit net lunar de 15.000 de lei, afirma EvZ.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
Mai bine ar tace si s-ar da la fund in rahatul din care a mancat toata viata !! Dixit!