Iranul interzice UE sa mai ia parte la discutiile despre programul nuclear, iar UE ia in considerare retragerea tuturor ambasadorilor statelor membre de la Teheran. Liderul militar iranian a anuntat ca Uniunea Europeana nu mai are dreptul sa participe la discutiile pe tema programului nuclear al Iranului, acuzand UE de implicare in revoltele care au urmat alegerilor prezidentiale din iunie. In plus, Hassan Firouzabadi a declarat ca UE nu isi va redobandi dreptul de a participa la discutii daca nu isi cere scuze pentru "enorma greseala comisa". Intre timp, statele europene iau in considerare retragerea ambasadorilor lor de la Teheran, intr-un conflict diplomatic care ia amploare. Marea Britanie a propus aceasta masura dupa ce 9 angajati ai ambasadei sale din Teheran au fost retinuti saptamana trecuta de autoritatile iraniene. Pana acum 8 dintre acestia au fost eliberati. Propunerea de retragere a ambasadorilor UE din Teheran va fi discutata, joi, la Stockholm. Insa, unii diplomati sustin ca Germania si Italia, doi dintre cei mai mari parteneri economici ai Iranului, se vor opune acestei masuri, argumentand in favoarea mentinerii unui canal de comunicare cu Teheranul, scrie BBC.

Mousavi indeamna continuarea protestelor in Iran. Liderul opozitiei din Iran a "cochetat" cu inchisoarea, miercuri, etichetand guvernul Ahmadinejad ca "nelegitim" la doar o zi dupa ce autoritatile iraniene au anuntat ca nu vor mai tolera nicio critica la adresa rezultatelor alegerilor prezidentiale. Astfel, Mir Hossein Mousavi a facut o afirmatie sfidatoare pe blogul sau: "Este responsabilitatea noastra istorica sa continuam protestele si sa nu abandonam eforturile de a mentine drepturile natiunii". De asemenea, acesta a anuntat ca se va lupta impreuna cu un grup de iranieni pentru a crea o atmosfera politica benefica, pentru a asigura libertatea presei, pentru a reforma sistemul electoral si a impiedica fraudarea voturilor, scrie The Times.

Honduras primeste un ultimatum de la natiunile americane pentru a-l repune in functie pe fostul presedinte. Dupa o sedinta cu usile inchise, Organizatia Statelor Americane (OSA) a dat, miercuri, un ultimatum pentru Honduras pentru a-l repune in functie pe Manuel Zelaya. Astfel, statul are la dispozitie 3 zile pentru a realiza acest lucru, iar, in caz contrar, va fi exclus din OSA, anunta The New York Times. Lovitura de stat a starnit furia poporului, care este nemultumit de acest lider interimar sfidator, ce a declarat ca nu va putea fi demis decat cu forta. Numind rasturnarea lui Zelaya "o lovitura de stat de moda veche", Jose Miguel Insulza, secretarul general al OSA, a declarat: "Trebuie sa aratam clar ca loviturile de stat militare nu vor fi acceptate. Credeam ca traim intr-o epoca in care loviturile de stat militare nu sunt posibile in aceasta emisfera". Cu toate acestea, guvernul interimar a declarat ca "nu exista nici o sansa" ca Zelaya sa se intoarca la putere. Enrique Ortez, ministrul de Externe interimar, a declarat pentru Reuters ca Zelaya va fi arestat daca se intoarce in tara, adaugand ca "nu negociem suveranitatea nationala si nici presedintia".

Problema obezitatii in SUA ia amploare. Potrivit unui raport emis de fundatia de cercetare Trust for America's Health si fundatia Robert Wood Johnson, rata obezitatii a crescut semnificativ in decursul anului trecut. Astfel, rata obezitatii a crescut in 23 din cele 50 de state si nu a scazut in nici unul. In plus, numarul de copii supraponderali sau obezi este egal cu sau mai mare de 30% in 30 de state. Raportul avertizeaza ca raspandirea obezitatii inseamna si un numar mai mare de persoane cu boli cronice si costuri mai ridicate pentru asistenta medicala, scrie BBC.

China a declarat razboi cainilor vagabonzi. Intr-un act de o cruzime inimaginabila, autoritatile chineze au decis ca toti cainii vagabonzi sa fie ucisi fara mila, acolo unde sunt gasiti, proiect soldat pana acum cu moartea a peste 36.000 de patrupede. Motivatia liderilor comunisti a fost aceea ca o epidemie de turbare poate lovi oricand, astfel ca trebuiau luate masuri de prevenire. Cresterea cainilor a fost interzisa sub conducerea lui Mao Tze Dun, pe motiv ca aceasta reprezinta un obicei burghez si ca un comunist adevarat nu trebuie sa se teama ca un alt comunist ii va fura bunurile. Chinezii au reinceput sa adopte caini drept animale de casa in urma cu doar cativa ani, iar de atunci cazurile de rabie au fost in continua crestere, scrie Descopera.