„Legea lui Timofte” i-a dat acestuia casa ilegal. Desi detinea un apartament

cu patru camere in orasul Roman (judetul Neamt), fostul sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI), Radu Timofte, a semnat ilegal un ordin pentru a-si achizitiona un apartament cu sase camere, dependinte si terasa, in „inima” Capitalei, mai exact pe strada Mihai Eminescu, din sectorul 2. Metoda aplicata de seful SRI a fost tradusa de procurorii anticoruptie, in rechizitoriul prin care acestia l-au trimis in judecata ca instigare la abuz in serviciu, scrie EvZ.

Negoita da 4 milioane de euro pe 24 de fantani, pentru „educatia estetica a cetatenilor“. Sectorul 3 al Capitalei va deveni in patru ani locul cu cele mai multe fantani pe metru patrat. Primarul Liviu Negoita vrea sa construiasca in 48 de luni 24 de fantani arteziene, in medie cate o fantana la doua luni. Investitia se ridica la patru milioane de euro si va fi suportata de la bugetul local. Noile fantani arteziene vor fi amplasate pe principalele bulevarde si, dupa cum scrie in caietul de sarcini, acestea vor avea rolul „de a educa din punct de vedere estetic cetatenii”, scrie Gandul.

Geoana a pus un baiat de baiat sef peste baietii destepti. Mihai Ciprian David, noul sef de la Hidroelectrica, si-a facut mana in afaceri pe langa Corneliu Iacobov si fratii Paunescu, supravietuind si sub taranisti, si sub PSD. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a emis ieri un ordin prin care l-a numit in functia de director general al celui mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, pe Mihai Ciprian David. Prin aceasta decizie se pune capat unei indelungate sefii in fruntea celei mai ravnite companii energetice din tara a lui Traian Oprea, doar ca noua numire nu este nici pe departe de natura sa-i linisteasca pe cei care spera ca astfel sa se rezolve problema scurgerilor de contracte cu energie ieftina catre baietii destepti. Asta pentru ca pesedistul Mihai Ciprian David are un trecut extrem de controversat, scrie Cotidianul.

Proiectantul soselelor "fantoma" vrea turn in Capitala. Consiliul General al Municipiului Bucuresti, alcatuit din consilieri care au anuntat ca sustin proiectele lui Oprescu, a aprobat in sedinta de acum doua zile mai multe planuri urbanistice cu numeroase derogari de la lege, proiecte care au drept beneficiari oameni ce au castigat milioane de euro din afaceri cu statul. Si de aceasta data, reprezentantii Primariei Capitalei au dovedit ca interesele imobiliare sunt mai presus de lege si de bunul-simt. Unul dintre proiectele aprobate in sedinta de consiliu de marti este cel de pe Bd. Iancu de Hunedoara 48, unde se va ridica un mastodont de birouri inalt de 70 metri, intr-o zona cu regim maxim de 13 metri. Beneficiarul in acte este nimeni altul decat SC Search Corporation SRL, firma condusa de Michael Stanciu, despre ale carui afaceri cu statul Romania libera a scris in nenumarate randuri.

Sandu Boc: turnator, bisnitar, vicepresedinte LPF. Potrivit dosarului de la CNSAS, intre 1984 si 1986, actualul vicepresedinte al LPF ar fi dat un numar „de peste 20 de informari“ catre Securitate. Din 1969 a fost informatorul Militiei. Din 1984 a fost racolat de Securitate. Numele conspirativ al lui Alexandru Boc era „Costel Alexandrescu” si „vana” cetateni straini. La 24 noiembrie 1984, pe un document notat in coltul din stanga sus „Departamentul Securitatii Statului, Securitatea Municipiului Bucuresti”, aparea notat de mana: „Sa fie luate masuri de verificare complexa a sa”. Indicatia venea in urma intocmirii unui raport cu propunere de recrutare in calitate de informator al lui „Costel Alexandrescu”, scrie Adevarul.

"Inghiteam apartheid-ul prin laptele mamelor noastre". Apartheid-ul este o erezie. Cuvintele nu ne apartin si, mai mult, le facem o nedreptate. Ele nu ar trebui citite, ci auzite. Vocea lui Charles Villa-Vicencio le da forma fara nicio ezitare. Barbatul din fata noastra a fost toata viata un om convins. Convins de faptul ca diferentele rasiale nu te exclud de la cetatenie. Convins de faptul ca albii, Villa-Vicencio unul dintre ei!, gresesc transformandu-i pe negri in sclavi. Convins de faptul ca trebuie sa invatam, in fiecare zi, sa fim liberi, scrie EvZ.

O firma greceasca a lansat o bomba biologica peste Manastirea Agapia. Un promitator proiect PHARE, renovarea chiliilor de la manastirea Agapia, s-a transformat intr-un cosmar pentru maicute. O ciuperca pacatoasa nascuta din igrasie le macina sanatatea dupa ce constructorul, o firma greceasca, a lucrat de mantuiala, a luat banii si s-a dus, scrie Cotidianul.

"Norul rosu" ne pandeste in concediu. "Norul rosu" al radiatiei ultraviolete (UV), cu o intensitate de zece ori mai mare decat cea care poate fi suportata de piele, incepe sa cuprinda si Romania, dupa ce s-a instalat in sud-vestul Europei. Meteorologii sustin ca in tara noastra nu s-au atins inca valori ingrijoratoare ale radiatiei UV. In schimb, dermatologii cer luarea in serios a cancerului de piele care ne pandeste in concediu. In mai multe tari europene, precum Ungaria, Polonia si Austria, intensitatea radiatiei ultraviolete a depasit aproape de zece ori nivelul suportat de piele, ajungand la valori de 8 si 9,4, pe o scara cu 10 trepte (unde 10 reprezinta intensitatea maxima), scrie Romania libera.

Vaporase de milioane ruginesc in Herastrau. De doi ani, ambarcatiuni platite cu 1,4 milioane de lei din bani publici stau la mal fiindca nu corespund normelor. Bucurestenii se plimba cu vaporase vechi de peste 30 de ani, chiar daca Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a cumparat, in decembrie 2007, patru ambarcatiuni nou-noute care trebuiau sa circule pe Herastrau. Desi au fost platite cu 1,4 milioane de lei (peste 300.000 de euro) din bani publici, acestea nu vor putea fi folosite niciodata din cauza ca nu corespund normelor impuse de Autoritatea Navala Romana, scrie EvZ.

Unde sa te asezi in avion ca sa supravietuiesti unui accident. Experti in accidente aviatice isi expun parerile referitoare la cele mai sigure locuri dintr-o aeronava sau la tipurile de aeronave care ofera sanse mai mari de supravietuire. Supravietuirea unei singure persoane, a fetei de 14 ani, din prabusirea avionului companiei Yemenia in Oceanul Indian i-a facut pe multi sa se intrebe cum poti sa scapi din accidentele aviatice. In afara de cazul de marti, incepand din 1970 incoace au existat 12 accidente de avion in care a existat un singur supravietuitor, arata un studiu facut de dr. Todd Curtis, director al Airsafe.com, citat de CNN. Cinci dintre acesti supravietuitori erau minori si patru erau membri ai echipajului, ceea ce inseamna 75% din total. Unul din factorii care ii favorizeaza pe membrii echipajului il reprezinta locul in care se afla asezati in cabina avionului si apropierea de ferestre, explica totusi expertul. Insotitorii de bord folosesc adesea hamuri in loc de obisnuita centura de siguranta, adauga si expertul in aviatie David Noland, scrie Cotidianul.