Fara avizul procurorului pentru inceperea urmarii penale nu mai poate fi obtinuta nici autorizatia pentru perchezitia informatica a RMN-ului. „Vom desigila camera de la CMU”, spun surse din politie.

In zilele urmatoare, aparatele si dispozitivele medicale folosite in cazul lui David pot fi verificate daca au functionat sau nu bine. De asemenea, Colegiul Medicilor ar putea stabili daca anestezistul s-a comportat corect la fiecare etapa a interventiei si daca a luat in calcul posibilitatea unei reactii in caz de urgenta majora.

Oxana Chironda, avocat al familiei Constantineanu, ne-a semnalat insa ca aparatul RMN nu va mai putea fi expertizat. „Aparatul va fi desigilat si se vor pierde informatii. Doar defibrilatoarele vor fi expertizate astazi”, ne-a spus avocatul. In aparatul RMN sunt stocate datele care arata cum au fost monitorizate functiile vitale ale copilului. „Puteam vedea cu exactitate cand a pierdut copilul pulsul si cand a intrat in stop cardio-respirator”, a completat avocatul.

Integral in Evenimentul Zilei