Fostul presedinte al Hondurasului face presiuni pentru a se intoarce in tara. Presedintele destituit al Hondurasului, Manuel Zelaya, a reafirmat duminica, la Washington, ca va reveni in Honduras, in ciuda avertismentelor lansate de reprezentantii noului guvern care sustin ca acesta va fi arestat imediat ce va intra in tara. Ministrul de externe al noilor autoritati honduriene, Enrique Ortez, a declarat duminica ca orice avion care il va aduce in Honduras pe presedintele destituit Manuel Zelaya va fi pus sub interdictie. Organizatia Statelor Americane (OSA) a dat, miercuri, un ultimatum Hondurasului pentru a-l repune in functie pe Manuel Zelaya. Statul avea la dispozitie 3 zile pentru a realiza acest lucru, scrie AP.

Violente in nord-vestul Chinei. Trei persoane au fost ucise si peste 20 ranite, duminica, in cursul unor violente izbucnite in Urumqi, capitala a regiunii autonome Xinjiang situata in nord-vestul Chinei unde domina majoritatetea musulmana. Potrivit primelor informatii cele trei persoane care si-au pierdut viata sunt de etnie chineza (han). Politia din zona sustine ca mai multi etnici uiguri au atacat duminica trecatori si au blocat circulatia in mai multe intersectii. Surse oficiale sustin ca izbucnirea conflictului a fost detereminata de moartea recenta a doua persoane intr-o uzina chineza. Presedintele Asociatiei Uigurilor, Ilham Mahmut, a declarat ca aproximativ 3.000 de persoane au participat la manifestatie si cel putin 300 au fost arestate. Beijingul se confrunta, in ultima vreme, cu o intensificare a rebeliunilor atribuite minoritatii uigure musulmane si turce. Regiunea Xinjiang numara circa 8,3 milioane de uiguri, acestia denuntand represalii politice si religioase din partea guvernului chinez, relateaza AFP.

Boiko Borisov castiga alegerile in Bulgaria. Partidul de centru-dreapta al primarului Sofiei, Boiko Borisov, a castigat alegerile legislative din Bulgaria, invingandu-i astfel pe socialistii condusi de premierul in exercitiu Serghei Stanisev. Din primele date rezulta ca partidul Cetatenii pentru o Dezvoltare Europeana a Bulgariei (GERB), condus de Boiko Borisov, a obtinut 117 din cele 240 de locuri ale Parlamentului, in timp ce socialistii, au numai 39 de mandate. Participarea la vot, inregistrata cu doua ore inainte de inchiderea urnelor a fost de aproximativ 47%. Analistii politici sustin ca bulgarii i-au sanctionat pe socialistii aflati la putere din cauza coruptiei generalizate si a lipsei reformelor, scrie AFP.

Britanicii redeschid ancheta privind falimentul companiei Rover. Autoritatiile britanice intentioneaza sa deschida o ancheta judiciara privind circumstantele falimentului, in anul 2005, a constructorului de automobile, care a antrenat pierderea a 6.000 de locuri de munca. Peter Mandelson, secretarul insarcinat cu activitatea companiilor va anunta luni parlamentul din Marea Britanie deschiderea unei anchete coordonate de serviciile anti-frauda din acesta tara. Guvernul englez, a deschis o ancheta privind falimentul companiei Rover insa datele raportului nu au fost date inca publicitatii. In anul 2000 consortiul britanic Phoenix a rascumparat marca Rover de la BMW, contra sumei simbolice de 10 lire. Dupa cinci ani Rover a intrat in faliment inregistrand datorii de peste un miliard de lire, activele companiei fiind vandute in 2006 grupului chinez Nanjing Automobile care a relansat modelele sportive MG, informeaza BBC News.

Seful Formulei 1 se face vinovat de propaganda nazista. Congresul Mondial Evreiesc a cerut duminica demisia patronului Formula 1, Bernie Ecclestone. Solicitarea vine dupa ce Bernie Ecclestone l-a elogiat pe Hitler, in editia de sambata a cotidianului britanic The Times, sustinand ca democratia "nu a adus prea multe lucruri bune". Ronald Lauder, presedintele Congresul Mondial Evreiesc, a afirmat ca Ecclestone nu este persoana potrivita pentru a sta in fruntea Formulei 1 si a cerut echipelor, pilotilor si statelor organizatoare de concursuri sa suspende colaborarea cu el. Ecclestone, care detine drepturile comerciale pentru F1, este cunoscut pentru declaratiile sale socante. Recent acesta a afirmat ca femeile ar trebui sa se imbrace in alb, la fel ca toata aparatura casnica, relateaza AP.