EvZ: Ridzi a tocmit doi zugravi pentru Polivalenta
Si-a „amintit” pe 1 iulie 2009, la mai bine de o luna de la acordarea contractelor. Cel mai valoros contract bifat de subordonatii lui Ridzi - 205.000 de lei (50.000 de euro) prevede reparatii curente la fatada Clubului Sportiv National Sala Polivalenta. Lucrarea a fost ceruta in mod expres de ministrul tineretului, se jura fostul director al Polivalentei, Cristian Tivig.
Cititi articolul integral in Evenimentul Zilei

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Astept cu interes sa aud ce au facut functionarii din acest departament, si nu numai anul asta, ci si anii trecuti, ca pe astia nu ii schimba nimeni si, daca asa a mers treaba acuma, imi inchipui ce au facut pina acum.
Si in fond respectivul sef isi asuma responsabilitatea. Caci cine semneaza raspunde ;)
Este treaba sefului (in speta ministrul) sa verifice ca totul e in regula inainte de a angaja orice cheltuiala. Ca nu a stiut, asta are o definitie clara: incompetenta.
Dar ce mi se pare interesant este ca in orice minister exista un controlor delegat de la Miinisterul Finantelor, care verifica tot (dosarele de achizitii inainte de semnarea contractelor, platile inainte de a fi efectuate etc.). Oare respectivele contracte or fi fost vazute de cineva?...
Chiar in halu asta am ajuns sa fim furati pe fata zi de zi , luna de luna fara ca politicienii sa suporte nici cele mai mici consecinte?
1. incometenta - fac subalternii ei ce vor
2. unealta - ii dicteaza altcineva ce sa faca
3. pur si simplu proasta - crede ca daca ii ministru face ce vrea si scapa de parnaie
4. jigodie tupeista - o supt p.... la greu si se acuma crede de neatins
In articolul complet scrie : „Nu ne interesează câţi muncitori are”. Si noi ce deducem din declaratia asta, statul incurajeaza munca la negru...
Bine ca nu-si da demisia. Doamna ministru' este curata...alba ( ca sper...ma pe care o inghite cam des)
Cele bune
In rest vorbe in vint. Poate sa ia subcontractori, problema lui.
Oare cite firme au fost invitate la lictiatie si cite sint controlate de aceeasi oameni.
Procedura asta cu invitatie la licitatie striga a frauda de la distanta... Oare ce e in neregula cu o licitatie deschisa? Pretul o sa fie prea mic si nu cistiga cine trebuie? Sau cistiga cine trebuie dar nu cistiga destul?
Sint citiva aici care ar si minca ceva daca sefii le-ar spune...
Un proces corect ar presupune niste minime criterii de selectie, multe din ele la mintea cocosului... sa aiba o dimensiune (cifra de afaceri?) comparabila cu lucrarea pe care o liciteaza, sa mai fi executat lucrari asemanatoare (vreo referinta-doua, ceva?), poate sa aiba suficienti oameni/echipamente (nu vorbim de cine stie ce tehnologii sofisticate aici, unde sa fie nevoie de super-specialisti subcontractati), ca nu-mi imaginez ca-si tineau schelele in apt de la etajul 10 din Ghencea, poate sa depuna si vreo garantie de executie corespunzatoare si la timp?
Nu-i chiar greu, nu? Asta, fireste, daca se doreste cheltuirea banului public cu o minima responsabilitate...
Eh, nu ma luati in seama, curatam si eu pusca si vorbeam prostii...
In rest... nu vreau sa repet ce-au scris altii mai bine decat as putea-o eu face.
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-5912300-pdl-argumentele-false-sprijinul-monicai-iacob-ridzi.htm
Un miracol!
- un obiectiv de importanta nationala, care e reparat de o firma de apartament cu 2 angajati
- sala Polivalenta e in sectorul 4, firma invitata sa participe e tocmai in sectorul 6 (Ghencea)
Grav e si modul de segregare a atribuirii lucrarilor: ministrul e PDL - firma e de la dl primar Poteras, daca ministrul e de la PSD, Vanghelie garanateaza pentru firma aleasa si asa cu toti.
Personal sunt declarat in Franta ca "firma de apartament" - iti folosesc expresia, cu multumiri - de peste 22 de ani. Am 2 angajati permanenti si folosesc toti "free lance" si sub-contractantii care-mi trebuie, exact pentru specificul lucrarii. Lucrez pe jumate din teritoriul hexagonului si nimeni nu ma intreaba de ce nu stau dreacu' numai la mine in cartier.
"Invitatiile" sunt la moda si in Franta, la nivel de partid, de gasca, de prietenie, dar au ajuns la atare nivel de cizelare formalistica, incât nu le prea poate gasi cineva cusururi.
In România, mai e cale lunga, pâna la furtul elegant, deocamdata si afacerile se fac tot cu bâta ... :)))
Demonstreaza, dom'le tot ce spui, Vanghelie, Poteras, mita, firma, gheseft, baga-i la trebunal
si te felicit !
asa, cu gura, poate oricine ...
O companie mica isi poate permite un profit mai mare ca apoi sa subcontracteze. In plus si cu ceva informatii din interior e si mai simplu.
Problema ce o subliniam era si este ca nu e important cine a cistigat ci ca lucrarea sa se faca in timpul si la pretul stabilit.
Adica problemele trebuie separate. Apoi putem vorbi de pretul respectivei lucrari caci e vorba de banii publici.
Exista o intreaga nebunie cine a cistigat, dar de fapt eu vad problema un pic altfel. A cistigat? bine. Acum sa vedem lucrarea. O face la timp? De calitate? Perfect. Dar in Ro sa intimpla ca se cistiga lucrarea, se cere un avans, se mai deconteaza ceva si ne trezim ca timpul alocat se termina si lucrarea nu e gata, ca apar lucrari suplimentare, uneori justificate, alteori nu, ce duc ca devizul final sa fie dublu sau triplu iar calitatea indoielnica.
Pentru ca daca totul in urma licitatiei, invitatiei la licitatie, oferta directa, s-ar termina si lucrarea ar fi facuta gura ar fi inchisa.
Cine crede ca in Ro s-a inventat ceva se inseala. SIstemul e la fel si aiurea, dar acolo in 90% din cazuri lucrarea se face in conditiile prevazute. Neprevazutele sunt taxate enorm, iar daca exista suspiciuni chiar daca nu-i aresteaza dispar din politica.
Si-apoi cine a mai vazut ca un ministru sa se ocupe de licitatii sau contracte? Pai asta e culmea penibilului.....
Eficienta economica marca PD-L dai un leu dar face !!!
Traian tace , la Boc nu-i mai suns tel rosu, in rest pute rau de tot, trebuie sa te ti de nas cad pronunti Ritzi si PDL. Au ,,tunat si fulgerat" in ,,alianta" cu liberali akm stim de ce !!
In aceste cazuri in care nu se pleaca de bunavoie, vor fi ajutati prin vot. Pacat ca trebuie sa asteptam inca 3 ani de jaf si apoi sa vedem cu ce am mai ramas.
Popor roman mai pui lup cioban la stana?
subcontractori?
pai de ce sa nu lucreze direct cu acest subcontractor atunci?
PS. Pt redactia Hotnews, nu mai preluati toate stirile tampite din toate ziarele cumparate, ca nu faceti decat sa distrugeti si putinul de incredere pe care il mai are presa din RO.
Sa vezi cate vor iesi la iveala.... pentru ca nici la turism nu stam bine deloc, numai ca blonda a reusit pana acum sa le ascunda vedri noastre.
Eu nu zic ca toti romanii trebuie sa faca puscarie dar raspunzatori sunt ca voteaza pedelicii....
Asa ca sa nu mai aud ca nu stiu cine mosare de foame, nu poate sa isi dea copiii la scoala, n-are cu se se imbraca samd ca nu tine... Eu unul nu mai cred pe nimenii pna acand nu vad ca toata lumea dezavueaza in bloc gasca portocalie.
cam mare amnezia;
daca riti a furat,puscaria; daca patriciu a furat,puscaria; daca nastase a furat,puscaria.
dar vad ca iar aruncati cu flegme doar in pdl,ca deh, partidele sfinte psd si partidul penal,nah,se inteleg bine...
Basescu? PDL? PSD? PRM? PNL? Parlamentul? Guvernul? Armata? Biserica?
Presa este singura institutie care printre picaturi mai atrage atentia asupra unor porcarii. In rest o mafie omogena, sau precum spunea cineva, coruptia e in metastaza in Ro.
Oricum, articolul acesta se vede ca este o manipulare (in sensul cel mai clasic, cum se practica si pe la straini), se da vina pe cineva care se doreste a fi compromis pt ce a facut un subordonat, pai daca subordonatul a facut, sa plateasca, daca a facut cu stirea stapanului sa plateasca amandoi, dar in articol doar se insinueaza ca stapanul ar fi de vina, pe motiv de subordonare. E ca si cand ai zice ca pt. mita pe care a luat-o un profesor la examen (ca tot se da bacul acum) ar fi de vina minustrul invatamantului, ca doar scolile sunt in subordinea lui, nu?
Chiar in halul asta am ajuns ?
Candva Stefan era spaima turcilor, tatarilor,.............
Acum se uita toti cu mila ( ca sa spun elegant ) la romani. Pestele de la cap se strica !
Adio !
Se va intampla ceva? Nu. Fura Ridzi@comp mai mult? Nu, chiar cu bun simt. Am putea face ceva? Am putea, dar preferam sa ne revoltam stand in fund pe fotoliu.
Marturisesc ca e colosala. Deci se poate fura si cu bun simt (presupun ca numai atunci cand e vorba de avutul public, deci al nimanui).
Cred ca un manual despre "Ghidul fraierului despre furtul cu bun simt" ar avea un succes urias...
Conform art. 19 din OUG 34/2006 (act normativ care reglementeaza achizitiile publice) singurile proceduri de atribuire sunt: licitatia deschisa, licitatia restransa, dialogul competitiv, negocierea şi cererea de oferte.
CONCLUZIA: NU EXISTA O ASTFEL DE PROCEDURA DE ATRIBUIRE - "INVITATIA DE PARTICIPARE" astfel cum se precizeaza in articol de mai multe ori.
Probabil, doamnele au incurcat cererea de oferte cu invitatia de participare - act care se publica in SEAP (sistemul electronic de achizitii publice) si prin care se initiaza procedura cererii de oferte. Dar asta e, unde nu e nici D-zeu nu da (minte).
In ceea ce priveste obligatia publicarii unui anunt de atribuire, in conformitate cu art. 56 alin. (1) si 57 alin. (1) din OUG 34/2006 acesta se publica in SEAP in termen de 48 de zile de la finalizarea procedurii prin atribuirea contractului de achizitie publica. Legea nu face distinctie daca in acest interval contractul a fost sau nu finalizat, iar daca ne uitam la data incheierii contractului ne dam seama ca inca nu a fost depasit termenul de 48 de zile.
Cam atat, pe scurt. Un sfat pentru conducatorii Ev. Zilei: nu platiti niste oameni care nu isi fac meseria asa cum trebuie, caci suntem in vreme de criza ...
Singura vina pentru care a ajuns sa fie tinta hienelor de presa este ca este apropiata Presedintelui !
Patriciu a platit o avere pentru ca D-na Ridzi sa fie discreditata !!!! Din pacate recent chiar si unii membri ai PD au fost platiti de Patriciu pentru a da declaratii aiurea.
Domnule Dumitru, alte idei mai aveti decat ca Patriciu ii plateste pe aproape toti in tara asta si ca e vinovat de tot ce-i rau in tara -- dar ce zic eu tara, mai bine glob sau chiar galaxie -- de la seceta la saracie si de la incalzirea globala la venirea asteroidului?
Dar oare, nu era atributia ei sa stie EXACT pe ce se duc banii ministerului ?
Adica sa credem ca angajatii mosteniti i-au bagat pe gat o cheltuiala de 600.000 euro - si vai, totul a fost o lipsa de comunicare ???!!!!!
Tanti, MACANE RAU DE TOT ........................
ilegalitea consta in nerespectarea publicitatii in SEAP.
Pentru asa ceva sigur departamentul de achiziti va lua amenda. E vinovat.
Ministrul trebuia sa verifice daca s-a publicat- are o culpa.
Si nu, nu e nevoie de nici un salariat ca sa existe un SRL. Si nu, nu poate fi o conditie de calificare existenta unor zugravi angajati, mai ales ca numar.
In materie de achizitii publice, din cate vad, circula o gramada de mituri si fabulatii.
Nu ma mir ca sunt asemenea atribuiri...