Miclea: notele de la Bac nu reflecta realitatea Peste 60% dintre elevii care au promovat au luat note intre 8 si 9,99, cifre care nu sunt confirmate stiintific, sustine presedintele Comisiei prezidentiale pentru Educatie. Expertul precizeaza ca aceste note „nu-i mai diferentiaza pe cei buni de restul“. „E frustrant pentru elevi. Procentele mari de promovabilitate nu pot fi reale, cum nici cele foarte mici nu sunt. Numai ca anul acesta nu mai exista promovabilitate de 17% ca anul trecut, ceea ce este bine. Insa poate fi si de la publicarea subiectelor pe site, elevii pregatindu-se numai pe ele“, spune Mircea Miclea, citat de Cotidianul.

Pacientul trebuie sa-si colectioneze toate tichetele pentru sanatate Printre propunerile din nota privind pachetul de servicii medicale si tichetul pentru sanatate se numara si aceea ca medicii din serviciile de urgenta din spitale si cei de pe ambulanta nu vor mai putea elibera concedii medicale. De asemenea, in ambulatoriu, tichetul de servicii de recuperare medicala va fi de 50 de lei, pret care include maximum patru proceduri pe zi si maximum 10 zile de cura. Contributia la aceste servicii este plafonata la doua cure anual. De asemenea, la laborator, pentru fiecare analiza, exista propunerea ca valoarea tichetului sa fie de un leu. Daca un pacient cheama salvarea acasa, dar nu este un caz de urgenta si nu necesita spitalizare, ar trebui sa achite contravaloarea de 25 de lei. In aceeasi nota se precizeaza ca plafonul anual al acestor tichete pentru fiecare asigurat nu poate depasi 600 de lei. Numai ca, in lipsa unei informatizari integrate a sistemului medical, justificarea atingerii plafonului ramane in grija pacientului, care trebuie sa-si adune si sa pastreze toate tichetele primite de la furnizorii de servicii medicale, scrie Cotidianul.

Basescu da tainul de imagine fratilor Paunescu O firma a familiei Paunescu, proprietarii B1 TV, are privilegiul de a semna un contract comercial in prezenta presedintelui Basescu si a oaspetelui sau, regele Belgiei. SPET Shipping, una dintre firmele controlate de familia Paunescu, va semna miercuri un contract cu o companie belgiana - Eco Terres, parte a concernului belgian DEME - cu ocazia vizitei in Romania a Maiestatii sale Regele Albert al Belgiei. Contractul va fi parafat de insusi Bobby Paunescu, fiul lui George Constantin Paunescu, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a inaltului sau oaspete. Va fi singurul contract incheiat de o companie privata romaneasca, celelalte doua fiind incheiate de catre companii sau autoritati ale statului. Contactat de Cotidianul, Bobby Paunescu a declarat ca se pregateste sa semneze intr-un cadru festiv contractul si a precizat ca „este vorba de o colaborare in domeniul industrial, un protocol care vizeaza mai multe domenii, dar care deocamdata nu presupune niciun angajament financiar“. Momentul poate fi considerat unul de importanta mai mult mediatica decat economica. Seful statului intoarce astfel serviciile de imagine catre patronii postului de televiziune B1 TV, la care e rasfatat, relateaza Cotidianul.

Caracatita agentiilor guvernamentale, lovita in opt zile Au mai ramas doar opt zile pana la termenul anuntat de premierul Emil Boc pentru sectionarea in doua a caracatitei agentiilor guvernamentale. In subordinea Executivului se afla nu mai putin de 245 agentii, autoritati, centre, oficii, unitati de management ale proiectelor, birouri, inspectorate si institutii raspandite in toata tara si cunoscute sub denumirea generica de "agentii". Potivit premierului, 50% din aceste entitati generatoare de "obezitate birocratica" vor fi desfiintate sau comasate cu alte structuri guvernamentale. Lista neagra a entitatilor care vor disparea se negociaza intre ministri, care pastreaza o discretie absoluta asupra numarului viitorilor concediati, relateaza Romania Libera.

Portalul e-Romania a fost lansat cu fast de Emil Boc, dar nu functioneaza. Desi sustine ca oficial nu are buget pentru promovare, Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, a aparut la TV in videoclipuri publicitare care promovau portalul. Intrebat de Gandul cum a fost posibil, a raspuns: „Impingeti discutia in derizoriu“. Pentru anul acesta ministerul, condus de pedelistul Gabriel Sandu, are la dispozitie 35 de milioane de euro. Cu acesti bani ar trebui sa se realizeze extinderea ghiseului virtual in toata tara si punctul unic de acces pentru administratia publica. Deocamdata s-a lansat, cu mare fast, la mijlocul lunii trecute, portalul eRomania. La ceremonia lansarii, dupa ce a apasat pe buton, premierul Boc a declarat ca portalul va aduce o economie de timp si de bani in buzunarul cetatenilor care vor putea afla repede tot felul de informatii privind taxele, impozitele sau fondurile europene. Site-ul a fost prezentat ca si cand ar fi fost deja finalizat si este functional. Dar site-ul nu prea merge, iar textele au multe greseli de redactare, inclusiv cacofonii si dezacorduri gramaticale. Ulterior, dupa ce ziarul Gandul a cerut explicatii, Ministerul Comunicatiilor a emis un comunicat care sublinia faptul ca s-a lansat doar un proiect de portal. Comunicatul precizeaza ca, in faza aceasta, costurile de realizare au fost nule, pentru ca s-au folosit specialisti din minister, scrie Gandul.

Andronic si Saftoiu se reprofileaza pentru a scapa de faliment Firmele de consultanta politica au ajuns sa fie lovite de criza financiara chiar si dupa ce au incasat zeci de mii de euro intr-un singur an din trei campanii electorale – pentru alegerile locale, parlamentare si europarlamentare. Capital Promotion, firma fostilor consilieri ai presedintelui Traian Basescu, Adriana si Claudiu Saftoiu, este pe punctul de a se desfiinta, surse din interior afirmand ca angajatii au fost deja anuntati sa-si caute alt loc de munca. Claudiu Saftoiu, in schimb, sustine ca nu va inchide firma, doar o va restrange „masiv”, scrie Gandul.

Udrea tine secret castigatorul campaniei de promovare turistica Ministerul Turismului (MT) trebuia sa deschida ieri la ora 12 ofertele depuse de agentii pentru promovarea turistica a Romaniei pe piata internationala. Deschiderea ofertelor este prevazuta in procedura de achizitie asa cum a fost ea intocmita de Ministerul Turismului. Cu toate acestea, reprezentantii MT ne-au spus ca, de fapt, ieri, a fost doar „etapa de calificare” a ofertantilor. Etapa de ieri „nu viza depunerea de oferte tehnice si financiare, ci a fost etapa de calificare, in cadrul careia au depus documentele de calificare si selectie urmatorii operatori economici: Mediainvestment, Eurosport, asocierea SC Best Advertising & Consult SRL (lider de asociere) si SC Optimedia SRL. Documentele de calificare depuse raman in analiza Comisiei de evaluare”, precizeaza Ministerul Turismului. Caietul de sarcini intocmit de Ministerul Turismului pentru acest contract arata fara echivoc care vor fi televiziunile beneficiare, precum si faptul ca acestea erau cunoscute dinaintea demararii campaniei de achizitie publica a serviciilor. Asa cum ziarul nostru a aratat in repetate randuri, televiziunea de sport care intruneste conditiile impuse este doar Eurosport, iar cea de stiri, CNN, relateaza Gardianul.

Scandalurile la CEZ Distributie, compania ceha care furnizeaza energie electrica in intreaga Oltenie, Arges si Teleorman, par sa nu se mai sfarseasca. Nici destituirea lui Gabriel Negrila din functia de director general, incepand cu 1 iulie, nu a linistit apele. Ignorand deciziile primite de la sefii sai de la Praga privind administratia de la Craiova, directorul CEZ Romania, Jan Veskrna, a numit director la CEZ Distributie pe cine a vrut. Cu toate ca patronatul CEZ de la Praga a dispus ca in locul lui Gabriel Negrila sa fie numita in functia de director general CEZ Distributie o alta persoana, Jan Veskrna a „uns-o” in respectiva functie pe Doina Vornicu, sotul acesteia fiind implicat in afaceri nu tocmai curate cu CEZ Distributie, relateaza Gardianul.

Pina se hotaraste PD-L daca ii cere demisia si pina isi termina deputatii circul din comisia de ancheta, ne permitem sa le stricam putin deranjul baietilor de la ANI (Agentia Nationala de Integritate). Pe care-i rugam sa-si mute putin privirea pe declaratia de avere a tinerei si sportivei ministrese. Si nu neaparat pe ce apare acolo, ci mai ales pe ce nu apare. Pentru ca, pe linga case si terenuri prin Valea Jiului, declaratia Monicai e curata de parca ar fi fost spalata cu cel mai tare detergent “2 in 1”. Plus balsam. Spre exemplu, Monica a uitat sa-si treaca partile sociale de la firma Euroriva Serv SRL, societate in care detine 18%, restul fiind in posesia rubedeniilor. Monica a trecut, totusi, firma asta in declaratia de interese desi, conform legii, ar fi trebuit sa o treaca si in declaratia de avere. Mai ales ca firma este una profitabila, cu peste 90 de angajati si o cifra de afaceri, in 2007, de 14 milioane RON. Ca sa nu mai zicem ca a incasat si dividende, in valoare de 18.000 RON. Pe care nu le-a trecut, insa, si in declaratia de avere din 12 iunie, scrie Catavencu.ro.