Un lider local al PDL Olt, Valeriu Matei, a cerut partidului 10 mii de lei, bani pe care i-ar fi platit in schimbul numirii sale ca director al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din judet. Alaturi de alti pedelisti din Olt, dl. Matei a ramas fara sprijin politic ca urmare a neindeplinirii unor obiective electorale - ca atare, a demisionat de la DADR, dar cu scandal.

Mecanismul expus de politicianul nemultumit e de o simplitate cutremuratoare: organizatia locala a partidului ar fi licitat, pur si simplu, functiile din “serviciile deconcertate” care au revenit PDL, scrie Vlad Petreanu pe blogul sau.

La Posta, directoratul costa 5.000 de lei; la DADR, 10.000, insa doar intrarea. Pana in toamna, inaintea prezidentialelor, directorul Matei trebuia sa mai contribuie cu 30.000 si cu inca 50.000 pana in 2012 - se intelege ca fara chitante, bani negri, neimpozabili. In plus, el trebuia sa-si foloseasca influenta pentru a strange voturi pentru partid in anumite zone.

De unde sa fi platit dl. Matei acesti bani? Putem presupune ca nu din salariul de director, pentru ca acesta nu depaseste 3.000 de lei lunar. Putem presupune, in egala masura, ca banii ar fi venit din aranjarea unor contracte si din traficul de influenta subinteles in urma ocuparii unei functii de acest gen in judet. Insusi dl. Matei a recunoscut ca nu prea-si pierdea vremea pe la Directie - “doua, trei ore pe zi, dup-aia in teritoriu, cu munca de partid”

Citeste mai mult pe blogul lui Vlad Petreanu, Amar de Zi