Cea mai acuta criza a apei in Mumbai. Autoritatile din orasul indian Mumbai au redus aprovizionarea cu apa cu 30%, in conditiile in care orasul se confrunta cu cea mai acuta criza a apei din istorie. Reducerea aprovizionarii cu apa va afecta sute de mii de gospodarii, spitale si hoteluri. Potrivit oficialilor, criza apei se datoreaza faptului ca marile orase indiene se aprovizioneaza de la lacuri al caror debit depinde de ploaia musonica si care in acest an a fost intermitenta. In acest context, cei 20 de milioane de locuitori ai metropolei se confrunta cu cea mai grava criza a apei din istorie, care s-ar putea inrautati daca nu va ploua in urmatoarele zile, scrie BBC.

Hillary Clinton va purta discutii cu fostul presedinte din Honduras. Secretarul de stat american, Hillary Rodham Clinton, a fost de acord sa se intalneasca cu Manuel Zelaya, presedintele din Honduras care a fost rasturnat recent in urma unei lovituri de stat, intr-o incercare de a solutiona o criza politica ce ameninta sa devina si mai sangeroasa. Discutiile vor avea loc foarte curand, intrucat Manuel Zelaya a plecat inca de luni seara la Washington. Aceasta intalnire va avea loc in contextul in care duminica trecuta doi sustinatori de-ai fostului presedinte au fost ucisi la aeroportul din Tegucigalpa, scrie Washington Post.

Irakul interzice elevilor sa viziteze mormantul lui Saddam. Guvernul irakian a ordonat autoritatilor din Tikrit, orasul natal al lui Saddam Hussein, sa interzica elevilor sa viziteze in grupuri organizate mormantul fostului dictator, dupa ce a aparut o inregistrare cu un grup de eleve care ii aduceau laude. Aceasta interdictie se adreseaza numai scolilor din Salahuddin, provincia in care se afla Tikrit, intrucat este foarte putin probabil ca persoane din alte zone ale tarii sa initieze asemenea activitati. De asemenea, guvernul a ordonat distrugerea unor monumente ridicate inainte de 2003, pe motiv ca "glorificau fostul regim", scrie Reuters.

Franta cere eliberarea studentei franceze inchisa in Iran. Franta a cerut, marti, eliberarea imediata a studentei Clotilde Reiss, care a fost inchisa de catre autoritatile iraniene, sub acuzatia de spionaj, dupa ce a facut mai multe fotografii in timpul uneia dintre demonstratiile de luna trecuta. Presedintele Sarkozy a respins acuzatiile aduse tinerei, care a fost retinuta pe aeroportul din Teheran, saptamana trecuta, cand incerca sa se intoarca in Franta, scrie The Times. "Acuzatiile de spionaj sunt fantezie pura, sunt nefondate. Nu am nici o indoiala ca ea va fi eliberata foarte curand", a declarat Sarkozy in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca nu este de acord cu asemenea "metode".

Regiunile tropicale se extind. Extinderea rapida a zonei tropicale a planetei va cere un mare efort de adaptare din partea oamenilor si sunt necesare studii stiintifice ample pentru a intelege efectele si a sprijini acest efort. In urma examinarii a peste 70 de lucrari stiintifice cuprinzand date inregistrate de baloanele meteorologice, imagini din satelit, inregistrari ale temperaturilor de la suprafata oceanelor si modele climatice computerizate, specialistii de la Universitatea James Cook din Cairns, Australia, au ajuns la concluzia ca zona tropicala s-a extins in ultimii 25-30 ani, cu 2-5 grade latitudine (reprezentand 300-500 km) in ambele emisfere. Aceasta rapida extindere va influenta numeroase aspecte ale vietii oamenilor, de la viticultura si cresterea animalelor pana la sanatate si turism, scrie Descopera.