Reporterii EVZ au fost in orasul care i-a mai dat Romaniei pe Miron Cozma si Raj Tunaru si au incercat sa recompuna portretul Monicai Iacob Ridzi din marturiile concetatenilor si ale apropiatilor ei. Desi (in ciuda stradaniilor repetate) nu au reusit sa stea de vorba cu ministrul sau cu sotul sau, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petrosanilor, ziaristilor EVZ li s-a transmis ca, „in compensatie”, au fost ei insisi filmati si fotografiati!

Familia Iacob Ridzi locuieste pe o scara cu opt apartamente, unde zugraveala n-a mai fost de mult innoita, cutiile postale sunt scalciate, iar la avizier se lipesc anunturi pentru vanzarea buteliilor cu gaz. Din opt apartamente, vecinii spun ca trei sunt ale lor: la etajul intai sta cuplul Monica-Tiberiu, la doi - mama Monicai, iar la patru, departandu-se putin de familie, fratele Monicai.

Pe usi nu-s trecute numele locatarilor, iar afara, in spatele blocului, intr-un tarc de sarma, cineva aduna aparate electrice scoase din uz. Parterul blocului e tot al lor: spatii in care inca functioneaza magazinele familiei Ridzi, Euro-Riva, sau care au fost inchiriate.

Articol integral in Evenimentul Zilei