Alcoolul produs ilegal a provocat moartea a peste 96 de persoane in India. Peste 90 de persoane au murit in orasul indian Ahmedabad, statul Gujarat, dupa ce au baut alcool produs ilegal. Se apre ca intre cei decedati se numara si producatorul care a baut din bautura, dupa ce un client s-a plans de gust. Statul Gujarat interzice vanzarea alcoolului, insa poti gasi foarte usor bauturi contrafacute, noteaza BBC.

Acuzatii aduse tabloidului britanic "News of the World". Tabloidul britanic "News of the World" a ajuns el insusi pe prima pagina a ziarelor. Un alt cotidian britanic, "The Guardian", l-a acuzat ca pirateaza posta vocala de pe telefoanele mobile ale unor celebritati. "News of the World" a mai fost tinta unor astfel de acuzatii si in anul 2007, cand au si fost arestate, de altfel, doua persoane. Politia din Marea Britanie a anuntat insa ca nu va deschide o noua ancheta in acest caz. Ziarul "The Guardian" afirma ca printre personalitatile care au fost victime ale acestui gen de piraterie s-au aflat primarul Londrei, Boris Johnson, fostul ministru al culturii, Tessa Lowell, actrita Gwyneth Paltrow, fotomodelul Elle MacPherson si publicistul Max Clifford, noteaza CNN.

100.000 $, atat castiga anual o vrajitoare din Anglia. Acesta este oferta unui centru de angajari din Somerset, prentru o vrajitoare sau un vrajitor capabil sa predea turistilor lectii de magie si invocare a spiritelor. Printre alte atributii obligatorii de service se numara si traitul intr-o pestera pe intreaga durata a contractului de munca. Candidatii trebuie, de asemenea, sa nu aiba alergie la pisici si sa fie capabili sa rada cavernos spre deliciul si teama turistilor, noteaza Descopera.

Una din vedetele filmului Harry Potter ar putea fi condamnata la 14 ani de inchisoare pentru posesie de droguri. Unul din actorii care au jucat in filmul "Harry Potter", Jamie Waylett a fost acuzat pentru cresterea a 10 plante de cannabis. Actorul, in varsta de 19 ani, va aparea in fata instantei de judecata pentru a raspunde si in fata acuzatiilor ce i se aduc in urma arestarii sale din luna aprilie, cand acesta a fost prins cu 8 pungi de marijuana in masina sa. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca actorul va aparea in fata instantei de judecata in aceasta luna si "este acuzat de producere de droguri din clasa B, aproape 10 plante de cannabis", scrie FoxNews. Maximul pedepsei pentru posesie de cannabis este de 5 ani, insa pentru productia unui astfel de drog pedeapsa poate ajunge la 14 ani de inchisoare.

Trupele militare americane acuzate de catre UNESCO de distrugerea Babilonului. Un raport al Unesco, prezentat joi la Paris, acuza trupele americane si diversi contractori ca au provocat pagube insemnate unuia din cele mai importante situri arheologiece din lume, Babilonul, dupa invazia in Irak din 2003. Raportul sustine ca structuri foarte importante au fost avariate iar pe suprafata sitului s-au facut lucrari de nivelare si s-au sapat transee. Statele Unite declara ca Babilonul ar fi ajuns intr-o stare mult mai proasta daca trupele militare nu ar fi fost acolo deloc, noteaza BBC.

O dieta scazuta in calorii incetineste procesul de imbatranire la maimute. Un studiu efectuat pe maimute, desfasurat pe o perioada de 20 de ani, arata ca o dieta scazuta in calorii duce la o viata mai lunga si cu mai putine boli, au declarat miercuri cercetatorii americani. Aceasta descoperire a oamenilor de stiinta ar putea fi aplicata si pe oameni. Maimutele Rhesus ce au urmat o dieta foarte stricta, cu un continut de calorii redus, sunt de trei ori mai putin expuse la boli asociate batranetii precum bolile de inima sau diabetul, decat maimultele care nu au urmat regimul. "Am observat ca restrictiile calorice pot incetini procesul de imbatranire la primate", a declarat Richard Weindruch de la Universitatea Wisconsin din Madison. "Am constatat ca restrictiile calorice scad de trei ori riscul unor boli asociate batranetii si maresc rata de supravietuire", a mai declarat Weindruch. Studiul efectuat asupra primatelor intareste rezultatele unor studii desfasurate anterior asupra viermilor, rozatoarelor si intareste convingerea ca aceasta dieta ar avea aceleasi rezultate in cazul oamenilor. Din cauza faptului ca oamenii traiesc mult mai mult decat maimutele, un asemenea studiu nu ar putea fi efectuat in totalitate dar rezultatele obtinute in cazul primatelor sunt o aproximare destul de buna, noteaza Reuters.