500 de mineri sezonieri din Africa de Sud au tinut 5 supraveghetori ostatici in subteran. Cinci supraveghetori de mina au fost tinuti ostatici in subteran de mineri sezonieri in Africa de Sud, care au cerut locuri de munca permanente. Eastern Platinum a cofirmat postului de televiziune BBC ca toate persoanele sechestrate au fost eliberate dupa negocieri indelungate cu politia. Protestul, care a inceput joi, se desfasoara la mina Crocodile River, la nord-vest de Pretoria. Cinci sute de lucratori participa la protestul denuntat de sindicatul minerilor ca fiind ilegal.

Gara pierduta a lui Stalin. Intr-o regiune indepartata a Abhaziei, temerarii care se incumeta sa calatoreasca pana aici pot admira una dintre cele mai ciudate si mai misterioase constructii ridicate vreodata in perioada comunista... o gara care nu duce nicaieri, gara pierduta a lui Stalin. Incapabile sa sustina financiar un proiect atat de costisitor, autoritatile din Abhazia au decis sa abandoneze misterioasa gara. In fapt, gara a fost sortita inca din start esecului, asta daca liderii comunisti nu au avut un plan bizar despre care nu exista informatii astazi. Ea a fost ridicata la ordinul expres al lui Stalin in mijlocul salbaticiei. Gara se afla in nordul Siberiei, intre orasele Igarka si Salekhard, si nu este conectata la nicio alta retea feroviara, si astfel a fost inca de cand s-a propus ridicarea ei. Singura modalitate de a ajunge la gara parasita este transportul cu elicopterul, scrie Descopera.

Cuplu american, parintii a 16 copii, a fost ucis cu brutalitate in casa lor din Florida. Un cuplu de americani, parintii a 16 copii, dintre care 12 adoptati, a fost ucis cu brutalitate in casa lor din Florida. Opt dintre copii lor erau in casa cand s-a produs incidentul. Politia a declarat postului CNN ca parintii au fost ucisi de trei barbati ce au intrat prin efractie in casa lor. Cei doi au fost gasiti impuscati joi seara, a declarat un purtator de cuvant al politiei locale. Una dintre persoane a fost impuscata in cap. Victimele au fost identificate ca fiind Byrd si Melanie Billings. Autopsia nu a fost inca facuta. Cei doi aveau 16 copii, dintre care 12 erau adoptati, unii dintre ei suferind de anumite afectiuni ce necesitau o atentie sporita. Politia a ajuns acasa la familia Billings joi seara dupa ce au fost anuntati ca s-au auzit focuri de arma. Prezenti la fata locului autoritatile au descoperit ca in casa se aflau si copiii cuplului. Acestia au varste cuprinse intre 1 si 11 ani si au fost gasiti nevatamati. Autoritatile sunt in cautarea a trei barbati ce au fost vazuti parasind locul intr-o dubita rosie, scrie CNN.

Unul din trei cazuri depistate si tratate de cancer la san este inofensiv. Concluziile unui studiu asupra cancerului la san sugereaza ca unul din trei cazuri diagnosticate cu cancer prezinta o forma inofensiva. Datele prezentate sunt rezultatele obtinute de studii efectuate in cinci tari si sugereaza ca o treime din cazurile de cancer detectate prin mamografie electronica nu reprezentau o amenintare pentru sanatatea femeilor. Deoarece nu este posibil sa se faca diferenta clara dintre cazurile letale si cele inofensive de cancer toate persoanele diagnosticate sunt tratate la fel. Cercetatorii de la Nordic Cochrane Centre din Danemarca au declarat ca rezultatele lor sugereza ca programele de depistare a cancerului ar putea sa duca la o "supra-diagnosticare". Acestia au mai declarat in British Medical Journal (BMJ) ca "programele de depistare a cancerului pot sa duca spre diagnosticarea in timp util a cazurilor letale, dar si la depistarea formelor inofensive care nu pot cauza moartea si nici nu sunt simptomatice. Cel de-al doilea caz, care in mod normal nu ar fi fost depistat pe toata perioada vietii, se numeste supra-diagnosticare si poate fi daunator persoanelor care se aflta intr-o asemenea situatie", scrie BBC.

Femei suspecte de vrajitorie, ucise in Papua Noua Guinee. Politia din Papua Noua Guinee ancheteaza mai multe cazuri de crima in legatura cu vrajitoria, dupa ce in ultimele saptamani au fost ucise trei femei suspectate de vrajitorie. Una dintre victime a fost arsa de vie, iar celelalte doua au fost omorate cu pietre. Alte doua femei au fost salvate de rude dupa ce fusesera blocate in casele lor. Autoritatile din Papua pun pe seama activitatilor de vrajitorie crimele inexplicabile petrecute in sudul si in estul tarii, scrie BBC.

Traficul aerian pe aeroportul Kennedy perturbat mai bine de o ora de broaste testoase. Una din pistele aeroportului international John F. Kennedy a fost inchisa aproximativ o ora si jumatate din cauza a 78 de broaste testoase, care in cautarea unui loc mai nisipos in care sa isi depuna ouale, au traversat pista. Angajatii aeroportului au reusit sa devieze traseul testoaselor si sa le duca intr-un loc sigur, insa acest incident a dus la intarzieri de pana la o ora si jumatate. Pilotii ce se pregateau sa decoleze au fost cei care au avertizat in legatura cu broastele testoase, noteaza AP.