Neo-nazist condamnat pentru planuri teroriste. Un neo-nazist britanic a fost condamnat de Tribunalul Penal Central al Marii Britanii pentru detinerea de substante explozive si intentia de a se angaja in acte de terorism, periclitand vietile oamenilor nevinovati. Neil Lewington, in varsta de 43 de ani, isi transformase dormitorul din Tilehurst, Reading, intr-o adevarata fabrica de bombe. In plus, acesta avea asupra lui componentele necesare pentru realizarea a doua bombe artizanale, in momentul arestarii lui, in octombrie anul trecut, in Lowestoft, Suffolk. Pronuntarea sentintei a fost amanata pana pe 8 septembrie, dar judecatorul Petyer Thorton a declarat ca pe Lewington il asteapta in mod clar o perioada lunga de incarcerare, scrie BBC.

12 agenti federali, ucisi de traficantii de droguri in Mexic. Autoritatile mexicane au declarat, marti, ca un cartel de droguri foarte violent, cunoscut sub numele de “La Familia”, este responsabil pentru torturarea si uciderea a 12 agenti federali. Cadavrele acestora au fost gasite de-a lungul unui drum de munte din statul vestic Michoacan, in noaptea de luni. Agentii, printre care si o femeie, erau insarcinati cu investigarea crimei organizate in Michoacan, unde oameni inarmati au lansat o serie de atacuri de comando, foarte bine planificate, asupra ofiterilor de politie si a soldatilor mexicani, pe parcursul weekendului trecut, scrie Washington Post.

Tony Blair, Presedintele UE? Tony Blair ar putea ajunge presedintele Uniunii Europene, intrucat va primi sprijinul deplin al guvernului britanic, a declarat Glenys Kinnock, ministrul de stat britanic insarcinat cu afacerile europene, potrivit The Guardian. Kinnock, aflata in Strasbourg la sesiunea de deschidere a noului Parlament European, a afirmat ca, desi fostul prim-ministru britanic nu si-a anuntat oficial candidatura, guvernul il va sustine "cu certitudine". Postul de presedinte al Uniunii Europene este unul nou, care se va infiinta pe baza Tratatului de Lisabona, daca tratatul va fi ratificat si in Irlanda la referendumul din octombrie.

Fumator american taxat usturator pentru viciul sau. Un barbat din SUA a cumparat un pachet de tigari de la o benzinarie, pachet pentru care a platit insa 23,148,855,308,184,500 de dolari, adica mai bine de 23 de catralioane de dolari, mult mai mult decat datoria nationala a SUA chiar. Josh Muszynski, din New Hampshire, si-a verificat contul bancar, online, la cateva ore dupa ce a achizitionat pachetul de tigari, pentru a descoperi cu stupoare ca suma retrasa de pe cardul lui de credit era cu mult mai mare decat se astepta sau decat el si urmasii lui si-ar fi permis sa cheltuiasca vreodata. Chiar daca Bank of America a rezolvat imediat situatia, Josh Muszynski nu a primit si lamuriri cu privire la cum s-a putut intampla asa ceva, scrie BBC.

Drumetul britanic Jamie Neale a fost gasit dupa 12 zile intr-o zona acoperita de tufaris din Australia. Un turist britanic in varsta de numai 19 ani a reusit sa supravietuiasca timp de 12 zile in Blue Mountains (Muntii Albastri) din Australia, fara echipament de supravietuire, cort sau alimente. Jamie Neale, din Muswell Hill, din nordul Londrei, s-a hranit cu iarba si seminte si a dormit sub busteni, iar echipele de cautare aproape ca renuntasera sa mai incerce sa-i dea de urma, cand acesta si-a facut aparitia. Chiar si tatal adolescentului, Richard Cass, isi pierduse ultima speranta ca fiul sau mai este in viata. Dar in momentul in care acesta se pregatea sa paraseasca Australia, a fost anuntat de politie ca fiul sau a fost gasit si se afla internat in spitalul din orasul turistic Katoomba unde primea ingrijiri medicale, scrie The Times.