Noul element din tabelul periodic se numeste "Copernicium". Elementul chimic a fost descoperit cu 13 ani in urma, insa a intrat in tabelul periodic de abia acum cateva saptamani. Initial elementul care acum se numeste "Copernicium" era cunoscut sub numele de "elementul 112". Numele elementului este pus in onoarea astronomului Nicolaus Copernic, primul om care a spus ca planetele se invartesc in jurul Soarelui, si va avea simbolul "Cp". Echipa de cercetatori a ales acest nume pentru a il onora pe omul care "a schimbat perceptia noastra despre lume", noteaza BBC.

1.400 de tone de deseuri din Marea Britanie transportate ilegal pe teritoriul Brazilei. Politia din Brazilia investigheaza circumstantele in care 64 de containere ce contin peste 1.400 de tone de deseuri periculoase, de provenienta britanica, au fost gasite in trei porturi de pe teritoriul tarii. Autoritatile au declarat ca printre materialele aduse ilegal in tara se gasesc baterii, seringi, prezervative si genti medicale ce contin sange. De la descoperirea initiala alte 25 de containere cu deseuri medicale care par a fi tot din Anglia au fost descoperite in mai multe porturi de pe teritoriul Braziliei. Ambasadorul Marii Britanii in Brazilia a promis ca "se vor lua masuri imediate". Containerele au fost gasite in portul Santos, in apropierea orasului Sao Paulo si in doua porturi din statul Rio Grande do Sul, situat in sudul Braziliei, noteaza BBC.

Numarul de utilizatori de internet din China este mai mare decat populatia Statelor Unite. China are mai multi utilizatori de internet decat intreaga populatie a Statelor Unite, potrivit datelor furnizate de oficialii chinezi. Studiul, efectuat de China Internet Network Information Center, afirma ca in luna iunie in China sunt 338 milioane de utilizatori de internet, mai mult cu 13,4% fata de sfarsitul anului 2008, si mai mult decat populatia SUA care este de 307 milioane de locuitori, noteaza The Guardian. Cresterea economica rapida si extinderea zonelor in care se poate accesa internetul a dus la o crestere foarte rapida in folosirea internetului pe toata suprafata Chinei, care are o populatie de 1,3 miliarde de locuitori. Desi numarul de persoane ce folosesc acest serviciu este foarte mare, doar 25,5% din populatia Chinei are acces la internet, pe cand in Statele Unite 70% din populatie are acces la internet, potrivit unui studiu efectuat de Pew Internet and American Life Project.

Ierusalim: confruntari de strada intre politistii israelieni si protestatarii ultraortodocsi. In Ierusalim o femeie bigota a fost arestata din cauza banuielilor ca si-ar fi ucis copilul prin infometare. Audierile acestui caz au devenit cea mai recenta miza a protestatarilor ultra-ortodocsi care, de cateva zile, sunt implicati in confruntari de strada cu politistii israelieni, noteaza CNN. Autoritatile din Ierusalim au declarat vineri ca spera ca decizia instantei va pune capat protestului de trei nopti la care participa comunitatea ultra-ortodoxa din Israel. Decizia Curtii Magistratilor ar putea permite femeii, care face parte din comunitatea ultraortodoxa, sa fie eliberata din custodia politiei si sa fie pusa sub arest temporar la domiciuliu. Mai multe detalii aici.

Masinile care-si vorbesc. Cercetatorii italieni de la Politehnica din Milano construiesc vehicule capabile sa schimbe intre ele informatii cu privire la conditiile de trafic. E sigur: in viitor vom avea automobile care vor “vorbi” intre ele, schimband informatii legate de conditiile stradale si de trafic, si avizandu-i pe conducatorii auto de eventualele pericole. Cel putin asa cred cercetatorii de la Politehnica din Milano, unde este dezvoltat acest proiect. In clipa de fata, spun ei, fiecare masina dispune de dispozitive in masura sa identifice conditiile tehnice in care se afla masina si sa le comunice unui “creier”, o centrala electronica care reactioneaza de exemplu actionand asupra sistemului de franare sau a amortizoarelor pentru a creste siguranta pasagerilor si a face mai confortabila calatoria, noteaza Descopera.