Acum trei ani, Romsilva a invitat practic toti amatorii de andrenalina sa cucereasca muntele pe trasee batute pana atunci numai de vant. Acum, aerul miroase a noxe de esapament, in loc de talangile oilor se aud motoare ambalate isteric, pasunile au crapat sub insistenta rotilor, astfel ca traseele par niste cicatrici dureroase.

Pe 31 mai 2006, Federatia Romana de Motociclism, Automobil Clubul Roman si Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva au dat startul distrugerii, dupa ce au incheiat un protocol pentru „realizarea de manifestari competitionale sau turistice, interne sau internationale, cu autovehicule si motociclete de teren pe drumurile forestiere detinute de RNP”. Acum, mai multi investitori se pregatesc sa „muste” din munte, cu hoteluri moderne, iar altii planuiesc sa-i capteze vantul, plantand moristi eoliene.

Astfel se distruge un mediu natural unic, cu valoare recunoscuta international, care face parte din ultimul peisaj forestier intact din Europa si pentru care Academia Romana si-a dat deja avizul pentru a deveni un parc national.

Integral in Evenimentul Zilei