Traficul de organe, o afacere bazata pe cerere si oferta. Traficul cu organe umane este o afacere care respecta riguros regulile economiei de piata, fiind reglata, sau mai bine spus intretinuta, de cererea mult mai mare decat oferta. Tarifele pe piata neagra variaza de la 15.000 la 25.000 de euro. Legea este stricta si sanctioneaza cu pana la sapte ani de inchisoare orice tentativa de a cumpara si vinde organe umane. De la aparitia legii, procurorii au depistat numai doua cazuri de trafic de organe, scrie EvZ.

Doi ministri sar sa inaugureze un drum scurt, dar scump. In lungime de 6,5 km si cu 2 benzi, tronsonul doi al soselei de centura a Brasovului a costat circa 19 milioane de euro – din care aproape 5 milioane fonduri europene – adica aproape dublu fata de primul tronson, lung de 5 km si cu 4 benzi! Pentru inaugurarea a 6,5 kilometri de sosea de centura, ieri erau asteptati la Brasov doi ministri. Pana la urma a sosit doar Vasile Blaga, care a anuntat ca Radu Berceanu lipseste motivat – luat de premier intr-un turneu de trei zile prin tara. Absenta i-a intristat pe PD-L-istii de sub Tampa, cu atat mai mult cu cat Berceanu este cel care a „brevetat” obiceiul taiatului de panglici pe ocolitoarea Brasovului in august 2006, cand a descins cu elicopterul direct pe asfaltul proaspat turnat, pentru a forfeca panglica inaugurala a primului tronson al soselei, noteaza Gandul.

Noua lista de pacate a parintelui Toadere. La capela din curtea Institutului Oncologic a aparut o lista cu asa-zise abateri de la canoanele bisericesti de care se fac vinovati parintii. Alaturi de pacatele cunoscute, parintele Toadere a adaugat pe lista unele trasnite. Astfel, parintii nu trebuie sa-si lase copiii la teatru, la circ, sa faca sport sau sa se uite la filme, scrie Adevarul.

Mai bine someri, decat cu salariu mic. Tinerii bucuresteni spun ca scoala nu raspunde nevoilor din piata muncii, iar principala cerinta a angajatorilor nu este pregatirea profesionala, ci experienta, se arata intr-un studiu realizat de Fundatia Societatea Civila pentru Reforma Morala (SCRM). Circa 76% dintre respondenti nu au incredere in utilitatea scolii pentru obtinerea unui job. Impresia le este influentata si de interactiunea pe care tinerii au avut-o cu angajatorii, acestia mentionand ca principala cerinta a angajatorului este experienta - 53% dintre tineri au mentionat acest aspect si numai 34% au vorbit despre necesitatea de a avea studii superioare, scrie EvZ.

Necolaiciuc va fi extradat pana in decembrie. In timp ce Ministerul Justitiei de la Bucuresti considera ca Mihai Necolaiciuc nu ar putea fi extradat mai devreme de vara anului 2010, autoritatile judiciare din SUA anunta ca fostul director general al CFR va ajunge la Bucuresti pana la sfarsitul acestui an. Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc, arestat de autoritatile americane luna trecuta, va fi extradat in Romania pana la sfarsitul acestui an, a declarat, in exclusivitate pentru Romania libera, Steve Cole, ofiterul de Relatii Publice al Procuraturii Generale a districtului Middle Florida. Totusi, oficialii americani sustin ca o data certa la care Mihai Necolaiciuc, acuzat ca ar fi devalizat CFR cu aproape 100 milioane de dolari, va fi adus la Bucuresti nu a fost inca stabilita. Asta, pentru ca operatiunea va avea nevoie de pronuntarea definitiva a unui judecator, dar si de semnatura secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, noteaza Romania Libera.

Rusii cer condamnarea „profanatorului“ Radu Mazare. „Actul de sacrilegiu profaneaza memoria milioanelor de victime ale nazismului”, spune diplomatia rusa. Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse este scandalizat de aparitia primarului Constantei, Radu Mazare, in uniforma de nazist. In perspectiva diplomatiei rusesti, este vorba de o „provocare”. Drept urmare, MAE rus „asteapta o reactie la nivelul comunitatii internationale fata de acest gest, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru relatii cu presa al MAE de la Moscova, citat de agentia RIA Novosti, scrie Gandul.

Palatul lui Malaxa, pe mana unor epigoni. Membrii de vaza ai conducerii UGIR-1903 au cumparat spatii in sediul Uniunii, din plin centrul Bucurestiului, la preturi mult mai mici decat cele ale pietei. Palatul batranului Malaxa, unul dintre cei mai mari industriasi romani, a fost transat in bucatele si impartit frateste intre membrii conducerii UGIR-1903 (Uniunea Generala a Industriasilor din Romania). Sediul celei mai mari confederatii patronale din Romania e o cladire cu cinci etaje in plin centrul Bucurestiului, langa Piata Romana. Reprezinta practic cea mai mare comoara a intregului patrimoniu UGIR, un palat cu peste 3.000 de mp desfasurati, cu doua nivele la subteran si cu fundatie glisanta, special conceputa pentru a rezista la cutremure, noteaza EvZ.

Mircea Druc: „Ne temem de rusi mai tare decat de prostia noastra”. „Unionist declarat” inca din vremea cand putini sperau ca imperiul sovietic sa se destrame, Mircea Druc, fost premier al Republicii Sovietice Socialiste Moldova, este un om cu mult umor. Priveste in trecut fara manie si isi doreste sincer sa mai poata face cate ceva pentru tara lui – Romania – de care a fost separat aproape jumatate de secol. Nu ii uraste pe rusi, desi acestia l-au privit intotdeauna (cel putin) ca pe un adversar, scrie Adevarul.

Patriarhia ofera adapost in biserici si manastiri pe timpul caniculei. Pana sambata, temperaturile vor depasi 38 de grade in Campia Romana. Doar noua judete din centrul si nordul tarii vor scapa de canicula. In intervalul mentionat vremea va fi caniculara, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor creste de la o zi la alta, astfel incat vineri 24 iulie si sambata 25 iulie vor depasi 38 de grade in Campia Romana, anunta Administratia Nationala de Meterologie. ''In toata tara vom avea temperaturi cuprinse intre 34 si 38 de grade. Putem sa avem si mai mult de 38 de grade. Vineri si sambata, in Lunca Dunarii, vom avea 39 de grade, daca nu si 40. Sub 34 de grade Celsius vom avea doar pe litoral si in depresiunile din estul Transilvaniei'', a declarat meteorologul Elena Cordoneanu, citat de Gardianul.

Maghiarii arunca pisica in curtea Parchetului in scandalul cu rromii din Harghita. Dupa ce mai multe organizatii de rromi au pichetat sediul Uniunii maghiarilor din Romånia pentru a aduce aminte de lista celor “11 porunci catre maghiari” odata cu semnarea protocolului incheiat in urma conflictului din localitatea Såncraieni, Marko Bela a declarat ca rromii ar fi trebuit sa-si strige pasurile in fata Guvernului si nu a sediului partidului pe care il conduce. In acelasi timp, seful Departamentului pentru Relatii Interetnice, secretarul de stat Attila Marko, arata ca una dintre cauzele conflictelor dintre etnia maghiarilor si cea a rromilor din judetul Harghita este cea a lipsei de reactie din partea autoritatilor, printre institutiile nominalizate numaråndu-se cele ale autoritatilor locale, precum si cea a Parchetului, noteaza Gardianul.