Social-democratii au semnat pentru anchetarea ministrului turismului. Ei ar putea renunta daca PDL le va oferi functiile dorite.

Partidul Social Democrat decide azi in privinta infiintarii unei comisii parlamentare pentru anchetarea ministrului Elena Udrea. Comisia este insa ca si facuta. Liberalii, cu ajutorul lui Marian Vanghelie, au strans cele 50 de semnaturi necesare, iar luni, la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, vor depune solicitarea oficiala. UDMR a refuzat sa se alature demersului PNL.

Singura necunoscuta ramane daca PSD va merge cu ancheta pana la capat, adica va solicita urmarirea penala sau, pe parcurs, pentru a nu-l enerva pe Traian Basescu, isi va dilua acuzatiile.

De acest lucru se teme si Ludovic Orban, prim-vicepresedinte al PNL, cel care a fost propus pentru conducerea comisiei anti-Udrea. “Sentimentul meu este ca PSD ne va trage teapa, pentru ca Udrea are o influenta puternica in acest partid”, si-a manifestat Orban scepticismul chiar la sedinta la care a fost propus anchetator-sef.

Integral in Evenimentul Zilei