Regimul criminal al lui Vladimir Voronin da azi marele test de supravietuire. Sustinuti pana acum de o masinarie de propaganda bine pusa la punct - capabila oricand sa dea vina pe forte obscure dinauntrul si din afara tarii pentru tot ce nu merge -, de mijloace de intimidare si de pedepsire a celor care nu stau in rand, comunistii de la Chisinau au bagat frica adanc in oameni si au folosit-o cum au putut mai bine.

Esecul incercarilor de a impune un presedinte a adus regimul in pragul disperarii. Pentru alegerile anticipate de azi, comunistii se bazeaza inca pe vechile spaime ale oamenilor. „Batranii trag nadejde la perioada sovietica si se tem ca n-o sa-si mai ia pensia daca pleaca puterea comunista. Iar o parte din vorbitorii de rusa se tem ca Romania va lua Moldova”, explica Victor Boboc, tatal lui Valeriu Boboc, unul dintre tinerii ucisi pe 7 aprilie.

Spaimele astea adunate nu fac insa cat disperarea pe care o poate pune un parinte in cateva cuvinte: „Nu se mai poate asa! Un regim care-si omoara cetatenii nu mai poate avea viitor”.

Integral in Evenimentul Zilei