Basescu vrea un CNA personal, ca sa-si faca statuie de aur la TV. Ce are bun CNA si, deci, nu e bun pentru presedinte? Consiliul National al Audiovizualului (CNA) este, de bine, de rau, cel mai reusit exemplu (national, zic) de institutie publica autonoma. Un mare merit in functionarea independenta de influente politice il are bulibasirea mecanismului de schimbare a conducerii tuturor institutiilor odata cu schimbarea puterii politice. Chestia asta, in cazul CNA, nu mai functioneaza pentru ca Legea audiovizualului, in baza careia functioneaza consiliul, a desincronizat mandatele consilierilor de cele ale parlamentarilor, scrie Academia Catavencu.

Craterul din rezervatie, sub lupa Protectiei Mediului. Cosmote a primit o pasuire pana pe 1 august pentru a intra in legalitate in cazul turnului de radiorelee pe care vrea sa-l ridice pe Magura Odobestiului, o rezervatie naturala din judetul Vrancea. Masivul Magura Odobestiului se inalta intre vaile Milcovului si Putnei. Zona, declarata arie de protectie speciala avifaunistica, e inclusa in reteaua europeana „Natura 2000” si se afla sub monitorizarea Comisiei Europene. Potrivit Garzii de Mediu, Cosmote RMT SA Bucuresti a sapat, la Cota 996, un crater de cinci metri adancime, cu o suprafata de 350 de metri patrati. Copacii de pe traseul spre varf au fost smulsi, ceea ce, sustin specialistii, pericliteaza stabilitatea versantului, scrie EvZ.

Consilierul Sebastian Lazaroiu, despre dusmanii Cotrocenilor. PSD-PNL-Antena-Realitatea, noul 322 al lui Basescu. - Premierul Emil Boc, luni, la sedinta coalitiei: „Asa nu mai putem continua”. Elena Udrea, secretar executiv al PD-L: „Coalitia nu mai functioneaza si nu ne mai foloseste la nimic”. Mai exista o alianta de guvernare?

- Exista si functioneaza. N-a cazut guvernul, coalitia e acolo, dar stiu ca premierul s-a referit la situatii care au inceput sa se perpetueze dinaintea campaniei pentru europarlamentare si anume un anumit joc al partenerilor de la PSD fata de PD-L.

Citeste interviul integral in Gandul.

Tanara femeie romanca de la oras: citeste “Morometii” si bea apa plata. Peste 70% din deciziile de cumparare sunt luate de femei, asa ca SMARK si Brennan Research & Consultants au incercat sa afle mai multe despre comportamentul de consum si preferintele romancelor, in studiul “Femeia ca target: ce e relevant acum”, lansat marti. Cercetarea a fost realizata in perioada martie-aprilie 2009, pe un esantion de 1.099 de femei din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, iar cei interesati de mai multe detalii pot comanda studiul complet la adresa Research.SMARK.ro. Televizorul le ocupa cel mai mult timpul liber, arata una din concluziile cercetarii. Filmul preferat al majoritatii romancelor care au participat la studiu este “Titanic”, urmat de “Pe aripile vantului”, scrie Cotidianul.

Cum a ajuns Suceava pe harta traficului mondial de droguri. Multi tineri din Romania au intrat in ultimii doi ani in retelele internationale de trafic de droguri. Ademeniti de castigurile mari care se pot obtine din aceasta activitate – aproximativ 2.000 de euro pentru fiecare transport –, carausii, majoritatea cu varste intre 18 si 25 de ani, isi risca libertatea si incearca sa treaca frontierele din toata lumea avand asupra lor (sau chiar in stomac, inghitite) droguri de mare risc, in special cocaina. Numai in Brazilia au fost prinsi, din 2007 pana acum, 67 de cetateni romani care incercau sa introduca in tara cantitati mari de stupefiante, dar cazuri similare au fost descoperite si in alte tari precum Uruguay, Portugalia, Olanda, Norvegia sau Grecia, scrie Romania libera.

„Escroc cu diploma“ in Israel, candidat in Romania. Postul israelian de televiziune Canal 10 a facut in luna iulie dezvaluiri socante despre candidatul Nati Meir la Presedintia Romaniei. Marturiile unor fosti apropiati de-ai politicianului si investigatiile jurnalistilor de la Canal 10 il descriu pe Meir ca fiind un „escroc israelian care a facut inchisoare“. Dezvaluirile socante despre Nati Meir (54 de ani) au fost facute chiar de un post de televiziune caruia politicianul ii acordase exclusivitate pentru stiri, interviuri si reportaje din campania sa electorala din Romania, Canal 10, scrie Adevarul.

Ministrul Sorina Placinta, de patru ori incompatibila cu functia de senator. Proaspatul ministru al Sportului si Tineretului, c-asa am auzit noi la televizor ca-i place sa se intituleze, este si senator. Cu toate ca nu ar trebui sa fie. Potrivit legii privind statutul deputatilor si senatorilor, un ales nu poate indeplini, simultan, si functia de senator si pe cea de administrator de firma. Or, doamna Placinta a fost, timp de mai multe luni, administrator al mai multor firme, atit din tara, cit si din strainatate. Ceea ce inseamna ca Biroul Permanent al Senatului ar trebui sa constate incetarea de drept a mandatului de senator al doamnei Placinta, scrie Academia Catavencu.

Cum vede ministrul Andronescu structura Educatiei din Romania. Ieri, cele patru federatii sindicale au fost chemate la minister pentru a incepe discutiile pe un asa-zis proiect de legi al MECI. Sindicalistii au cerut ca la dezbateri sa participe si fostii ministri, Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, intrucat si acestia au coordonat doua proiecte de pachete legislative. Ecaterina Andronescu a luat taurul de coarne si i-a convocat, ieri, pe reprezentantii celor patru federatii sindicale din Educatie, pentru a le inmana proiectul Codul educatiei, ce reprezinta viziunea, inca necristalizata, a MECI asupra reformei legislative, scrie Gandul.

Oficial israelian: “Israelul l-a iertat pe Mazare, conform traditiei evreiesti”. Adjunctul directorului general din Ministerul de Externe israelian, ambasadorul Pinhas Avivi, asigura, intr-un interviu acordat cotidianul.ro, ca tara sa l-a iertat deja pe nesabuitul primar: “Atunci cand cineva isi cere iertare, conform traditiei evreiesti, il ierti”. Avivi a discutat si despre cooperarea romano-israeliana in cazul clinicii de fertilitate Sabyc. Citeste mai multe in Cotidianul.

Platoul castigat de la Ucraina, scos la mezat. Statul roman pregateste concesionarea portiunii de platou din Marea Neagra, castigata in defavoarea Ucrainei, catre firme interesate sa caute si sa extraga petrol si gaze naturale. Romania ar urma sa castige cateva zeci de milioane de euro numai din activitatile de explorare ale firmelor. Autoritatile sustin ca nu vor mai accepta "firme de apartament" ca in cazul Sterling, scrie Romania libera.

Udrea, Ridzi 2, are si ea o scena. De 65.000 euro. Documentele Ministerului Turismului demonstreaza ca si Elena Udrea are de dat socoteala pentru pretul urias platit pe inchirierea scenei la concertele de Pasti de la mare. Din procesul-verbal de receptie nr. 512/22.04.2009 al contractului dintre Ministerul Turismului si MediaPro Pictures rezulta ca, pentru concertele din zilele de 18 si 19 aprilie a.c. de la Mamaia, ministerul a platit suma de 64.468 de euro (inclusiv TVA). Suma este defalcata pe patru capitole de cheltuieli: amenajarea scenei de 12 X 10 X 7 metri - 19.736 de euro, echipament sunet - 15.061 de euro, echipament lumini - 17.636 de euro si echipament videoproiectie - 12.035 de euro, scrie Cotidianul.