Compania petroliera Exxon Mobil anunta scaderi ale profiturilor. Datorita scaderii drastice a pretului petrolului din ultima perioada, compania petroliera americana Exxon Mobil a anuntat o scadere a profiturilor. Profiturile companiei au ajuns la mai putin de patru miliarde de dolari, o scadere de 65% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Datorita pretului petrolului ce a scazut la jumatate fata de anul 2008 datorita recesiunii, 150 de dolari barilul, Royal Dutch Shell, o companie petroliera olandeza a anuntat de asemenea o scadere masiva a profiturilor, noteaza BBC.

Cel mai tanar detinut de la Guantanamo Bay va fi eliberat pana la sfarsitul lunii august. O instanta de judecata din Statele Unite a decis eliberarea celui mai tanar detinut din tabara americana de la Guantanamo Bay. Avocatii tanarului sustin ca acesta avea doar 12 ani cand a fost arestat si timp de aproape 7 ani a fost tinut in inchisoare fara a fi acuzat. Judecatoarea Ellen Huvellea declarat ca Mohammed Jawad va fi eliberat pana la sfarsitul lunii august cel tarziu, scrie BBC. Mohammed Jawad a fost acuzat ca a aruncat o grenada asupra unui comandant american din Afganistan, in 2002. El si-a marturisit fapta, dar guvernul american a convenit acum ca nu se poate baza pe acest lucru. In 2008, o comisie a armatei americane a descoperit ca marturisirile lui Mohammed Jawad au fost facute sub tortura, iar cazul intentat impotriva sa a fost anulat.

O britanica a obtinut o victorie in instanta pentru clarificarea legii eutanasiei. O femeie care sufera de scleroza multipla a castigat o batalie in instanta si forteaza guvernul britanic sa clarifice legea cu privire la sinuciderea asistata. Debbie Purdy a cerut Procurorului General al Marii Britanii sa ii dea asigurari ca sotul ei nu va fi pus sub acuzare daca o va ajuta sa mearga la o clinica pentru eutanasie, din strainatate. Camera Lorzilor, cea mai inalta curte de apel din Marea Britanie a decis ca esecul guvernului de a clarifica prevederile legii eutanasiei reprezinta o incalcare a drepturilor doamnei Purdy, noteaza BBC.

Nissan vrea sa devina lider in fabricarea vehiculelor electrice. Nissan a prezentat recent motorul – deocamdata doar atat – noii masini electrice pe care urmeaza sa o produca, in incercarea de a deveni lider mondial in fabricarea masinilor “cu emisii de carbon zero”. Motorul a fost prezentat pe un sasiu de Tiida, intrucat firma Nissan tine, deocamdata, secret designul caroseriei noii masini electrice, care urmeaza a fi dezvaluit dupa ce cartierul general al firmei sa va muta in noul sau sediu de la Yokohama, la 2 august a.c.. Noul automobil electric urmeaza sa intre pe piata in Japonia si SUA anul viitor, noteaza Descopera.

India adopta legi ce garanteaza invatamantul scolar obligatoriu si gratuit. Guvernul Indiei a decis introducerea unor legi noi ce au ca scop garantarea unei educatii gratuite si obligatorii pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani. Aproximativ 70 de milioane de copii indieni nu merg la scoala iar mai mult de o treime din populatia Indiei este analfabeta. La mai mult de 60 de ani de la obtinerea independentei India a introdus ceea ce guvernul a afirmat ca este "o piatra de temelie la edificiul educatiei". Aceste noi legi obliga peste un sfert din scolile private sa primeasca copii saraci, insa problema platii scolarizarii de catre guvern nu este inca limpede, noteaza BBC.