EvZ: Cum mi-am petrecut gripa porcina
Asteptarile mele pentru intreaga operatiune erau mari, fiind vorba de un virus despre care vuiesc toate continentele. Daca la analize m-am lovit de birocratie, in spital am avut de luptat cu dezinteresul unor cadre. Desi camera pare tapetata cu butoane de apelare a infirmierelor, timpul de raspuns al acestora e variabil. Miercuri am avut nevoie de o pastila de gat. Nimic mai simplu, am apasat un buton.
Dupa zece minute, o femeie de serviciu m-a anuntat ca asistentele sunt la raport. Peste jumatate de ora, completau condica. Dupa o ora, agasata de insistenta mea, o asistenta mi-a comunicat ca au inregistrat cererea, dar va mai dura. Prezenta mea pe holuri, desi mascata sanatos, a fost intampinata cu tipete: „Nu mai iesiti din camera! O sa vina cineva si la dumneavoastra”.
Integral in Evenimentul Zilei

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Stimabile kllaus: te anunt ca am doi prieteni foarte foarte buni care au avut aceasta "maladie mortala" si mi'au povestit "gravitatea si gradul de periculozitate al acestei boli": este O GRIPA OBISNUITA!
P.S.: nici noi nu avem nevoie de parerea unui diletant semidoct si ipohondru!
Dar probabil ca ar trebui sa fii si tu "student" pentru vreo 3 -4 ani sa in telegi lucrurile simple.
Iti sugerez sa te intorci la indienii tai si sa lasi lumea sa isi spuna parerea.
Consultul si diagnosticul se fac prin telefon, bolnavul trebuie sa nomineze pe cineva care sa se duca sa preia medicamentatia ("flu friend").
Bolnavii nu sunt primiti in spitale, decat cazurile foarte grave cu complicatii.
si inca ceva, poti sa fii vaccinat si s-o iei ...
Avea amigdalita purulenta.
Cand i-am spus ca ma temeam de gripa porcina, mi-a zis : eee, doamna, ce bine ar fi fost sa fie asa, pentru ca i-ar fi trecut in maxim o saptamana cu cateva panadoale...
Acum va avea de tras 2 saptamani, cu antibiotice tari...
In felul acesta boala ajunge foarte usor la persoanele cu risc: diabetici, cei care sufera de boli de inima samd. Ceea ce se face in Romania e bine in sensul ca se intarzie declansarea unei epidemii de gripa, astfel incat atunci cand vor exista multe cazuri va exista si un vaccin anti-gripal (in august-septembrie).
Lumea nu isi da seama de risc pentru ca e vorba de cei tineri si cu sanatate buna, insa prin delasare ei faciliteaza raspandirea bolii care va ajunge si la persoanele cu risc (in Romania procentul lor este mai mare decat in restul tarilor europene) si exista riscul deceselor.
Din punctul meu de vedere o bila alba autoritatilor romane care s-au comportat mai bine decat cele britanice dupa aparitia cazurilor de gripa porcina.
Nu cred in afirmatiile pacientei privind personalul de la Matei Bals. Au personal de nota 10. O spun din proprie experienta.
Din proprie experienta iti spun ca la mine in firma din 120 de oameni sase au stat acasa saptamana trecuta. Plus ca toti stranutau si isi trageau nasul.
Parerile noastre sunt similare legate de sistemul sanitar romanesc (la Matei Bals nu am fost). Eu inca mai imi fac toate analizele medicale in Romania, si nu neaparat pentru ca sunt mai ieftine- dar serviciile mi se par mai bune decat sistemul medical public din UK.
Doamna Lorena probabil ca e o femeie activa (ziarista) si de aia regimul de carantina ii creeaza un stres continuu. Asta explica articolul.
http://www.who.int/csr/don/2009_07_27/en/index.html - - > 134.500 cazuri
Insa este foarte posibil ca realitatea sa fie alta, cazuri care nu sunt inregistrate oficial si asta nu numai in UK.
Despre sistemul medical romanesc, in mare parte ai dreptate. Dar la fel intreb, cum te-ai comporta la serviciu pe un salariu de 700 -800 lei?
Vara nu sunt virusi gripali asa ca daca un om are simptome de gripa in mijlocul verii probabil ca e gripa asta noua.
Eu cred ca un om care munceste trebuie sa se comporte profesional indiferent de salariu. Daca salariul nu convine, atunci cei nemultumiti ar trebui sa isi dea demisia.
Pai si normal sa fie asa....daca esti in carantina, pai carantina sa fie, nu ca iese pacientul izolat si se plimba prin spital. Asa e in toate spitalele.
Dupa ultimele date, rata de mortalitate in ce priveste gripa porcina la tineri e mai mare decat in comparatie cu gripa obisnuita. Asa ca medicii care au internat-o au avut ei motive sustinute.