Universitatile private cam recunosc: fabricam tampiti. Cotidianul a lansat universitatilor particulare o provocare de nerefuzat: sa alcatuiasca un Top 5 al celor mai de succes absolventi care s-au implinit profesional in urma studiilor finalizate acolo. Raspunsurile reprezinta o buna radiografie a performantelor invatamantului universitar privat. Reprezentantii Universitatii „Spiru Haret“ au preferat sa ofere „din memorie“ cinci asemenea absolventi. „Ministrul ala de la IMM-uri a terminat la noi, Alessandra Stoicescu, Liana Stanciu a facut limbi straine, Tudor Octavian, analistul care tot apare pe la televizor, si Liliana Minca, cea care e acum secretar de stat la Exporturi. Asa, mai sunt si primari din Teleorman, un deputat de Ialomita, in Parlament sunt o gramada. Mergeti in Giurgiu si vedeti ca toata politia are diploma de «Spiru Haret»“, a declarat George Nicolau, purtatorul de cuvant de la „Spiru Haret", potrivit Cotidianul.

Politistul pistolar fusese sicanat de victima sa. Prinde tot mai mult contur ipoteza ca politistul galatean Teodoru Toader, care a tras sase gloante in Ciprian Musat, se afla sub imperiul unei descarcari nervoase cauzate de o mai veche relatie conflictuala cu victima, dar si a unei stari de oboseala avansata. Ipoteza e sustinuta atat de declaratiile politistului, cat si ale altor persoane implicate in caz, scrie EvZ.

Fiscul vrea sa-i verifice pe bogati dupa cheltuieli. Fiscul a luat in vizor oamenii bogati din Romania. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa aiba puteri sporite pentru a putea verifica averile - sustinute sau nu de o activitate economica – ale persoanelor cu foarte multi bani, dar si cheltuielile acestora, scrie Gandul.

ANI, sub ancheta penala. DNA a descoperit ca secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a primit de la Agentia Functionarilor Publici aviz favorabil pentru ocuparea functiei in baza unor documente false. DNA a disjuns dosarul catre Parchetul Sectorului 1 pentru fals intelectual. Pe 4 noiembrie 2008, Cotidianul dezvaluia ca secretarul general al ANI, Horia Georgescu, ocupa interimar postul fara sa indeplineasca toate conditiile prevazute de lege. Dupa sase luni de interimat, cand ANI a scos postul la concurs, conditiile puse candidatilor au fost croite dupa CV-ul lui Georgescu, scrie Cotidianul.

Romanii, bolnavii Europei, acuza sistemul de sanatate de genocid. Conflictele intre distribuitorii de medicamente si Ministerul Sanatatii pe tema datoriilor spitalelor nu impiedica piata farmaceutica locala sa creasca puternic de la un an la altul. Faptul ca inghitim din ce in ce mai multe pastile nu ne face insa mai sanatosi ca natie. Durata de viata a romanilor a ajuns printre cele mai scazute din Europa, scrie Romania libera.

Enervat de G7, Ceausescu a devenit eurosceptic. Decizia celor mai bogati europeni de a ajuta economic si politic Polonia si Ungaria, l-a facut pe Nicolae Ceausescu sa nu mai creada in viitorul UE.Dupa doua decenii de colaborare cu liderii din Uniunea Europeana, in vara lui 1989 Ceausescu s-a ratoit la ei, fiindca incurajau reformatorii din est, scrie Adevarul.

Nemirschi face credit la americani in loc sa ia gratis de la UE. Ca e vara sau iarna, ca ninge sau ploua, ca e seceta sau sint inundatii, vremea a fost mereu surprinzatoare pentru autoritatile romåne. Fara exceptie, toate inundatiile, fie ca au fost ca urmare a ploilor ori a topirii zapezilor, ne-au luat mereu pe nepregatite. Ei bine, tocmai pentru ca aceste calamitati sa nu ne prinda in curu’ gol, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, se pregateste sa arunce vreo 75 de milioane de dolari in conturile unei firme americane. Care ar urma sa implementeze un „Sistem informational pentru managementul integrat al apelor“, intitulat Watman. Iar la suma asta se mai adauga si dobinzi, scrie Academia Catavencu.

Mircea Diaconu: O lume politica pestrita are nevoie si de un Don Quijote, fireste. Un accident al uninominalului, potrivit propriei caracterizari, actorul Mircea Diaconu a devenit senator PNL de Arges. Spune ca s-a ales, cerand electoratului sa nu-l voteze, precum Spirache din Titanic Vals. Si tocmai de aceea, odata ales, e hotarat sa lupte pana la capat cu cinismul, aroganta si suficienta “dinozaurilor” din Parlament. Citeste interviul in Gandul.

Cele mai bune pagini de sex din literatura romana. Liviu Rebreanu ii tine si azi cu ochii-n carte pe adolescenti cu scenele sale de sex turnate in paginile romanelor „Rascoala“ si „Ion“, Creanga te zguduie de ras cu dezmatata „Poveste a povestilor“, Tudor Arghezi provoaca fiori sexuali cu scene grotesti, iar Urmuz vorbeste despre placeri pe limba intelectualilor. Citeste mai multe in Cotidianul.

Oprescu se da cu limuzina unei firme care face afaceri cu spitalele Primariei. Pe linga glumitele porcoase, primarul Sorin Oprescu mai are o pasiune: masinile. Declaratia sa de avere ne arata ca el este proprietarul unui BMW seria 7, model nou. In afara de bemveul asta de citeva zeci de mii de euro, Academia Catavencu v-a aratat ca el mai conduce si un Audi A8, tot model nou, in valoare de peste o suta de mii de euro. Audi-ul nu este, insa, inmatriculat pe numele lui Oprescu, ci se afla in proprietatea firmei Three Farm SRL. In care actionar este unul dintre partenerii sai de afaceri. Al sau si al unora dintre spitalele din Bucuresti, scrie Academia Catavencu.