Proprietar de teren, astept cumparator naiv! Desi tranzactiile au scazut cu 80%, proprietarii de terenuri continua sa pastreze preturile ridicate. Estimata la 40%, scaderea de pret a ajuns, in medie, la doar 20%-30%. Unii analisti spera ca, atata vreme cat terenurile au fost prima victima, sa fie si primul sector care isi revine. Intrebarea e cum, in conditiile in care mii de hectare disponibile pe piata nu-si gasesc cumparatorii, chiar daca sunt mai ieftine si cu 70%, scrie Capital.

BCR isi face propriul card de credit, de trei miliarde euro. Banca Comerciala Romana (BCR), cel mai mare jucator din sectorul bancar in functie de valoarea activelor, a lansat un program de emitere de obligatiuni pe termen mediu - Medium Term Notes (MTN) -, prin intermediul caruia are acces la o finantare continua, in limita a trei miliarde de euro. Programul anuntat de BCR este primul de acest gen realizat de o banca locala pe piata internationala de capital, scrie Business Standard.

Cea mai mare companie romaneasca vede criza mai acuta in semestrul doi. Petrom, cea mai mare companie locala, a inregistrat in primul semestru al anului un profit net de 923 mil. lei (218,2 mil. euro), in scadere cu 45% fata de anul trecut, din care circa o treime a fost obtinuta exclusiv prin intermediul instrumentelor financiare de acoperire a riscului. Profitul Petrom l-a depasit insa cu 18% pe cel al grupului austriac OMV, actionarul sau majoritar, care a raportat un castig de 185 mil, scrie Ziarul Financiar.

Aprecierea euro la 1,50 dolari pare sa nu fie sustinuta. Avansul euro fata de dolar s-ar putea opri in curand, din cauza ca societatile americane se afla acum intr-o pozitie mai buna, din care pot beneficia de redresarea economiei mondiale, sustin specialistii "Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ" Ltd, citati de Bursa.

BMW lucreaza la noua generatie Seria 3. BMW lucreaza in prezent la dezvoltarea generatiei urmatoare BMW Seria 3. Masina este ateptata in 2011 cu un design total diferit de ceea ce vedem astazi pe strazi, dar si cu noi propulsoare. Noul model Seria 3 ar putea fi disponibil atat cu motor supraalimentat in trei cilindri, pe benzina, cat si unitati diesel. Un propulsor diesel de 1.5 litri ar putea dezvolta aproximativ 150 CP si un cuplu de 300 Nm. Motorul pe benzina dezvolta 150 CP si un cuplu de 230 Nm, scrie StiriAuto.ro.

Topul celor mai sigure industrii pentru un start-up in vreme de criza. Criza financiara a afectat, de departe, piete si industrii care altadata promiteau investitorilor numai profituri in crestere si oportunitati de afaceri tot mai mari. Specialistii de la Inc.com, apreciaza, in schimb, ca exista si in vremuri de cumpana businessuri care pot revitaliza economia. Afacerile cu dulciuri, tehnologia sau serviciile de ingrijire la domiciliu sunt unele dintre cele mai bune investitii, potrivit topului Inc.com, citat de NewsChannel.ro.

„Realitatea augmentata”: aplicatii new media pentru promovarea afacerilor. „Realitatea augmentata”, care inseamna, pe scurt, adnotarea unui strat de informatii virtuale unor obiecte din viata reala vazute printr-o camera video atasata computerului sau telefonului, a existat foarte mult timp in textele de literatura SF si in blogurile de geek culture. In ultimii ani s-a scris mult despre acest aspect, dar nu existau aplicatii accesibile publicului larg. Cele mai importante experimente s-au facut in domeniul chirurgiei, dar segmentul a fost acaparat de artistii new media care in ultimii ani pot concura cu marile companii high tech in domeniu inovatiei, scrie Capital.

Pachetul de control al Boom TV, negociat pentru 50 milioane de euro. Compania DTH Television Grup, operatorul plat­­formei digitale de televiziune Boom TV, nego­ciaza vanzarea unui pachet de control catre cea mai mare companie privata de comunicatii din Israel, Eurocom Communications, si catre IDB Group, tot din Israel, pentru suma de 50 mil. euro, potrivit publicatiei israeliene Calcalist, citata de Business Standard.

Euribor-ul scade la un minim istoric de 0,884%, cand se ieftinesc ipotecarele? Indicele de referinta Euribor la trei luni - dobanda practicata pe piata interbancara a zonei euro care intra si in calculul ratei dobanzii pentru imprumuturile din programul Prima Casa -, a scazut ieri la un minim record de 0,884%, pe fondul acumularii unor rezerve importante de lichiditati, in valoare de aproximativ 450 mld. euro, injectate recent de Banca Centrala Europeana (BCE), scrie Ziarul Financiar.

Mercedes Clasa E Estate, primele imagini si informatii oficiale. Mercedes-Benz a furnizat primele imagini si informatii oficiale referitoare la versiunea break a noii Clase E, sub sloganul “Intelligent (E)state-of-the-art”. Argumentele acestei versiuni sunt functionalitatea, gratie capacitatii de incarcare printre cele mai mari din categoria sa, siguranta conferita de cele 9 airbag-uri din dotarea standard, confortul asigurat de suspensia adaptiva si puterea furnizata de o gama compusa din 10 motoare, in conditii de reducere a consumului, scrie 24auto.ro.

Masina fabricata in China, pericol public? Testele de impact au scos la iveala faptul ca modelele chinezesti nu sunt deloc sigure. Desi sunt ieftine, masinile chinezesti nu au „cucerit“ Europa, pentru ca nu indeplinesc normele de poluare sau testele de siguranta, iar dealerii sunt inexistenti, scrie Adevarul.

Topul celor mai ciudate licitatii de pe internet. Internetul este un mediu in care oamenii excentrici sau nebuni de-a binelea nu rateaza nicio ocazie de a ajunge in centrul atentiei prin diverse actiuni, care mai de care mai ciudate. De cele mai multe ori, ca urmare a unei intamplari triste sau, mai rar, extrem de fericite, unii indivizi isi pierd mintile si ajung sa se agate obsesiv de un anumit lucru, pentru care sunt in stare sa mearga pana in panzele albe ca sa-l duca la bun sfarsit. Virginitatea, organe ale corpului sau nevasta sunt printre cele mai ciudate lucruri scoase la licitatie, scrie go4it.ro.