Ministrul educatiei nu a fost invitat la sedinta coalitiei nici de premierul Emil Boc, dar nici macar de propriul partid care se mobilizase pentru a justifica de ce a reactionat scandalizat si de ce se opune cu inversunare propunerii ca legile educatiei sa fie adoptate prin asumarea raspunderii.

„Despre educatie inca n-am convenit daca ne asumam raspunderea”, a replicat Liviu Dragnea. Baronul de Teleroman a considerat ca legile in domeniu nu pot fi adoptate fara sa includa si vasta sa experienta de sase ani ca student al Facultatii de Transporturi.

Marian Vanghelie, ca „student la facultatile de Drept si Finante”, conform CV-ului sau, pare si el calificat sa participe la dezbaterea privind legile educatiei. „Lucrurile se pot rezolva exact cum trebuie sa se rezolve. Le punctam si, daca va fi necesar, trebuie sa ne asumam si raspunderea pentru ca este firesc pe legile pe care le-am stabilit”, a punctat Vanghelie.

Nelipsit in momentele cu decizii cruciale - Marian Oprisan. In CV-ul sau, capitolul studii este ingropat de cele de activitate politica. Calificat de statutul de „licentiat in Stiinte politice” la Facultatea de Stiinte Politice de la controversata universitate particulara „Petre Andrei”, el a declarat in privinta codului educatiei ca „trebuie sa devina parte serioasa a unei dezbateri publice”.

Articol integral in Evenimentul Zilei