Job de criza in Marea Britanie: cersetor. In urma unor razii efectuate in ultimele zile de politia britanica, ofiterii au descoperit ca o parte din cersetorii care apeleaza la mila publicului sunt de fapt angajati care isi completeaza veniturile din aceasta activitate. Oamenii legii sustin ca, daca au noroc, falsii cersetorii pot castiga intr-o singura seara intre 200 si 300 de lire in functie de oras, aproximativ 21.000 de lire pe an. Asta in conditiile in care salariul mediu in Marea Britanie este de 24.000 de lire. Politistii din orasul britanic Leicester au descoperit ca nici unul dintre cersetorii care au fost ridicati de pe strazi in ultimele 4 nopti nu reprezinta un caz social. Dupa verificari s-a descoperit ca persoanele erau angajati care isi suplimentau veniturile dupa program. Una dintre persoanele retinute a declarat ca a recurs la acesta practica pentru a-si putea achizitiona mobilier nou pentru bucatarie, scrie DailyMail.

Google lucreaza la un nou motor de cautare. Compania Google a anuntat marti ca echipa sa de informaticieni lucreaza la un nou motor de cautare al carui nume de cod este Caffeine. "In ultimele luni o echipa de ingineri lucreaza la o noua arhitectura pentru motorul de cautare Google. Speram ca noua tehnologie sa aduca un plus de viteza si precizie pentru Google", afirma Sitaram Iyer si Matt Cutts, directorii acestui proiect. Acestia au precizat ca in acest moment Caffeine vizeaza doar ameliorarea motorului de cautare existent si nu dezvoltarea altor aplicatii. Incepand de marti utilizatorii pot urmari desfasurarea proiectului la adresa www2.sandbox.google.com., relateaza AFP.

Atentat Al-Qaida dejucat in Kuweit. Autoritatile kuweitiene sustin ca au reusit sa impiedice un atac al retelei teroriste Al-Qaida impotriva bazei militare Arifjane utilizata de armata americana. Potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului, Geoff Morrell, fortele armate americane dislocate in Kuweit erau vizate de acest atac, fara a confirma insa daca suspectii apartin gruparii Al-Qaida. Postul de televiziune Al-Arabiya sustine ca membrii celulei anihilate intentionau sa atace baza Arifjane in timpul Ramadanului care incepe pe 20 august. Baza Arifjane este amplasata la 70 km sud de capitala kuweitiana si la 70 km de frontiera nordica a Arabiei Saudite. Unitatea militara este utilizata ca zona de tranzit de trupele americane, noteaza AFP.

Cel mai mare jaf de bijuteri din istoria Angliei. Doua persoane, ramase neidentificate, au spart un magazin de bijuterii din Londra. Valoarea pagubei se ridica la 40 de milioane de lire sterline (47 de milioane de euro). Potrivit conducerii Scotland Yard-ului acesta este cel mai mare jaf de bijuterii inregistrat in Marea Britanie. Potrivit agentilor de la Scotland Yard doi barbati inarmati cu revolvere au intrat in magazinul de bijuterii Graff din New Bond Street joia trecuta. Sub amenintarea armelor acestia au reusit sa plece cu 43 de bijuterii luand ostatica o angajata, care a fost ulterior eliberata. Nicio persoana nu a fost ranita in timpul operatiunii. Politia londoneza a publicat abia marti imaginile surprinse de camerele de supraveghere, solicitand londonezilor sa furnizeze orice informatie care ar putea ajuta la capturarea hotilor si recuperarea bijuteriilor furate. Magazinul Graff a mai fost tinta unui jaf in 2003, in valoare de 23 milioane de lire, scrie The Guardian.

Presedintele statului Costa Rica, Oscar Arias, unul dintre principalii mediatori ai crizei din Honduras a contactat virusul gripei porcine si se afla in carantina la domiciliul sau. Potrivit medicilor viata presedintelui nu se afla in pericol insa va trebui sa ramana izolat inca o saptamana. Oscar Arias a anuntat ca pe acesta perioada nu va delega puterea presedintelui Congresului. Oscar Arias este laureat al premiului Nobel pentru pace. Acesta a jucat un rol important in negocierea crizei din Honduras aparuta dupa demiterea fostului presedinte Manuel Zelaya. Cu toate acestea incercarile lui Arias nu au dat rezultate, actuala conducere a Hondurasului refuzand reinstalarea in functie a lui Manuel Zelaya, scrie Reuters.