Pagube de 3,4 miliarde de dolari in urma taifunului Morakot ce a lovit Taiwanul. La 6 zile de cand taifunul Morakot a lovit Taiwanul, sperantele ca militarii vor reusi sa salveze sute de oameni, ce sunt inca izolati, sunt din ce in ce mai mici. Mii de militari se lupta cu intemperiile de-a lungul soselelor distruse si pe podurile prabusite pentru a ajunge la comunitatile izolate. Aproximativ 15.400 de persoane au fost salvate din mai multe regiuni ce au fost afectate de taifun. Numarul mortilor a ajuns la 120 de persoane, insa presedintele Ma Ying-jeou a declarat in cursul zilei de vineri ca numarul final ar putea depasi 500. Acesta a mai declarat ca pagubele produse de taifun se ridica la 3,4 miliarde de dolari, noteaza BBC.

Genele decid de cat somn avem nevoie. Beneficiile somnului asupra organismului uman au fost studiate in timp si revelate publicului larg. Prin urmare, oamenii de stiinta au propus o medie ideala a timpului dedicat somnului: opt ore pe noapte. Insa, nu toata lumea are nevoie de aceste opt ore pentru a-si “reincarca bateriile”. Sunt oameni care simt nevoia sa petreaca 10 ore dormind, in vreme ce altii se simt plini de energie dupa numai patru ore de somn, noteaza Descopera.

Incendii in statul american California. Mii de pompieri se lupta cu flacarile in statul american California. Incendiul se raspandeste repede si pune in pericol mai multe comunitati. Cel mai puternic incendiu a izbucnit in zona Santa Cruz unde peste 2.400 de persoane au fost obligate sa isi paraseasca locuintele. In partea sudica a Californiei, 1.600 de pompieri se lupta cu flacarile ce acopera aproximativ 90 de kilometri patrati in regiunea Santa Barbara, noteaza BBC.

Ramasitele unei balene care a trait acum 5 milioane de ani au fost descoperite in California. Ramasitele partiale ale unei balene cu dinti ce face parte dintr-o specie ce a populat oceanele acum aproximativ 5 milioane de ani au fost descoperite pe o plaja din California. Ramasitele au fost descoperite de o echipa de muncitori ce indepartau de pe plaja o piatra de peste 450 de kilograme. Acestia au chemat o echipa de paleontologi de la Muzeul de Istorie Naturala din Santa Cruz. Frank Perry, unul din oamenii de stiinta, a spus ca descoperirea este importanta pentru a intelege cum era viata pe Pamant in momentul in care apele marilor si oceanelor erau populate de astfel de specii de balene cu dinti, noteaza FoxNews.

Un milion de lire sterline, recompensa pentru prinderea autorilor celui mai mare jaf de bijuterii din Marea Britanie. O recompensa de un milion de lire sterline va fi acordata pentru prinderea hotilor ce au dat cea mai mare spargere armata asupra unui magazin de bijuterii din Anglia. Doi barbati inarmati au reusit sa scape cu 43 de bijuterii in valoare de 40 de milioane de lire sterline de la magazinul Graff Jewellers din Londra. In ciuda eforturilor politiei si mediatizarii intense cei doi hoti nu au fost inca prinsi. Firma de asigurari a magazinului ofera o recompensa de un milion de lire sterline pentru orice indiciu ce duce la prinderea hotilor si recuperarea bunurilor furate, scrie SkyNews.