Revolutie in media: publicitate video in ziare. Intocmai ca in Harry Poter, paginile tiparite ale ziarelor vor prinde viata. Nu este insa vorba despre magia din Daily Prophet, ci de ultima frontiera a tehnologiei, asa-numita e-ink, cerneala electronica cu ajutorul careia vor fi introduse imagini publicitare animate in urmatorul numar al unei reviste americane. Ca si concept, sistemul aduce cu cel utilizat de felicitarile electronice, care canta atunci cand utilizatorul da click pe ele. Numai ca, pe langa muzica, in cazul de fata, atunci cand vor deschide paginile publicatiei americane Entertainment Weekly, cititorii vor putea urmari un video de circa 40 minute, cu spoturi publicitare ale CBS si Pepsi, noteaza Descopera.

India este novoita sa importe hrana. India va importa hrana pentru a face fata lipsurilor severe generate de seceta. Numarul persoanelor afectate se ridica la 700 de milioane, a declarat Ministrul Finantelor, Pranab Mukherjee. Acesta nu a precizat ce bunuri se vor importa si cand pentru a evita speculatiile pe seama pretului la care acestea vor fi achizitionate. Seceta a afectat mai bine de 300 dintre districtele Indiei, adica peste jumatate, scrie BBC.

Sase sefi districtuali de politie au fost arestati in orasul Chongqing. Intr-o campanie de stopare a crimei organizate cel putin 6 sefi de politie districtuali au fost astazi arestati in orasul Chongqing din China. Mass-media relateaza ca cei sase sunt acuzati ca au protejat mai multe grupuri infractionale. Din momentul in care aceasta actiune a inceput, acum doua luni, peste 500 de politisti si ofiteri judiciari au fost investigati, noteaza BBC.

Doi morti si sapte raniti datorita unei faleze ce s-a prabusit pe o plaja din Portugalia. Cel putin doua persoane au murit strivite, iar alte sapte au fost ranite dupa ce o faleza s-a prabusit partial pe plaja din Albufeira, in Portugalia. Un barbat de 60 de ani a murit in timpul tragediei de pe populara plaja Maria Luisa. La actiunea de salvare a celor ce au ramas ingropati participa aproximativ 20 de pompieri, noteaza SkyNews. "Avem un deces confirmat si avem informatii ca cel putin 4 persoane se afla inca ingropate sub pietrele cazute. O persoana este scoasa acum de sub pietre dar nu stim daca este in viata", a declarat unul dintre pompieri.

Un miliard de dolari pentru reabilitarea industriei diamantelor in Rusia. Premierul rus Vladimir Putin a promis ca Guvernul va aloca un miliard de dolari pentru reabilitarea industriei diamantelor, grav afectata de criza. Datorita recesiunii globale grupul minier Alrosa are datorii de 3,6 miliarde de dolari iar ajutorul provenit de la stat i-ar putea ajuta in aceasta perioada pe care Putin o clasifica ca fiind "dificila". Grupul minier Alrosa aduce pe piata peste 25% din productia mondiala de diamante neslefuite, fiind principalul rival al firmei Sud Africane De Beers, scrie BBC.

SUA: Sinuciderile in randul muncitorilor au crescut cu 28%. Sinuciderile in randul muncitorilor americani au crescut cu 28% in 2008. Criza economica si convulsiile de pe piata imobiliara au afectat cel mai tare moralul muncitorilor americani, arata statisticile guvernamentale ale Biroul de Statistica a Muncii (BLS), potrivit AFP. 251 de persoane s-au sinucis la locul de munca in 2008 fata de 196 de persoane in 2007. "Este cel mai mare numar inregistrat vreodata de la elaborarea acestor statistici", spune BLS. Peste 30.000 de oameni se sinucid in fiecare an in Statele Unite ale Americii, sinuciderea fiind cea de-a doua cauza de deces in randul barbatilor intre 25-34 de ani.

Ministrul desemnat pentru Aparare in Iran este cautat de Interpol. Ahmad Vahidi, desemnat pentru postul de ministru al Apararii in Iran, este cautat de Interpol pentru atentatul din anul 1994 impotriva centrului evreiesc din Argentina, care s-a soldat cu 85 de morti. Acesta fost luat in vizor de Interpol inca din noiembrie 2007. Israelul a condamnat ferm desemnarea ca ministru a lui Vahidi. "Aceasta este alta actiune a presedintelui Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, care dovedeste ca este o persoana cu care nu te poti intelege", a declarat Andy David, purtatorul de cuvant al ministrului israelian de externe. Propunerea ca Vahidi sa fie ministru a fost prezentata de Ahmadinejad si trebuie sa primeasca votul de incredere al deputatilor, noteaza BBC.

Patru gradati americani din Irak, acuzati de cruzimi fata de proprii soldati. Patru militari ai SUA, aflati in trupele de mentinere a pacii din sudul Irakului, au fost acuzati de "cruzime si abuzuri" fata de subordonatii lor, a anuntat vineri armata americana intr-o declaratie, citat de AFP. Celor patru barbati (sergenti majori Enoch Chatman si Bob Clements, sergentul Jarrett Taylor si caporalul Daniel Weber), care fac parte din divizia de Sud a Fortei Multinationale, au fost informati cu privire la acuzatiile ce li se aduc. Acestia risca pedepse intre opt si 25 de ani in inchisoare. In declaratie nu se arata insa si in ce au constat actele repetate de cruzime si abuzuri fata soldatii aflati in subordine.