Romania a ajuns „cimitirul de rable“ al Europei Peste 52% din totalul automobilelor rulate importate in tara noastra in trimestrul doi din 2009 au o vechime de peste 10 ani, reiese din datele furnizate de Registrul Auto Roman (RAR) si Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Ponderea „batranelor“ a fost si mai mare in primele trei luni ale anului, cand proportia se ridica la 67%. Media de varsta a automobilelor second-hand importate in Romania a crescut accelerat dupa introducerea taxei auto din iulie 2008, care descuraja achizitionarea de automobile noi. Daca in primele sase luni din 2008 ponderea autoturismelor mai vechi de 10 ani, din totalul masinilor second-hand importate, era de 7%, in semestrul doi al aceluiasi an, adica imediat dupa introducerea unei noi forme a taxei auto, proportia masinilor cu o varsta de peste un deceniu a ajuns la 52%, scrie Cotidianul.

Copiii din Tandarei le mananca britanicilor milioane de euro anual Sistemul social si fiscal al Marii Britanii este fraudat anual cu circa un miliard de euro, din care milioane de euro se duc catre criminalitatea organizata. Suspectii pentru o mare parte din aceste fraude: romanii din Tandarei, un oras cu 15.000 de locuitori din Romania, dintre care 2.000 sunt de etnie roma. In ultimii cinci ani, cartiere care altadata erau in ruina au prosperat inexplicabil, iar pe drumurile prafuite se pot vedea BMW-uri si Land Rover-uri cu numere de inmatriculare britanice, scrie publicatia „Sunday Times” in doua articole despre romanii din orasul ialomitean. „Bandele importa copii pentru fraude cu beneficiile sociale” si „Tandarei: orasul care „s-a ingrasat” de pe urma fraudarii sistemului britanic de asigurari sociale”, titra ieri publicatia din Marea Britanie, care constata ca „oraselul din estul Romaniei” este una dintre bazele presupusilor traficanti de copii, scrie Gandul.

Jandarmeria a "pictat" portretul huliganilor romani:licentiati si masteranzi Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei spune ca printre cei 3.500 de huligani inregistrati in baza de date, se regasesc foarte multi tineri, elevi si, foarte interesant, oameni cu educatie si studii superioare. „Nu exista un stereotip, un model, in sensul ca, daca in strainatate suporterii au un anumit grad de educatie, un anumit grad de scolarizare, la noi lucrurile stau in mod paradoxal altfel. Foarte multi dintre suporterii care provoaca violente pe stadioane, care provoaca acte antisociale au un grad de scolarizare ridicat, de la absolventi de liceu la absolventi de facultati si chiar masteranzi. Din punctul acesta de vedere, tipologia suporterului roman este atipica”, explica Militaru, citat de Gandul.

Sotia lui Cazacu, asociata cu partenera de afaceri a sefului Investitiilor de la Mediu Fostul director al Directiei de Productie din cadrul Ministerului Economiei, Aurel Cazacu, care si-a depus demisia dupa ce i-a fost ceruta in urma scandalului legat de firma in care fiica acestuia aparea drept partener de afaceri cu Mircea Basescu, fratele presedintelui, avea drept tinta intermedierile in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane, precum si activitati de consultanta pentru afaceri si management de mai multa vreme, cu toate ca ocupa un post strategic pentru productia nationala din industria de aparare. De afacerile familiei se ocupa sotia sa, prin intermediul a doua firme care apar in declaratia de avere a lui Aurel Cazacu. Interesant este si faptul ca in una dintre aceste firme, CAZCOM SRL - care apare in ultimele declaratii de avere ale familiei Cazacu cu un alt nume, SC Cazacu SRL, partener de afaceri este Annemarie-Roxana Tudor din Bucuresti. Aceasta persoana n-ar fi iesit cu nimic in evidenta la simpla citire a numelui sau. Numai ca lantul afacerilor acestui partener de afaceri din firma doamnei Cazacu este plin de surprize. Iar in acest lant apare numele directorului general de la promovarea proiectelor de investitii din Ministerul Mediului, despre care se stie ca a lucrat si consilier in Ministerul Transporturilor, relateaza Gardianul.

Razboi intre Elena Udrea si patronatele din turism Elena Udrea a rupt prietenia cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT). Aceasta desi, in urma cu mai putin de o luna, ANAT sarea in apararea ministrului turismului, dupa ce presa reclama alocarea unui buget prea mare pentru actiuni de promovare in strainatate. Motivul disputelor dintre cele doua parti: toaletele publice din zonele turistice. Pe de o parte, ANAT acuza Ministerul Turismului (MT) de neimplicare in rezolvarea acestei probleme. Pe de alta parte, reprezentantii MT afirma ca presedintele asociatiei, Corina Martin, ar avea un interes vadit in aceasta afacere. Ministerul Turismului si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) se razboiesc prin intermediul comunicatelor de presa. Dupa ce ANAT a dat publicitatii un comunicat in care acuza lipsa de interes a MT fata de inexistenta toaletelor publice, reprezentantii MT lanseaza un atac direct la adresa Corinei Martin, presedintele ANAT, relateaza Gardianul.

Multi barbati si-au pus intrebarea: “Sigur este copilul meu?”. Statistic, aproape trei din zece barbati care apeleaza la testele de paternitate nu sunt tatii biologici ai copiilor pe care ii cresc. Foarte multe solicitari de testare implica familii in care cel putin un membru a fost plecat la munca peste hotare. La centrul de testare ADN din cadrul Institutului National de Medicina Legala din Bucuresti au apelat romani care au fost plecati in tari precum Italia, Spania, Germania, Polonia, Franta si Marea Britanie, scrie Adevarul.

Politist, misiune de criza. Nume de cod: "Whisky" Intr-o perioada de criza severa, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a cumparat, prin sistemul de achizitii publice, zeci de mii de sticle cu whisky, coniac, gin, tuica, vinuri si bere. Valoarea: 140.000 de euro numai in primele patru luni dupa aprobarea bugetului institutiei pe 2009. Cele mai multe livrari au fost trimise la "depozitul din sos. Stefan cel Mare nr. 7 (stadionul Dinamo)", Hotel Excelsior Brasov, Hotel Turist Predeal si, mai spre vara, la Hotel Meridian din Mamaia, bazele de distractie ale politistilor, care, se vede treaba, se trateaza de recesiune cu bauturi fine. Contractele sunt castigate, an de an, de aceleasi firme, iar o buna parte dintre acestea sunt atribuite prin negociere directa, pe motiv de "extrema urgenta". Adica trebuia asigurata "continuitatea activitatii de hranire in cadrul complexurilor si bazelor de agrement", scrie Romania Libera.

Oprescu da 900.000 € pentru fericirea maidanezilor Edilul Capitalei face noi investitii in adapostul pentru caini de la Mihailesti, achizitionat cu o mica avere de predecesorul sau. Dupa ce Adriean Videanu a cheltuit aproximativ 1,6 milioane de euro pe un teren in intravilanul orasului Mihailesti, judetul Giurgiu, platind - „din grija pentru maidanezi” - de 15 ori mai mult decat pretul zonei, Sorin Oprescu s-a gandit sa investeasca si el 900.000 de euro in acelasi adapost, in care ar putea sta laolalta peste 500 de caini comunitari. In conditii decente, asa cum prevede legislatia europeana. Investitiile substantiale, intr-un an de criza, decise printr-o hotarare a Consiliului General, sunt motivate de reprezentantii municipalitatii prin starea „nefunctionala” a locului cumparat cu bani grei de fostul primar general Videanu. Asadar, pana cand maidanezii Capitalei vor putea da din coada fericiti prin halele fostului CAP de la Mihailesti, mai este nevoie de ceva imbunatatiri, scrie EvZ.