Fotografii cu Fidel Castro in forma maxima.Juventud Rebelde, un ziar cubanez apropiat puterii a publicat duminica o fotografie a fostului presedinte Fidel Castro realizata cu prilejul unei intalniri private cu presedintele Ecuadorului Rafael Correa. Instantaneul il prezinta pe El lider maximo, care a implinit 83 de ani, intr-o stare de sanatate sensibil ameliorata. Fidel Castro nu a mai aparut in public de trei ani dupa ce starea sa de sanatate a cunoscut o inrautatire. Problemele medicale ale liderului de la Havana au ramas invaluite in mister, cu toate ca acum trei ani presa internationala sustinea ca presedintele Cubei se afla la un pas de moarte din cauza unor probleme ale aparatului digestiv. Fidel Castro a cedat puterea, in 2008, fratelui sau insa a ramas activ in culisele guvernarii, relateaza Reuters.

Armata Britanica a pierdut din registrele contabile 15% din echipamente si dotari. Ministerul Britanic al Apararii a pierdut urma mai multor echipamente militare in valoare de 6,6 miliarde de lire (7,6 miliarde de euro). Informatiile apar pe fondul inmultirii criticilor privind dotarile armatei care au condus la pierderile de vieti omenesti din Afganistan. Potrivit National Audit Office, echivalentul din Marea Britanie al Curtii de Conturi, in registrele Ministerului Apararii nu mai figureaza o serie de dotari militare precum: vehicule blindate, instalatii de transmisie radio, dispozitive pentru vedere nocturna sau motoare de avion. Ministrul apararii sustine ca respectivele echipamente nu au disparut, declarand ca este vorba doar despre unele erori contabile. Opozitia conservatoare sustine insa ca asemnea erori nu sunt admisibile si a cerut restructurarea aparatului militar, relateaza Le Figaro.

NASA a aprobat duminica lansarea navetei Discovery catre Statia Spatiala Internationala cu sapte astronauti la bord. Aeronava va porni in misiune pe 25 august de la Centrul spatial Kennedy. Coordonatorii proiectului spera ca fenomenele meteorologice sa nu impiedice operatiunile, existand 80% sanse ca vremea sa nu perturbe lansarea. Cu toate acestea meteorologii atrag atentia ca la data decolarii exista sanse de producere a unor descarcari electrice, fapt ce ar putea amana lansarea cu 24 de ore. Misiunea care va incepe saptamana viitoare este cea de-a 37-a pentru naveta Discovery si are ca scop transportarea unor echipamente pe statia spatiala internationala, relateaza Reuters.

Zeci de mii de locuitori ai tarilor baltice au aniversat in acest week-end lantul uman de 687 km format in urma cu 20 de ani de doua milioane de lituanieni, letoni si estoni care s-au solidarizat impotriva dominatiei sovietice. Evenimentul a fost marcat printr-o cursa cu stafeta de 24 de ore intre capitalele Estoniei, Lituaniei si Letoniei. Potrivit organizatorilor aproximativ 60.000 de persoane au participat la aceasta cursa, al carei start a fost dat sambata. La eveniment nu a lipsit presedintele leton, Valdis Zatlers, care a parcurs duminica ultimul kilometru al maratonului. La 23 august 1989, in ziua celei de a 50-a aniversari a pactului Ribbentrop-Molotov, sute de mii de lituanieni s-au prins intr-un lant uman alaturi de letoni si estonieni de-a curmezisul statelor baltice, informeaza Reuters.

Situatia in Afganistan se deterioreaza. Situatia in Afganistan este "serioasa si se deteriorieaza", a afirmat duminica amiralul american Mike Mullen, sef de stat major in armata americana. Si asta cu toate ca acum trei ani trupele americane din Afganistan nu numarau decat 20.000 de soldati, iar astazi numarul acestora este triplu. Amiralul Mike Mullen considera ca instabilitatea din Afganistan poate fi pusa atat pe seama rafinarii tehnicilor talibanilor, dar si pe esecul crearii unor mecanisme politice adaptate regiunii. Alegerile prezidentiale derulate joia trecuta s-ar putea transforma intr-un asemenea esec dupa ce au fost depuse 225 de plangeri privind presupuse nereguli, iar atat presedintele in exercitiu Hamid Karzai, cat si fostul ministru de externe Abdullah Abdullah au revendicat victoria, informeaza AP.