Granarul Europei in ’89, acum importator. Daca pana in urma cu cativa zeci de ani Romania era considerata „granarul Europei”, in prezent am devenit importatorul continentului. In anul 1989, tara noastra avea o recolta de grau de circa 8 milioane de tone, iar la exact 20 de ani productia la aceasta cereala este aproape la jumatate, putin peste 5 milioane tone. Reprezentantii producatorilor agricoli spun ca principala problema care a dus la scaderea recoltelor a fost faramitarea suprafetelor agricole, scrie EvZ.

„Carcotasul“ Gainusa incepe lupta cu Gigi Becali in ProSport. Un interviu despre fotbal, Ilie Dobre si Banel. „Carcotasul” Mihai Gainusa a intrat in randul comentatorilor de sport. Corealizatorul emisiunii „Cronica Carcotasilor” va avea o rubrica in cotidianul ProSport si promite sa fie „suporterul de opozitie”, cel care se lupta cu Gigi Becali in numele milioanelor de fani stelisti.

-Un nume nou in randul comentatorilor de sport din presa scrisa. Emotii la debut?

-De ce sa am emotii? Este ceva interesant, este o provocare pentru mine si sper sa-i fac fata mai ales ca, intamplator, cunosc sportul asta, fotbalul. Citeste interviul integral in Gandul.

Cristian Libertatu, fost director al OPC Arges: "Niciodata nu am luat spaga". Fostul director al OPC, Cristian Libertatu, a fost arestat odata cu Cornel Penescu, cel de la care procurorii spun ca ar fi primit o spaga de 4.000 de euro. Pe 30 iulie, Libertatu a fost eliberat provizoriu, sub control judiciar. Academia Catavencu a publicat un interviu cu fostul director al OPC, care neaga acuzatiile.

Reporter: Care sint originile numelui dumneavoastra?

Cristian Libertatu: Nu stiu, dar stiu de la parinti ca e unic. La ora actuala, doar eu si parintii mei mai purtam numele asta.

Rep.: Ati luat spaga sau nu?

C.L.: De cite ori am fost la DNA eu am dat o declaratie referitoare la acest aspect. De fiecare data am spus foarte clar ca sint nevinovat. Niciodata nu am luat spaga. Citeste interviul integral inAcademia Catavencu.

Australia decide alimentarea fortata a unui roman care vrea sa moara de foame. Un judecator din orasul australian Canberra a decis alimentarea fortata a unui imigrant roman care refuza sa manance, scrie "Brisbane Times". Potrivt publicatiei, barbatul in varsta de 69 de ani, care sufera de psihoza cronica si schizofrenie, nu a mai mancat de doua saptamani, ajungand sa cantareasca circa 41 de kilograme, scrie Adevarul.

DNA a clasat dosarul “Fregatele” in 15 iunie 2009, cu 11 zile inaintea cooptarii lui Mircea Basescu in DESINTCO. Procurorii DNA au dispus, prin ordonanta, clasarea dosarului care privea “Afacerea Fregatelor” la data de 15 iunie 2009, conform raspunsului dat, ieri dupa-amiaza, de Directia Nationala Anticoruptie la intrebarile puse de “Gardianul” in urma cu trei zile. Dosarul a avut ca obiect urmarirea penala in rem (fara autor identificat) sub aspectul savarsirii de luare si respectiv dare de mita cu ocazia incheierii si derularii contractelor privind vanzarea de catre Regatul Unit al Marii Britanii a fregatelor “Regele Ferdinand” si “Regina Maria” catre Romania, scrie Gardianul.

Horatiu Malaele: “Teatrul e un diamant prea puternic pentru a putea fi 'ciobit' de o trecatoare criza financiara”. Il “hartuiam” deja de ceva vreme pe Horatiu Malaele pentru un interviu dar pentru ca “se nastea” mereu cate o problema, cum se scuza el, perioada de tatonare a durat pana ce s-a invoit sa-mi dea “intalnica” intr-o dupa-amiaza la Clubul Diplomatilor. Intr-o zi de miercuri, pe o cladura torida, am parasit Casa Presei, numita inca, cu oarecare tandrete de bucurestenii mai in varsta, Casa Scanteii, si am mers pret de vreo cinci minute, in plin soare, pana la Fantana Miorita, unde am facut un scurt popas pentru a-mi racori bratele intr-o apa calaie. Apoi am traversat strada si am pasit parca intr-o falie spatiala. M-am trezit intr-o padure in toata legea. Am mers singurica pe o alee salbatica, precum Scufita Rosie in illo tempore. Mi se parea ca sunt in plin SF. Parea ireal ca doar peste strada de orasul prafuit si topit de caldura sa se gaseasca o mica “jungla”. Citeste mai multe in Cotidianul.

Sorin Oprescu, obligat sa imparta „felia” UTI cu alte firme de cablu. Edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, este obligat pentru a doua oara de Consiliul Concurentei si de prefectura sa nu mai incurajeze monopolul companiei UTI si sa ofere si altor operatori de comunicatii (firme de televiziune prin cablu, internet sau telefonie) posibilitatea de a-si ingropa cablurile aflate in prezent pe stalpi. Astfel, prefectul Bucurestiului, Mihai Atanasoaei, le-a cerut ieri consilierilor generali sa modifice normele de implementare a proiectului Net City (reteaua de fibra optica a Capitalei), a carei constructie i-a fost atribuita UTI, in baza unui contract de concesiune valabil 49 de ani, scrie EvZ.