Ancheta in cazul Madoff a fost realizata cu stangacie de catre SEC (Securities and Exchange Commission). Potrivit unui raport al biroului de supraveghere a SEC, dat publicitatii miercuri, Comisia a ratat in mod repetat sansele de a preintampina uriasa frauda in domeniul investitiilor, efectuata de ani de zile de catre Bernard L. Madoff. Acest lucru s-a petrecut din cauza lipsei de experienta si a incompetentei. Raportul plin de acuze, realizat de catre inspectorul general al agentiei, H. David Kotz, arata ca numeroase indicii au fost scapate din vedere in aceasta ancheta, inclusiv unele avertismente din partea jurnalistilor, cu mult inainte ca sistemul Ponzi folosit de Madoff sa fie dat in vileag in 2008, scrie The New York Times.

Suntem cu totii mutanti, potrivit cercetatorilor. Fiecare dintre noi are cel putin 100 de noi mutatii in ADN, conform unui studiu publicat in jurnalul Current Biology. Cercetatorii au incercat de peste 70 de ani sa afle rata mutatiilor din ADN-ul uman. Cu toate acestea, numai acum a devenit posibila o estimare sigura, datorita tehnologiilor de ultima ora in domeniul secventierii ADN-ului. Descoperirile ar putea duce la noi tratamente sau o mai buna intelegere a evolutiei noastre, scrie BBC.

Un oficial al serviciilor secrete afgane, ucis intr-un atentat cu bomba. In urma unui atentat sinucigas care a avut loc langa o moschee din apropiere de Kabul, seful adjunct al Directiei Nationale de Securitate si alte 22 de persoane au fost ucise. Atentatul a avut loc miercuri, la ora locala 9.30 a.m., imediat dupa ce Abdullah Laghmani iesise din moscheea respectiva. Teroristul s-a apropiat de Laghmani in timp ce acesta se indrepta catre masina personala. Laghmani a fost evident tinta atacului, a declarat guvernatorul provinciei Laghman, Lutfullah Mashal, adaugand ca "acesta este primul atentat major in zona si este singurul incident de acest fel care a avut loc in ultimul an". In plus, in urma atentatului, 3 oficiali din conducerea locala au fost ucisi si 35 de persoane au fost ranite, scrie Washington Post.

Doi adolescenti britanici planuiau sa imite masacrul de la Columbine. Potrivit declaratiilor facute de procurorii britanici, miercuri, doi adolescenti planuiau sa organizeze un atac la scoala lor din nordul Angliei, dorind sa imite masacrul de la liceul Columbine din SUA, din 1999. Matthew Swift, in varsta de 18 ani, si prietenul sau, Ross McKnight, in varsta de 16 ani, originari din Denton, planuiau sa puna o bomba intr-un mall si apoi sa mearga la liceul Audenshaw si sa ucida elevi si profesori. Procurorul Peter Wright a declarat in instanta ca cei doi erau obsedati de atacul de la Columbine si ca s-au pus de acord sa il imite. Insa, adolescentii acuzati de conspiratie la crima si de conspiratie pentru a provoca explozii sustin ca sunt nevinovati. Procesul este in desfasurare, mentioneaza Reuters. In atacul de la Columbine, doi adolescenti au impuscat mortal 12 elevi si un profesor si au ranit alte 21 de persoane, iar apoi s-au sinucis.

Un fragment necunoscut din Biblie, descoperit intr-o manastire egipteana. O asociatie academica britanica a descoperit un fragment necunoscut apartinand de Codex Sinaiticus, cea mai veche si completa biblie cunoscuta pana in prezent. Nikolas Sarris, un doctorand grec care studiaza in Marea Britanie, a fost cel care a facut descoperirea in momentul in care analiza fotografiile unui manuscris din libraria manastirii Sf. Caterina din Egipt. Atentia acestuia a fost atrasa de catre scrisul grecesc ce “rasarea” din legatura cartii. Banuind ca are de-a face cu o descoperire importanta, l-a anuntat imediat pe staretul manastirii, parintele Justin, scrie Descopera.