Tendinta de racire a climatului arctic, inversata din cauza activitatii umane. Emisiile de gaze cu efect de sera, generate de catre activitati umane, au contribuit la inversarea unei tendinte de racire in zona arctica, ce dura de 2.000 de ani. Astfel, temperaturile medii din ultimul deceniu au cele mai ridicate valori de la anul 1 i.Chr si pana acum, potrivit unui nou studiu publicat joi in editia online a revistei Science. Analiza, bazata pe studiul a zeci de sedimente recoltate din lacurile arctice, precum si al bucatilor de ghetar si al informatiilor referitoare la inelele trunchiurilor de copaci din zona arctica, ofera, la momentul actual, una dintre cele mai complete imagini ale modului in care emisiile industriale au modificat tiparele climatice ale acestei zone. Cuplat cu un raport separat asupra regiunii, emis miercuri de catre World Wildlife Fund, studiile sugereaza ca aceste modificari induse de activitatea omului ar putea transforma nu numai conditiile climatice din zona arctica, dar chiar de pe intregul Glob, scrie Washington Post.

Scandalul privind frauda electorala din Afganistan se intensifica. Scandalul privind presupusa frauda din cadrul alegerilor prezidentiale din Afganistan s-a intensificat, dupa ce un trib din sudul tarii a adus acuzatii serioase la adresa presedintelui Karzai. Liderul tribului Bareez din Kandahar sustine ca aprope 30.000 de voturi i-au fost acordate lui Hamid Karzai, in mod fraudulos, desi erau destinate oponentului acestuia. Cu toate acestea, fratele presedintelui Karzai, Ahmed Wali Karzai, care conduce consiliul provinciei Kandahar a declarat ca acuzatiile sunt nefondate. Comisia Contestatiilor Electorale cerceteaza la momentul de fata mai mult de 2.000 de acuzatii de frauda. Acestea ar putea submina legitimitatea alegerilor, pe care aliatii Occidentali ai Afganistanului le considera cruciale in lupta lor impotriva talibanilor, scrie BBC.

17 persoane ucise intr-o clinica de dezintoxicare din Mexic. Doisprezece oameni inarmati cu arme automate au navalit intr-o clinica de dezintoxicare din Ciudad Juarez, Mexic, in noaptea de miercuri, au aliniat dependentii de droguri si alcoolicii care se aflau in clinica pentru recuperare, dupa care au deschis focul, omorand 17 persoane. Atacul, organizat chiar langa granita cu SUA, a stabilit un nou "record" in neincetatul val de crime violente din Mexic de cand presedintele Felipe Calderon a lansat un atac direct la adresa cartelurilor de droguri, in decembrie 2006. Clinicile de dezintoxicare au reprezentat una dintre principalele tinte, cartelurile vanandu-si rivalii care se ascundeau in acestea, scrie The New York Times.

Iranul sprijina prima femeie ministru din istoria tarii. Membrii parlamentului iranian au fost de acord cu numirea in postul de ministru a primei femei din istoria de 30 de ani ca republica islamica a statului iranian. Aceasta a fost una dintre cele 18 persoane nominalizate pentru cabinetul presedintelui Mahmoud Ahmadinejad. Doua alte femei s-au numarat printre nominalizarile respinse de catre parlament. Acest vot survine dupa luni de zile de tensiuni care au insotit alegerile disputate in iunie. Marzieh Vahid Dastjerdi a fost numita ministru al Sanatatii, fiind o conservatoare convinsa, care a propus in trecut introducerea unui sistem de sanatate segregat in Iran, femeile urmand sa fie tratate de doctori femei, iar barbatii de catre doctori barbati, scrie BBC.

Fermele de marijuana, din ce in ce mai aproape de zonele turistice din SUA. Traficantii de droguri planteaza milioane de plante de marijuana pe domeniul public al SUA, apropiindu-se din ce in ce mai mult de situri turistice. Pericolul in acest caz survine in principal din partea paznicilor de plantatie care utilizeaza armament greu, potrivit autoritatilor federale. "Le distrugem plantele dar ei se intorc si isi refac plantatiile, cateodata chiar in acelasi loc", a declarat Russ Arthur, agent special in cadrul Serviciului Forestier american. "Este foarte probabil ca turistii sa se trezeasca in mijlocul unui camp de marijuana, fata in fata cu oameni periculosi si inarmati, deoarece ne confruntam cu aceasta problema pretutindeni si situatia nu face altceva decat sa se inrautateasca". Astfel de plantatii au fost gasite pana acum in 15 dintre statele americane si chiar saptamana trecuta o portiune din Parcul National Sequoia a fost inchis vizitatorilor in timp ce politistii au descins la o ferma de marijuana din apropierea pesterei Crystal, un loc foarte popular printre turisti, scrie CNN.