EvZ: Justitia pregateste un atentat la siguranta cetatenilor
Asta, desi unii dintre ei sunt constienti ca incalca flagrant nu doar Legea privind conflictele de munca, ci si drepturile fundamentale ale cetatenilor pe care, cel putin teoretic, ar trebui sa-i slujeasca.
"Mi-e greu sa cred ca vor risca sa ajunga pana acolo. Nu doar pentru ca ar incalca flagrant bunul-simt, dar ar risca sa fie cercetati penal in masa. Un astfel de demers este inadmisibil, in conditiile in care - exceptand zilele in care lucram in dosare mari, avem multe descinderi si, implicit, un numar mare de retineri - «saltam» la fiecare 24 de ore aproximativ 20 de infractori care reprezinta un pericol pentru cetateni si pentru ordinea publica. Si vorbim despre hoti prinsi in flagrant, talhari, violatori sau criminali”, spun surse din randul politiei.
Articolul Integral pe evz.ro

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
• nota de calcul:
deoarece,sporul de 50% s-a introdus odata in salar si apoi a fost aplicat inca odata la salariul marit cu 50%, avem: 1,5x50%=75%. asadar.la 50% initial s-a mai adaugat un 75% si cumuland rezulta marirea reala nu 50%,ci 50% pus 75%=125%. deci, salariile in loc sa creasca cu 50%,au crescut cu 125%, practic s-au dublat plus inca un sfert de salar(25%). de aici,pt toti si pe 5(9) ani=> sute de milioane de € (euro)!!!
toti cei care au aderat trebuie inregistrati si cercetati pentru pagubele comise dpv. disciplinar si civil.
a se vedea experienta si solutiile in cazul pretorilor, in roma antica .
este aberant ca un avocat sa fie cercetat penal si chiar trimis in judecata (multi magistrati au facut plangeri inpotriva avocatilor care nu s-au prezentat la parchet sau instanta) desi refuzul de prezentare a fost justificat, iar magistratii sa declare senin ca nu vor face arestari, atunci arestatii pe ei, nu aveti lege votati una .
stopati isteria si dictatura in randul magistratilor.
Cf. Constitutiei reprezentantii celor 3 de mai sus au statut de demnitari de stat (cu salariile aferente), restul bugetarilor (medici, profesori etc) au statut de functionari de stat.
Aici nu e vorba de calitatea personala (jalnica uneori) a reprezentatilor din cadrul celor 3 puteri enumerate ci de respectul pentru institutia pe care o reprezinta, adica respectul fata de ordinea de drept a statului.
Le atrag atentia revoltatilor cu mesaje denigratoare fata de puterea judecatoreasca ca se revolta impotriva statului de drept.
Urmatorul pas e anarhia, adica disparitia statului de drept si dreptatea personala.
Cind se va ajunge la asta va rog sa va uitati in jurul vostru si sa va ginditi ce veti face cind un baiat cu bani sau cu muschi dupa caz va va: taia fata in trafic, da afara de la slujba, fura masina, sparge casa, viola nevasta....ce veti face atunci? va veti inarma si veti iesi pe strada? poate dar la fel vor face si ceilalti.
Una peste alta va urez succes!
DD
Un magistrat corupt probabil castiga 10% din salar si 90% din spaga si favoruri. Probabil ca in disperare de cauza e corect ca sa luam tot ce putem, acei 10% de la magistrati, in asa fel incat cei corupti sa castige doar 90% din cat castiga, dar prin masura aceasta mi se pare ca eradicam justitia din justitie si o lasam prada coruptiei, fiidca cei corecti vor ramane cu 0% si vor pleca in avocatura ca sa sprijine "mogulii" in lupta cu statul (printre altele).
la export,n-au ce cauta,ca nu sunt pregatiti.si asa staura la stat pe salarii babane,punand tot felul de conditii si bete in roate.
trebuie impuse cateva conditii sa raspunda pecuniar.apoi,cateva exemple ,se linistesc si se apuca de treaba: dau jos kilogramele de aur de pe ei,judecatoarele lasa saloanele scumpe de infrumusetare,vacantele exotice,misa,bautura sau filmele porno,samd.
Oricum suntem codasii Europei la capitolul asta... Hai sa-i dam pe toti grevistii astia afara pe motiv de incompetenta!
In mod similar, se va ajunge ca hotii de toate rangurile sa ii strige judecatorului care citeste sentinta finala de condamnare pentru furt : "Da' ce, ba, voi nu furati banii de la buget, banii oamenilor, cand va faceti singuri lefuri mari? De ce nu va bagati voi, pe voi, in puscarie?"
Judecatorii sunt educati ("fortificati"), ani de-a-randul, in atmosfera de minciuna din salile de judecata, generata de cei declarati vinovati ( la finele procesului), adica de jumatate dintre cei ce se confrunta in fiecare proces - generata de cei acuzati in proces si de avocatii care ii apara. Astfel plamaditi prin profesia lor, judecatorii ( unii dintre ei, multi, putini?), invata sa minta si sa fure, cu legea in mana, in conditiile in care statul de drept dambovitean i-a facut inmovibili "la gramada, i-a transformat intr-un clan inatacabil, o putere suprema, care taie si spanzura fara sa dea socotela cuiva.
Daca vor sa se razbune, cei din justitia noastra, desi scoliti pentru a apara adevarul si dreptatea, pot implica in procese intrega populatie a tarii, o pot epuiza psihic si fizic, tarand-o, fara sfarsit, pe salile tribunalului, din amanare in amanare.
Asa ca, daca nu ni s-a urat cu binele, sa fim prudenti, sa ne ferim de represalii, sa ii lasam sa ne ia banii de la buget dupa pofta lor. Mai bine strangem cureaua decat sa traim cu frica in san.
Se exclude astfel coruptia raspandita azi, cand un judecator este cumparat de un infractor, prin intermediul avocatilor.
Se stie ca marii bogatasi isi angajeaza cate douazeci, treizeci de avocati sa ii apere. Sansa ca cel putin unul dintre acestia sa il cunoasca pe judecatorul cazului este foarte, foarte mare.
Lacomia judecatorilor ii determnina sa vina si ei in intampinarea ofertei avocatilor aparatori.
Sincer, nu vad niciun motiv sa existe judecatorii private (ex: curti de arbitraj) care sa nu fie finantate de la buget , ci direct de la partile aflate in conflict.
Sa presupunem ca eu semnez un contract cu un alt om si ultima clauza in contract este curtea de arbitraj unde ne vom judeca in caz de litigiu. Daca eu nu voi respecta contractul, partenerul meu va plati o taxa la curtea de arbitraj si pe linga daunele provocate va solicita sa-i platesc si contravaloarea taxei de la curtea de arbitraj.
Important este ca si decizia unui judecator privat sa fie acceptata de executorul judecatoresc.
Probabil unii vor spune ca judecatoruyl privat va primi spaga. Dar ce-l impiedica pe judecatorul de la stat sa primeasca spaga? Vor raspunde probabil ca legea. Pai aceeasi lege ii va impiedica si pe judecatorii privati sa primeasca spaga si in plus ii va imiedica sa faca asta un factor chiar mai obiectiv si concret decit legea: competitia!
Ahhh, stai... si asa nu ii leaga... deci o sa fim OK, caci practic nu o sa se schimbe nimic...
Vinovati sunt magistratii. Ei sunt noii dujmani ai poporului, ai clasei muncitoare care munceste.
Nu, nu sunt in egala masura vinovati politistii corupti, nici procurorii manjiti, nici parlamentul si guvernul care au avut grija sa dea legi pline de "gauri".
Nu incerc sa le iau apararea magistratilor pentru nu merita un asemenea efort, insa ma scarbeste campania asta de manipulare si de prostire pe fata a noastra, a tuturor.
Sa va indignati bine.
Sa ma scuze domnii respectivi, dar nu noi suntem vinovati pentru salariile lor. Ce ar fi daca si-ar indruma furia dezlantuita asupra celor care i-au dezamagit? Cum ar fi daca s-ar supara procurorii si judecatorii pe cei care merita cu adevarat judecati si, chiar daca sub forma razbunarii, i-ar pune acolo unde merita?
Ce am putea sa facem noi din afara sau chiar avocatul in situatia asta??nici macar un termen de urgenta nu-i face sa miste ceva.
"Cu sa accept eu sa fiu judecat de un singur individ, prefer ca vinovatia mea sa fie stabilita de jurati."
Dupa multi ani realizez ca englezul avea dreptate, judecatorii ca au prea multe dosare si dau sentinte la misto.
Sistemul cu jurati ar fi mai ieftin pentru ca se face oarecum pe baza de voluntariat. Juratii stabilesc vinovatia, iar judecatorul da sentinta in conformitate cu legea.
De ce sa avem judecatori care "sunt dumnezeu", ca sa citam un jurnalist al mogulilor.
Prefer sa nu, poate ca judecatorul e obosit, sau nu are chef, poate ca se gandeste la concediu sau e ofticat ca a avut un deces in familie.
Ceea ce vor magistratii acum nu este legat de independenta justitiei, sunt banii pe care politicieni i-au platit de 20 ani pentru ca justitia sa taca, si sa fie nu numai oarba dar si surda si muta.
Se vorbeste de salariile mari ale magistratilor, magistratii vorbesc de decenta si conditii de trai.
Daca justitia ar fi functionat, si nu ar fi fost coruptie, acum Justitia nu ar fi avut probleme cu bugetul, banii cheltuiti cu eficienta ar fi fost suficienti pentru salarii decente in justitie. Acum justitia ar trebui sa plateasca pretul ineficientei, faptul ca statul este ineficient economic li se datoreaza, pentru ca sunt parte a sistemului.
Cea mai mare criza a statului roman, asa o fi, dar cine observa, criza din justitie? Violatorii si borfasii?
Cei rataciti printre cele 100 de dosare ale unui judecator, cei care primesc o sentinta random?
Justitia a devenit un cazino, un show cu bilete de papagal, in care judecatorul ia vraful de 100 de dosare si pune papagalul sa traga o motivatie pentru fiecare in cele 5 minute pe care le aloca acestui lucru.
In acest context putem spune ca justitia din romania ar putea fi complet automatizata si informatizata, vine dosarul si in functie de un algoritm aleator se da motivatia.
Asumind ca un mare mogoul .. din romania ajunge in fata instantei.. sa credem noi ca un amarastean de rind ar avea curajul sa dea o sentinta negativa mogulului stiind ce si se poate intimpla lui si familiei sale...?
legile despre care aminteam sunt :
potrivit articolului 99 alineat 1 din legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constituie abateri disciplinare:
b) intervențiile pentru soluționarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii, precum si imixtiunea in activitatea altui judecator sau procuror.
potrivit legea 78/ 2000 sectiunea a treia .
infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, articolul 13 :
infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, si infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani .
”protestul magistratilor si auxiliarilor din justitie” :
este un Șantaj al guvernului romaniei;
este un atac la statul de drept;
este un atac la siguranta nationala;
este un atac si un abuz la drepturile constitutionale ale cetatenilor romani Și
este o invitatie la nesupunere faȚă de legi pe care o promoveaza chiar cei ce trebuie sa apere legea
Legile despre care aminteam sunt :
Potrivit Articolului 99 Alineat 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constituie abateri disciplinare:
b) intervențiile pentru soluționarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii, precum si imixtiunea in activitatea altui judecator sau procuror.
Potrivit Legea 78/ 2000 Sectiunea a Treia .
Infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, Articolul 13 :
Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, si infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani .
”Protestul magistratilor si auxiliarilor din Justitie” :
ESTE UN ȘANTAJ AL GUVERNULUI ROMANIEI;
ESTE UN ATAC LA STATUL DE DREPT;
ESTE UN ATAC LA SIGURANTA NATIONALA;
ESTE UN ATAC SI UN ABUZ LA DREPTURILE CONSTITUTIONALE ALE CETATENILOR ROMANI ȘI
ESTE O INVITATIE LA NESUPUNERE FATA DE LEGI PE CARE O PROMOVEAZA CHIAR CEI CE TREBUIE SA APERE LEGEA