Explozii langa ambasada americana in timpul vizitei lui Biden in Iraq. Vice-presedintele american Joseph Biden Jr. a sosit, marti, in Iraq, pentru a purta discutii cu liderii irakieni timp de doua zile. La scurt timp dupa ce Biden a declarat ca va petrece noaptea in ambasada americana din Bagdad, 4 obuze au aterizat foarte aproape de ambasada. Desi Biden nu a fost nici un moment in pericol, atacul subliniaza violentele care ingreuneaza eforturile americanilor de a promova reconcilierea politica. Potrivit Ministerului de Interne, cel putin 2 irakieni au fost ucisi si alti 5 au fost raniti in timpul atacurilor, scrie The New York Times.

Iranul accepta o noua runda de discutii cu 6 mari puteri. In contextul intensificarii presiunilor in privinta programului sau nuclear, Iranul a acceptat o noua runda de discutii cu 6 mari puteri, insa a insistat ca va raspunde oricaror atentate asupra centralelor sale nucleare. Oficiali din Uniunea Europeana au anuntat ca pe 1 octombrie vor incepe discutiile dintre Iran, pe de-o parte, si SUA, Germania, Franta, Marea Britanie, Rusia si China pe de cealalta parte. Aceasta este prima discutie dintre Iran si cele 6 puteri din ultimul an, scrie Washington Post.

ONU: Atat israelienii, cat si palestinienii au comis crime de razboi in Fasia Gaza. O misiune a Organizatiei Natiunilor Unite care investigheaza razboiul din Fasia Gaza, a redactat un raport, facut public marti, in care concluzioneaza ca atat armata israeliana, cat si grupurile armate palestiniene "au comis actiuni care echivaleaza cu crime de razboi" si chiar si cu crime impotriva umanitatii. Misiunea, formata din 4 persoane si condusa de judecatorul sudafrican Richard Goldstone, a mai afirmat ca nici Israelul si nici grupurile palestiniene nu au realizat investigatii plauzibile pana acum in privinta violentelor. Daca situatia nu se va schimba in urmatoarele 6 luni, Consiliul de Securitate al ONU va raporta cazul la Curtea Penala Internationala de la Haga, scrie The New York Times. Potrivit raportului, palestinienii se fac vinovati de atacurile din sudul Israelului, care "au provocat teroare in comunitatile afectate din sudul Israelului, au cauzat pierderi de vieti umane, i-au afectat fizic si psihic pe civili si au distrus locuinte, lacasuri sfinte si proprietati". In acelasi timp, raportul se concentreaza si pe violentele provocate de israelieni, care i-au pedepsit in mod deliberat pe palestinieni, blocandu-le accesul la hrana, apa, si sisteme sanitare.

Google lanseaza ultima versiune a browserului Chrome. La doar un an de la lansarea Google Chrome, compania Google anunta pe blogul oficial lansarea unei versiuni imbunatatie a aceluiasi browser. Pentru utilizatori, aceasta inseamna un browser si mai rapid, cu un design proaspat, care include detaliile sale cele mai indragite. Google face pe blog si niste comparatii intre ultima varianta a Chrome si cele anterioare, subliniind imbunatatirile. Reuters estimeaza ca, astfel, Google incearca sa isi dubleze cota de piata. Pe piata browserelor, dominata la ora actuala de Microsoft, Google se plaseaza abia pe locul 4, cu o cota de piata de 2,8%.

Numarul copiilor nascuti cu malformatii este in crestere in China. Numarul copiilor nascuti cu malformatii a crescut semnificativ in China, iar rata acestora aproape ca s-a dublat in Beijing si in alte cateva provincii chineze in ultimii 10 ani. Printre principalele cauze se numara poluarea si varsta tot mai inaintata la care femeile se hotarasc sa aiba copii. In Beijing, rata copiilor nascuti cu malformatii era de 170 din 10.000 anul trecut, aproape dublu fata de 1997, cand numai 90 din 10.000 de copii se nasteau cu malformatii, scrie publicatia China Daily, citata de CNN.

Adobe se pregateste sa cumpere Omniture pentru 1,8 miliarde de dolari. Compania Adobe Systems a anuntat ca doreste sa cumpere compania producatoare de software Omniture, marti, pentru a contracara scaderea vanzarilor programelor sale Photoshop si Acrobat. Adobe, care a raportat vanzari si profituri mai mici in al treilea trimestru fiscal al acestui an, s-a zbatut pentru a incetini declinul economic, incercand sa tina in frau cheltuielile de tehnologie. In conformitate cu clauzele acordului, Omniture va deveni o unitate a Adobe, condusa de actualul sau director executiv, Josh James. Potrivit reprezentantilor Adobe, aceasta afacere ar trebui sa se incheie in cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2009, scrie Reuters.

Misterul Triunghiului Bermudelor a fost “rezolvat”. Zeci de vase si avioane se spune ca au disparut misterios, fara nicio urma, de-a lungul anilor, intr-o vasta zona geografica de forma triunghiulara, situata in Oceanul Atlantic, ale carei puncte imaginare sunt situate in Bermuda, Florida si Puerto Rico. Recent insa, examinarea amanuntita a jurnalistului BBC Tom Mangold a furnizat explicatii plauzibile pentru disparitia a doua avioane comerciale britanice in zona, soldate cu pierderea a 51 de pasageri si a echipajelor. Unul dintre avione a suferit o problema tehnica ce s-a dovedit a fi fatala, ca urmare a unui mecanism de inginerie efectutat defectuos, in timp ce al doilea este foarte probabil sa fi ramas fara combustibil, este de parere ziaristul, potrivit Descopera.