Concertul "Pace fara frontiere" de la Havana starneste revolta in randul exilatilor. Cantaretul de origine columbiana Juanes, castigator a 17 premii Latin Grammy, a reusit sa aduca 15 artisti internationali in Havana ce vor concerta intr-un eveniment ce poarta numele "Pace fara frontiere" pe data de 20 septembrie. Prin organizarea acestui eveniment el spera sa detensioneze relatiile dintre Statele Unite si Cuba. Sute de mii de cubanezi sunt asteptati sa se inghesuie in "Piata Revolutiei", duminica, pentru a se delecta prima oara cu un megaconcert, scrie CNN. Exilatii anticomunisti, de origine cubaneza, din Statele Unite au fost iritati de initiativa lui Juanes de a organiza un asemenea eveniment. Cantaretul a declarat ca a primit amenintari cu moartea pe Twitter, iar casa sa din Miami se afla sub supravegherea politiei. Mai multe detalii aici.

Medic german arestat dupa ce tratamentul prescris a dus la moartea a 2 pacienti. Un medic din Germania a fost arestat in cursul zilei de sambata dupa ce doi pacienti au murit, iar un al treilea este in coma, datorita combinatiei de droguri care le-a fost administrata in cadrul unui grup de terapie. Doctorul, in varsta de 50 de ani le-a dat pacientilor un amestec de cocaina si extasy, fapt ce a dus la internarea a 12 persoane in spital, dintre care noua au fost deja externate, scrie The Guardian.

Un nou virus african, purtat de tantari, o amenintare reala pentru Vest. Statele Unite si Europa se confrunta cu o noua amenintare de sanatate din partea unui virus de origine africana, transmis de tantari, cu mult mai neplacut decat virusul Nilului Vestic care a ajuns in America de Nord cu zece ani in urma, a spus vineri un expert american, citat de Reuters. Virusul Chikungunya s-a raspandit in Africa incepand cu 2005, provocand epidemii si zeci de morti in India si in insula franceza Reunion. A fost, de asemenea, detectat in Italia, unde a inceput sa se raspandeasca local, ca si in Franta. "Suntem ingrijorati", a spus Dr. James Diaz de la Centrul de Stiinte Medicale al Universitatii Louisiana la o reuniune asupra liniilor aeriene, aeroporturilor si transmisia bolilor sponsorizata de Consiliul National de Cercetare al S.U.A.

Trei barbati acuzati de marturie mincinoasa in cadrul unei investigatii despre terorism. Agentii federali i-au acuzat pe un tanar rezident de 24 ani din Colorado, pe tatal sau si un alt barbat ca au facut marturii mincinoase in timpul unei investigatii despre acte de terorism cu legaturi care se intind pana in Pakistan, transmite CNN. Departamentul de Justitie a spus duminica ca se investigheaza si alte cateva persoane in legatura cu planul de a detona bombe pe teritoriul Statelor Unite. Najibullah Zazi si tatal sau, Mohammed Wali Zazi- ambii originari din Afganistan- au fost arestati sambata noaptea. Ei au fost incatusati fara incidente dupa ce autoritatile au perchezitionat locuinta familiei Zazi dintr-o suburbie din Denver.

Viciile fura 10 ani din viata barbatilor. Fumatorii in floarea varstei care sufera si de hipertensiune arteriala alaturi de un nivel crescut al colesterolului, mor cu 10 ani mai devreme decat era stabilit in codul lor genetic, conform unui studiu efectuat de British Heart Foundation. Cercetarile oamenilor de stiinta britanici s-au concentrat pe un esalon de peste 19.000 de barbati voluntari, cu varste cuprinse intre 40-69 ani. Studiul a reusit sa descopere ce s-a intamplat cu organismele lor in ultimii 38 de ani de viata. Astfel s-a constatat in mod oficial si acceptat in analele medicinii moderne ca o combinatie de trei factori negativi precum fumatul, hipertensiunea si colesterolul ridicat duc in cele din urma la scurtarea vietii barbatilor cu 10 ani de zile, scrie Descopera.