Iranul insista asupra "dreptului" sau la un program nuclear. La o zi dupa ce a lansat doua rachete cu raza lunga de actiune, capabile sa loveasca tinte aflate la 2.000 de kilometri distanta, Iranul a anuntat, marti, ca va permite inspectorilor internationali sa viziteze o uzina de imbogatire a uraniului tinuta secreta pana acum. Cu toate acestea, Iranul nu este dispus sa renunte la programul sau nuclear si nici sa dezbata dreptul sau de a folosi uzina de imbogatire a uraniului, scrie The New York Times.

Suspectul acuzat de terorism care a pledat nevinovat, retinut fara dreptul de a fi eliberat pe cautiune. Imigrantul afgan in varsta de 24 de ani, acuzat ca ar fi pus la cale un atentat terorist in New York, a fost retinut, marti, fara dreptul de a fi eliberat pe cautiune, dupa ce pledase nevinovat. Procurorii sustin ca Najibullah Zazi cumparase produse de infrumusetare care contin anumite substante folosite la fabricarea bombelor si ca avea pe laptopul personal instructiuni specifice pentru folosirea acestora. De asemenea, acestia au declarat ca inculpatul a calatorit in Pakistan anul trecut, pentru a fi instruit de Al Qaeda, scrie Washington Post.

Numarul actelor de piraterie din apele somaleze, in crestere dupa trecerea musonului. Odata cu trecerea sezonului musonic, dupa cateva luni fara evenimente semnificative, numarul actelor de piraterie de pe coasta somaleza este din nou in crestere. Potrivit marinei americane, in ultimele 10 zile au avut loc patru tentative esuate de piraterie in Golful Aden. Anul acesta au avut loc in total 146 de atacuri asupra unor vase comerciale, mentioneaza Reuters.

Domeniul virtual pentru Iugoslavia va fi desfiintat miercuri. Toate adresele web create pe domeniul .yu vor fi desfiintate miercuri. Domeniul pentru Iugoslavia va fi inlocuit cu .rs pentru Serbia si .me pentru Muntenegru. Insa, exista mai mult de 4.000 de siteuri care nu au reusit sa se transfere pe noile adrese. Transferul ar costa 25 de euro, un pret destul de mare, avand in vedere ca este mai ieftin sa cumperi un domeniu popular ca .com sau .net. ICANN (Internet Corporation for Names and Numbers) a luat decizia de a retrage domeniul .yu in 2007, la un an dupa ce Serbia si Muntenegru si-au declarat independenta. Insa, exista in continuare cateva domenii care reprezinta state de mult disparute, cum ar fi .su pentru Uniunea Sovietica, scrie The Telegraph.

In Marea Britanie, una din 20 de internari in spital se datoreaza fumatului. Potrivit Serviciului National de Sanatate (NHS) din Marea Britanie, in 2007-2008 1,4 milioane de persoane sub 35 de ani au fost internate in spital din cauza unor boli provocate de fumat. In plus, in aceeasi perioada, 83.900 de persoane au murit din cauza bolilor provocate de fumat. Fata de 2006, in 2007 procentul adultilor fumatori a scazut cu doar 1%, ajungand la 21%, iar scaderea se datoreaza, in mare parte, faptului ca sunt tot mai putine persoane care se apuca de fumat. NHS sustine ca 35% din decesele cauzate de bolile cailor respiratorii si 29% din decesele cauzate de cancer sunt provocate de fumat, scrie The Telegraph.