Fondatorul Cirque du Soleil a decolat cu succes spre SSI. O naveta spatiala, in care se afla fondatorul Cirque du Soleil, a decolat cu succes, miercuri, din Kazahstan, cu destinatia Statia Spatiala Internationala. Impreuna cu miliardarul canadian, Guy Laliberte, in capsula Soyuz se afla si astronautul american Jeffrey Williams si cosmonautul rus Maxim Surayev. Acestia ar trebui sa ajunga vineri la Statia Spatiala Internationala, care orbiteaza la 350 de kilometri de Pamant. Laliberte, care a platit 35 de milioane de dolari pentru calatoria in spatiu, a purtat inainte de lansare un nas de clovn si le-a facut cadou un asemenea nas si colegilor sai de pe nava. Canadianul se va intoarce pe pamant peste 12 zile, scrie USA Today.

Fujimori, condamnat la 6 ani pentru dare de mita. Fostul presedinte din Peru, Alberto Fujimori, a fost condamnat, miercuri, la 6 ani de inchisoare, pentru ca a interceptat convorbirile oponentilor politici si a dat mita unor parlamentari si editori in timpul mandatului sau, intre 1990 si 2000. Fujimori, care mai primise si o sentinta de 25 de ani pentru crime impotriva umanitatii, risca sa petreaca restul vietii sale in inchisoare, singura sa scapare fiind gratierea prezidentiala. Insa, fiica sa, Keiko Fujimori, este unul dintre favoriti in cursa electorala care va avea loc in 2011, iar aceasta a declarat deja ca il va gratia pe tatal sau daca va castiga alegerile, scrie Reuters.

Membrii Partidului National Britanic nu vor mai putea preda in scoli. Profesorii care adera la Partidul National Britanic ar putea primi interdictia de a mai preda in scoli, in contextul in care se vor revizui regulile impotriva rasismului in scoli, a afirmat Ed Balls, secretarul Educatiei. Acesta considera ca adeziunea la acest partid politic sau la orice alta organizatie care promoveaza o atitudine rasista este incompatibila cu valorile meseriei de profesor. "Trebuie sa fim increzatori ca avem tot ce ne trebuie pentru a tine rasismul si activitatea PNB departe de scolile noastre", a declarat acesta potrivit The Times.

Numarul persoanelor care se testeaza pentru HIV s-a dublat in ultimul an. Numarul persoanelor care fac testele pentru HIV s-a dublat in 12 tari in ultimul an, determinand astfel si o crestere semnificativa a persoanelor care primesc tratament impotriva virusului. Numarul persoaneor care iau medicamente antiretrovirale in tarile in curs de dezvoltare a crescut cu mai mult de un milion in ultimul an, arata un raport emis de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In plus, numarul copiilor care au primit tratament a crescut de la 198.000 in 2007 la 275.700 in 2008, scrie The New York Times.

Bilantul cutremurului din Indonezia - intre 100 si 200 de morti. Potrivit unui purtator de cuvant al Agentiei pentru Temperarea Dezastrelor Nationale, in urma cutremurului de miercuri din insula Sumatra au murit intre 100 si 200 de persoane. Priyadi Kardono a mai anuntat ca in jur de 500 de case s-au prabusit si 100 de persoane se afla ingropate sub daramaturi, scrie Reuters. Cutremurul a avut 7,6 grade pe scara Richter, iar centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a emis, miercuri, avertismente pentru Indonezia, India, Thailanda si Malaysia.